coverfitness

7 najboljih knjiga o samopomoći za 2020.

facebook-share twitter-share pinterest-share

7 najboljih knjiga o samopomoći za 2020.

Po definiciji, knjige o samopomoći su napisane sa namerom da podstaknu svoje čitaoce na rešavanje ličnih problema. Knjige su dobili ime po besteseleru „Self-Help“, Samuela Smilesa iz 1859. godine, ali su takođe poznate i klasifikovane pod terminom „samopoboljšanje“, što je modernizovana verzija samopomoći. Knjige o samopomoći prešle su dug put od nišne pozicije do postmodernog kulturnog fenomena krajem dvadesetog veka. Svake godine sa svih meridijana nam stigne na hiljadu novih naslova, a mi smo se potrudili da izdvojimo 7 najinteresantnijih koji će vam pomoći da unapredite svoju svakodnevicu kako na poslovnom tako i na privatnom planu.

 

"A New Earth"

Mnogi smatraju Eckharta Tollea jednim od velikih mislilaca našeg vremena. Pre „A New Earth“, Tolle je napisao „The Power of Now“, bestseler koji obavezno morate pročitati. Razlog zbog koga „A New Earth“ čini ovu listu prilično jednostavnom: nadilazi učenje kako živeti u trenutku i pomaže čitaocima da nauče kako da svoju patnju pretvore u mir. U knjizi su obrađene sve vrste patnje, od ljutnje i tuge do ljubomore i anksioznosti.

Tolle puno govori o egu i kako se odvojiti od njega. Njegovi primeri i preporučene vežbe nisu samo hocus pocus; oni stvarno rade i nešto su što svako može učiniti. Bez obzira da li je vaša patnja ukorenjena u ljubomori, ljutnji, tug, anksioznosti ili depresiji, Tolle će vam pomoći da vidite život iz različitih perspektiva, probuditi vas do životne svrhe. Ova knjiga je takođe odlična kao referentna tačka. Svoju kopiju čitaćete napred-nazad, a zatim ćete iznova i iznova ponavljati Tolle-ove reči. Drugi će je držati za noćnim ormarićima i okretati odgovarajuće poglavlje kad osećaju kako im previše prtljaga ne da dišu.

 

"You Are a Badass"

Strah veoma često ume da savlada i one najotpornije. Jen Sincero pomaže čitaocima da prevaziđu taj strah u svom bestseleru New York Timesa " You Are a Badass." Ono što ovu knjigu samopomoći razlikuje od ostalih su vežbe na kraju poglavlja. Umesto da bacate knjigu u stranu i ostavite je da skuplja prašinu nakon što pročitate poslednju stranicu, bićete inspirisani da se vratite unazad i razmislite o prethodnim vežbama na koje ste odgovorili. Vežbe takođe vode kući ono što Isro donosi kroz svoje pisanje. Kad osetite posrnuće u samopouzdanju, povratak na njene stranice vas vraća u pozitivan krug i podsetiće vas zašto treba da pokažete više ljubavi prema sebi.

 

"The 7 Habits of Highly Effective Teens"

Mnogi su čitali ili barem čuli za " The 7 Habits of Highly Effective Teens", Stephena Coveyja. Coveyev sin Sean išao je njegovim stopama, praveći verziju spinoffa za tinejdžere koja koristi iste principe kako bi pomogla mladim odraslim osobama da savladaju formativna područja svog života. Da bi ovu knjigu samopomoći učinili dobrom za čitanje, Covey rastavlja tekst crtanim filmovima, citatima, idejama o razmišljanju i pričama stvarnih tinejdžera kako bi knjigu povezao. " The 7 Habits of Highly Effective Teens" obuhvata teme poput slike tela, prijateljstva, odnosa, postavljanja ciljeva, pritiska vršnjaka, maltretiranja, sigurnosti na Internetu i još mnogo toga. Poklonite ovu knjigu svom tinejdžerskom sinu, kćeri, nećakinji, nećaku ili unuku. To je savršena primena da prenesete i na buduće generacije tinejdžera. Dobra stvar je da će uz sve to vežbati poznavanje svog engleskog jezika.

"What Are You Hungry For?"

