Ada Mall

7 esencijalnih ulja za muškarce

facebook-share twitter-share pinterest-share

7 esencijalnih ulja za muškarce

Kada razmišljate o esencijalnim uljima, da li vam padaju na pamet reči „girly“ ili „floral“? Ako je tako, onda očigledno niste videli čuda koja ovi proizvodi mogu da naprave za neposlušne dlake na licu, vaše mišiće, a čak i onaj fanki miris koji dolazi od trenerke koju retko perete. Ne grešite, momci. Od rešavanja životnih problema do pojačanja svakodnevne rutine, esencijalna ulja mogu igrati važnu ulogu u životu svakog čoveka.


Koja su to esencijalna ulja koja će se dopasti momcima?

Svaka osoba ima jedinstvene sklonosti, ali mnogi muškarci više vole drvene i zemljane arome umesto cvetnih. Ako tražite esencijalna ulja s ovim mirisima, evo nekoliko naših omiljenih.


1. Shutran essential oil blend

Sačinjen od kedrovine, crne smreke, Shutran je jedna od najprodavanijih mešavina esencijalnih ulja Young Living-a. Zapravo je ova mešavina toliko popularna da su je pretvorili u kompletnu liniju proizvoda za muškarce. Posebno formulisan odvažnim mirisom, Shutran ima čistu i drvenastu aromu.

Kako koristiti Shutran:

 • Nosite njegov odvažni, osnažujući miris kao kolonjsku vodu, stavljajući kap na svaki zglob
 • Napravite sprej za telo s 20 kapi Shutrana, 1 kašičicom lešnika i 50 ml destilovane vode.
 • Dodajte ga u klimu za za bolji miris automobila.

2. Vetiver essential oil

Za miris koji opušta, Vetiver je pravi izbor. Kao i lavanda, ovo je esencijalno ulje idealno za mirisanje pre spavanja ili za pripremu velike prezentacije ili intervjua. Ali za razliku od Lavande, Vetiver je dimljen i zemljan. To ne znači da je lavanda loša za dečke - istina je da se njen oštri cvetni miris naširoko koristi u muškim kolonskim vodama. Čak su ga dodali u Shutran! Ali ako više volite nešto što više podseća na sveže ošišanu travu vrućeg letnjeg popodneva, ne možete pogrešiti s Vetiverom.

Kako se koristi Vetiver:

 • Osvežite se posle dugog dana sa mešavinom od 3 kapi Vetiver, 4 kapi Severne svetlosti Crne smreke i 2 kapi mandarine.
 • Osetite dašak inspiracije mirišući ga direktno iz bočice.
 • Dodajte Vetiver za pranje lica i dodatnu snagu čišćenja.

3. Peppermint essential oil


Ako je Shutran glavna mešavina esencijalnih ulja za muškarce, onda je pepermint naš najbolji izbor u singlu. Svež, energičan i nežan, ovaj izbor jedan je od kraljeva esencijalnih ulja. Mnogi ljudi uživaju u pepermintu zbog specifičnog osećaja hlađenja kože.

Kako koristiti pepermint:

 • Dodajte 4 kapi peperminta u kapi Young Living V-6® ili drugog nosača ulja i utrljajte ga u mišiće za hlađenje, dnevnu masažu nakon leg day-a u teretani.
 • Kombinujte nekoliko kapi sa aloe vera gelom da se ohladi posle dugog dana na suncu.

4. Copaiba essential oil

Kopaiba, još jedan šampion među esencijalnim uljima, može se pohvaliti brojnim prednostima za negu kože. Zahvaljujući toplom i balzamičnom mirisu Copaibe, ovo je esencijalno ulje savršeno za kreiranje umirujućih mešavina i kolonskih voda. Kad želite da dobro mirišete, a da to ne bude prenaglašeno, ovo je rešenje za vas.

Kako koristiti Copaibu:

 • Ulepšajte svoje omiljeno ulje za bradu uz kap ili dve Copaibe.
 • Dodajte kap jutarnjoj hidratantnoj kremi.
 • Utrljajte u stopala pre spavanja.

5. Royal Hawaiian Sandalwood essential oil

Nijedna lista esencijalnih ulja za muškarce ne bi bila potpuna bez kraljevske havajske sandalovine. Ovo drveno čudo ima toplu, meku i slankastu aromu. Potrebno je 30 godina da drvo sandalovine sazri do te mere da iz njega možemo izdvojiti esencijalna ulja, ali čekanje je vredno toga - i kladimo se da ćete se složiti.

Kako se koristi kraljevsko havajsko sandalovo drvo:

 • Dodajte nekoliko kapi kraljevske havajske sandalovine u svoj klima uređaj.
 • Napravite so za kupanje u obliku kupke sa 3-5 kapi kraljevske havajske sandalovine i 200 g soli Epsom.
 • Dodajte dašak sofisticiranosti vašem momačkom stanu tako što ćete samostalno raspršiti ovaj rustikalni, zemljani miris.

6. Ginger essential oil

Svojom začinjenom, osvežavajućom aromom, đumbir je još jedna dobra ponuda za muškarce. Iako o đumbiru možete razmišljati kao o običnom kuhinjskom začinu, esencijalno ulje je sve samo ne prosečno. Osim što je jedno od naših omiljenih ulja za masažu, ovaj đumbir vaš je savršen pratilac na dugim, monotonim putovanjima.

Kako koristiti đumbir:

 • Kombinujte ga sa uljem za masažu Ortho Ease i trljajte preko mišića i zglobova tokom masaže.
 • Neka vam odeća bude sveža dodavanjem đumbira u sapun za rublje.
 • Napravite sami sprej sa 250 ml vode, 2 kašike lešnika, 20 kapi đumbira i 10 kapi limuna.

7. Tea Tree essential oil

Još jedan multitasker koji svaki muškarac - i žena - treba da imaju u svom domu je čajno drvo (čajevac). Šta ovo ulje čini obaveznim? Pa, za početak, ima dokazana svojstva u čišćenu, što ga čini ključnim sastojkom u proizvodima za negu kože i alternativnim sredstvima za čišćenje. Štaviše, možete ga koristiti za osvežavanje svog doma svežim mirisom sličnim eukaliptusu.

Kako koristiti čajevac:

 • Koristite ga u DYI receptima za dezodoranse ili ga raspršite nakon dolaska iz teretane.
 • Dodajte kap u sredstvo za umivanje ili hidratantnu kremu.
 • Priuštite sebi masažu temena uz 2 kapi čajevca i 4 kapi nosača poput kokosovog ulja; nastavite da trljate ulja 3-5 minuta, a zatim operite kosu.
 • Napravite univerzalno sredstvo za čišćenje sa 250 ml destilovane vode, 250 ml sirćeta, 10 kapi čajevca i 10 kapi bora.

photo: Profimedia, Web

Povezane objave
 1. 5 načina da ubrzate metabolizam 5 načina da ubrzate metabolizam
 2. Balzam sa esencijalnim uljima za kućne ljubimce Balzam sa esencijalnim uljima za kućne ljubimce
 3. Traganje za zdravljem Traganje za zdravljem
 4. COVID-19 i novi način kako da budete srećni COVID-19 i novi način kako da budete srećni
To Top