coverfitness

4 posledice emocionalnog detoksa

facebook-share twitter-share pinterest-share

4 posledice emocionalnog detoksa

Detoksi su u trendu decenijama, od zloglasne dijete sa supom od kupusa 80-ih do trenutne pomame za celerom. Ove dijetalne detoksikacije ili „pročišćavanja“ uzburkale su duhove u javnosti. Lično možete biti privrženi zelenom soku koji će započeti vaš dan. Međutim, ideja da tri dana preživite samo sa supom od kupusa, mnoge je naterala da objave rat svom povrću.

Ali na sceni je nova vrsta detoksikacije koja ne uključuje ograničavanje kalorija ili odricanje od čvrste hrane. Ova nema nikakve veze sa onim što nam je na tanjirima već sa onim što nam je na umu.

Emocionalna detoksikacija omogućava vam oslobađanje negativnih misli, verovanja i ponašanja“, rekla je Sherianna Boyle, dodatni profesor psihologije, autor i govornik, čija je nova knjiga Emocionalni detoksikacija za anksioznost (od 24. decembra) zasnovana na njenoj CLEANSE Method ™ od sedam koraka.


Postajete organizovaniji

Kada pribegnete dijtetskoj detoksikaciji, prirodno radite po nekom rasporedu. (Spremite zeleni sok za doručak ili bilo šta drugo.) S druge strane, morate uložiti zajednički napor kako biste svakodnevno pronašli prostor za detoksikaciju emocija. Redovno dočekate noć, a da niste stigli ni na pola liste obaveza, pa znate da ćete morati da date prioritet ovoj praksi da bi imala i najmanje šanse za uspeh. Dakle, pre nego što obavite neke zadatke ili operete veš, obavezno uzmite nekoliko minuta da se rešite tih negativnih misli. Iznenađujuće, ovo će uticati na vašu listu obaveza. Otkrila sam da to prolazim sa manje odugovlačenja od uobičajenog.


Prestaćete da se znojite zbog sitnica

Boylova je rekla da ćete ređe „kriviti ili pogrešno tumačiti stvari“ kada vaše emocije prirodno kanališete, bila je u pravu. Ali nakon samo nekoliko dana, otišla je i dalje od ovog. Jednostavno nije reagovala na manje probleme koji su mogle da eskaliraju - i osećala se dobro.


Ne postoje brza rešenja za emocionalno zdravlje

Ne možete slediti zdravu ishranu nedelju dana i očekivati da ćete osećati blagodati celog života - a isto je i za emocionalnim zdravljem. Orijentisani ste na rezultate, plus ste veoma nestrpljivi, pa želite rezultate koliko juče. Ovo nije bilo otkriće, ali bio je još jedan podsetnik da je potrebno vreme za velike promene i da važne stvari zaslužuju vreme i energiju koje su im potrebne da se razviju.


Slušali ste svoje instikte

Različite stvari funkcionišu različito na ljude. Postoji mnogo načina za emocionalno čišćenje i možda će trebati malo eksperimentisanja pre nego što shvatite koji je vaš put. Pozitivne afirmacije, vođenje dnevnika i profesionalna terapija mogli bi biti deo šire slike.


photo: abigailoneill


Povezane objave
  1. 7 esencijalnih ulja za muškarce 7 esencijalnih ulja za muškarce
  2. Sofijini izvori, energetski detoks dostupan na Fruškoj Gori Sofijini izvori, energetski detoks dostupan na Fruškoj Gori
  3. J-Wellness J-Wellness
  4. Uzgajajte limunsku travu u saksiji, oteraće komarce, opustiti vas i ublažiti glavobolje Uzgajajte limunsku travu u saksiji, oteraće komarce, opustiti vas i ublažiti glavobolje
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top