Ada Mall

6 tipova loših šefova i kako se nositi s njima

facebook-share twitter-share pinterest-share

6 tipova loših šefova i kako se nositi s njima

Ako ste jedan od mnogih pojedinaca koji osećaju da rade za šefa iz pakla, niste sami. Prema nedavnom izveštaju 15Five, trećini svih zaposlenih bi laknulo kad bi čuli da njihovi menadžeri napuštaju kompaniju. A menadžeri bi prvi priznali da nisu savršeni. Prema istom izveštaju, 75% menadžera bi želelo više obuke o tome kako biti dobar šef. Jasno vam je da su ovo podaci koji se odnose na daleko razvijenija zapadnjačka društva, dok je situacija za Balkan i Srbiju verovatno daleko gora.

Pretpostavimo da imate supervizora koji vam nije po volji. S obzirom na prenatrpano tržište rada, možda će vam biti bolje da napravite pauzu dok se situacija ne smiri. Evo šest načina da sagledate zašto vas šef može isključiti i šta možete učiniti s tim u vezi:


1. TVOJ ŠEF NIJE PRIJATELJSKI NASTROJEN

Ako osećate da se šefu ne sviđate, možda tražite nešto što je teško pronaći u ovom novom virtuelnom prostoru. Žudimo za onim što nedostaje: ljudskim dodirom. Tražimo podršku i ljubaznost naših šefova. Ali ovo je možda previše tražiti od menadžera koji se bori sa sopstvenim preopterećenim rasporedom koji uključuje brigu o deci i odgovornosti upravljanja. Vaš šef bi mogao biti među 58% radnika koji pate od sagorevanja izazvanog COVID-19.

Zato pokušajte da ga pronađete mesta u svom srcu kako biste oprostili šefu propuste. Učinite sve što možete da olakšate život svom menadžeru. Ako ovo uradite, postaćete bolja, jača osoba i služiće vam dobro u životu.


2. TVOJ ŠEF NIJE MATERIJAL ZA LIDERA

Nije svaki šef sjajan vođa. Ako imate šefa „stare škole“ koji komanduje i kontroliše, možete biti frustrirani. Nedavno sam razgovarao sa izvršnim rukovodiocem koji ima takvog šefa i on mi je otkrio muke rada za autoritarnu ličnost. „Tokom vikenda primam pozive koji me vređaju zbog razgovora sa srednjim menadžmentom o kompaniji i njenim ciljevima“, rekao mi je. „Moj šef kaže:’ To su moji ljudi, meni raportiraju, zato nemojte razgovarati s njima. ’Veliki broj starijih ljudi napustio je kompaniju,“ rekao je, „jer su počeli da gube samopouzdanje. Nisu mogli da preuzmu omalovažavanje od višeg rukovodstva. "

Ako je vaš šef nasilni vođa, verovatno je vreme da krenete prema vratima. Niko ne bi trebalo da trpi stil upravljanja koji podriva vas i vaše samopouzdanje. Ali ne dozvolite da vam šef diktira datum odlaska. Počnite da se prijavljujete za posao, a kad ga budete imali, ostavite lošeg šefa iza sebe.


3. TVOJ ŠEF NEMA POŠTOVANJA

Svi žudimo za poštovanjem, posebno ovih dana kada nam je pandemija dala razloga da sumnjamo u sebe. Možda se nećemo osećati usredsređeno kao nekada.

Šefovi danas bi bilo pametno da budu pošteni prema svima u svojim timovima i šire. Ali ako radite za otrovnog šefa koji se malo obazire na vaš doprinos, pronalazi greške u vašem poslu i obezvređuje vaše komentare na sastancima, verovatno je vreme da potražite drugi posao. To je zato što je, prema Gallupovoj anketi, manja verovatnoća da ćete biti angažovani ako radite za šefa koji se ne fokusira na vaše snage. Ako vam se učini da vas šef više puta potkopava, fokusirajući se na ono što nije u redu sa vašim radom, a ne na ono što je ispravno, krenite u potragu za drugim, onim koji zna kako da poštuje ljude.

mental health office

photo: web


4. TVOJ ŠEF JE SEKSISTA, RASISTA I HOMOFOB

Ako nemate sreće da imate šefa koji se prema vama odnosi na jedan od ovih diskriminatorskih načina, razgovarajte s njim, objasnite zašto je takvo ponašanje neprihvatljivo i štetno i prenesite ono što očekujete da se promeni. Ako smatrate da bi to rezultiralo neprijatnim i uvredljivim razgovorom, idite u HR. Niko ne bi trebalo da trpi takvo ponašanje.


5. ŠEF UNIŠTAVA TVOJU KARIJERU

Još jedan razlog zbog kojeg možete biti besni na svog šefa je taj što mislite da vam stoji na putu ciljevima u karijeri. Možda vam je obećao unapređenje, a vi ga nikada niste dobili. Ili još gore, degradirao vas je jer je pozicija na kojoj ste bili eliminisana. Lako je kriviti šefa kad vam karijera ne ide napred. Ali možda nije njegova krivica. Pandemija je stvorila težak izbor za menadžere koji moraju da smanju troškove i organizaciju. Ako želite da napredujete u svojoj karijeri, iskoristite sadašnju situaciju na najbolji mogući način i pokažite svoju posvećenost. Ali to možete da uradite i dok se tiho prijavljujete za druge funkcije koje će brže pomeriti vašu karijeru.


6. TVOJ ŠEF JE TVRD ORAH

Ako vam je šef težak jer ima stroge standarde, možda ćete se osećati kao da trčite. Ali razmislite ponovo. Možda bi bilo najbolje ostati i učiti od ovog žilavog šefa.

„Na svom prvom poslu radila sam za višeg potpredsednika koji je bio izuzetno oštar prema meni. U stvari, bio je toliko tvrd u intervjuu da sam bila sigurna da nisam dobila posao. Pogrešila sam - zaposlio me (dok sam bila u osmom mesecu trudnoće) i platio mi mnogo više nego što sam tražila“, jedno je od svedočanstava koje zvuči kao naučna fantastika ali svakako moguć scenario.

„Iako su njegovi zahtevi bili prekomerni, naučio me je više nego što sam ikad naučila od bilo kog drugog šefa. I tokom svoje karijere cenila sam njegove visoke standarde. Moj savet: Ne žurite da napustite zahtevnog šefa. Na kraju bi mogli da budu najbolji mentori koje ćete ikada imati.


Povezane objave
  1. Vatromet ukusa – najskuplja hrana na svetu Vatromet ukusa – najskuplja hrana na svetu
  2. Ishrana dobija veoma personalizovan oblik Ishrana dobija veoma personalizovan oblik
  3. Ti si ono gde jedeš Ti si ono gde jedeš
  4. Jasenka Stekić: Mojih 5 načina kako pobeđujem nezdrav poslovni tempo Jasenka Stekić: Mojih 5 načina kako pobeđujem nezdrav poslovni tempo
To Top