Deepak Chopra je guru samopomoći našeg vremena, a bilo koja njegova knjiga mogla bi se preporučiti iz različitih razloga. " What Are You Hungry For?" pomoći će vam da svoj odnos s hranom vidite u posve novom svetlu. Iako bi se ova knjiga samopomoći mogla smatrati vodičem za pomoć u mršavljenju, zapravo je to puno više. Chopra govori o gubitku kilograma, a takođe daje prilično regimentiranu preporuku o tome što jesti. On dublje kopa u obrazloženju naše želje za tom transformacijom, a ispunjenje je u središtu ovog argumenta. Budući da promena za većinu nije jednostavna, knjiga nudi mnogo saveta za postavljanje namera koji će čitateljima pomoći da utvrde motive koji stoje iza njihovih ciljeva. Povezivanje  emocija sa stvarima koje želite u životu, bilo da se tiču zdravlja ili nečeg drugog, olakšaće vam borbu šta god da vam stane na put.

 

"Declutter Your Mind"

Podnaslov ove knjige pruža sjajan uvid u srž knjige: Kako prestati zabrinjavati, ublažiti anksioznost i eliminisati negativno razmišljanje. "Declutter Your Mind" je knjiga koja sa svojim čitaocem odmah prelazi na stvar i puna je različitih vežbi za angažovanje vašeg razmišljanja. Naučićete uzroke mentalnog nereda, kako promeniti negativne misli u pozitivne, strategije za pomoć u burnim vezama, kako prepoznati šta vam je važno, važnost meditacije, kako postaviti cilj i još mnogo toga.

Ako se osećate preplavljenim stresom, zabrinutošću ili anksioznošću, ova moćna knjiga će učiniti svoj deo u ponudi različitih tehnika, saveta i trikova za suočavanje sa prekomernim umom. Recenzenti dosledno primećuju koliko uživaju u delotvornim vežbama u knjizi i da koautori nude više od propovedi o važnosti promišljenog života i trenutka.

 

"Big Magic"

Iz ovog ili onog razloga, neki su osetili odbojnost prema naslovu "Jedi moli voli" Elizabeth Gilbert. Ali, ne dopustite da vas to odvrati od čitanja njenog drugog materijala, "Big magic". Ako ste umetnik ili stvaralac bilo koje vrste i borili ste se s blokadom koja vas sprečava da svoj poziv iskoristite u potpunosti, želećete da ga pročitate.

Od stvaranja novih navika (i oslobađanja starih) do prevladavanja straha i okruženja s osobama istomišljenika, Gilbert udara pravo u metu dok razmatra prepreke s kojima se kreativna osoba može suočiti u ostvarivanju svojih snova. Njen iskren, razgovorljiv, no bull-shit ton upaliće vatru u vašoj duši i pomoći vam da budete načisto sami sa sobom i onim što želite od života. Vrhunac ove knjige je upotreba primera iz stvarnog života običnih muškaraca i žena širom sveta koji su izdržali u svojim kreativnim podvizima.

 

"The Wisdom of Sundays"

Tv zvezda i glumica, Oprah Winfrey je kraljica intervjuisanja duhovnih gurua, svetskih vođa, terapeuta, lekara i drugih mislilaca. " The Wisdom of Sundays" predstavlja svojevrsnu kompilaciju najboljih razgovora i kombinuje ih u jedno uzdižuće štivo.

Knjiga ima 240 stranica punih odlomaka iz onoga što Oprah naziva uvidima koji menjaju život. Među autorima " The Wisdom of Sundays " su Shonda Rimes, Cheryl Strayed, Tony Robbins, Thich Nhat Hahn, Wayne Dyer i još mnogo drugih. Recenzenti ove knjige preporučuju da uzmete malo vremena za svaku pojedinu stranicu kako biste bili sigurni da nećete preskočiti bilo koji od divnih i misaonih uvida u sebi.

 


Povezane objave
  1. Najbolji načini samopomoći prema zodijaku Najbolji načini samopomoći prema zodijaku
  2. Dr Will Cole: Spektar upale – pronađite svoje okidače u ishrani i resetujte svoj sistem Dr Will Cole: Spektar upale – pronađite svoje okidače u ishrani i resetujte svoj sistem
  3. Šta žene čini srećnim? Šta žene čini srećnim?
  4. 6 audio knjiga čiji su naratori poznate ličnosti 6 audio knjiga čiji su naratori poznate ličnosti
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top