Ada Mall

5 najlepših etno dezerata koje morate probati

facebook-share twitter-share pinterest-share

5 najlepših etno dezerata koje morate probati

Neki su lagani i voćni, a neki bogati i čokoladni. Od japanskog mochija do brazilskih brigadiraca, otkrivamo vam 5 najlepših etno dezerta koje obavezno morate probati bilo da se zadesite na nekoj od ovih atraktivnih destinacija ili rešite da isprobate neki od recepata u domaćoj radinosti.


Japan - Mochi

mochi

photo: Pinterest

Japanski mochi ime je dobio po mochigome, lepljivom pirinču koji se istuca u pastu i oblikuje u kružni oblik. Mochi je dostupan tokom cele godine, ali najčešće se jede i prodaje na japansku Novu godinu. Često se omota oko male kuglice sladoleda.


Švedska - Prinsesstårta

Prinsesstårta

photo: Pinterest


Princezina torta - ili švedski prinsesstarta - je slojevita torta iz Švedske koja je prekrivena čvrstim prelivom od marcipana, koji je obično zelene boje, dajući torti jedinstveni izgled. Ispod marcipana nalaze se naizmenični slojevi biskvita, peciva i šlaga.


Kina - Dragon Beard Candy

dragon beard candy

photo: Pinterest

 

Slatkiši od zmajeve brade nisu samo kineski desert već i ručno rađena tradicionalna umetnost zemlje. Podsećajući na belu čahuru, slatkiš od zmajeve brade pravi se uglavnom od šećera i maltoznog sirupa, zajedno sa kikirikijem, susamom i kokosom.


Engleska - Banoffee Pie

banofee pie

photo: Pinterest

 

Engleska je dom Banoffee pite, ukusne pite napravljene od banana, krema, karamele, a ponekad i od čokolade ili kafe. Njegovo ime, ponekad napisano „banoffi“, je specijalna složenica koja kombinuje reči „banana“ i „karamela“ (Toffi)


Brazil - Brigadeiros

Brigadeiro

photo: Pinterest

 

Brigadeiros se jede na bilo kojoj većoj brazilskoj proslavi. Slično kao i tartuf, i desert se pravi od čokolade u prahu, kondenzovanog mleka i putera. Može se jesti kao kuvana smeša ili oblikovati u male pojedinačne kuglice prekrivene jestivim ukrasima.

Povezane objave
  1. Souffle sa tri vrste sira Souffle sa tri vrste sira
  2. Riblji takosi sa svežim kupusom, ananas salsom i kremom od avokada Riblji takosi sa svežim kupusom, ananas salsom i kremom od avokada
  3. GINO D'ACAMPO - Italijan na privremenom radu u Velikoj Britaniji GINO D'ACAMPO - Italijan na privremenom radu u Velikoj Britaniji
  4. 3 recepta sa lubenicom u kojima ćete uživati celo leto 3 recepta sa lubenicom u kojima ćete uživati celo leto
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top