Ada Mall

8 funkcija koje bi trebalo da isključite na vašem iPhone-u

facebook-share twitter-share pinterest-share

8 funkcija koje bi trebalo da isključite na vašem iPhone-u

Kao što već pretpostavljate, mnoge opcije na vašem telefonu uključene su po defaultu, a mnoge od njih uključuju ostavljanje vaših ličnih podataka kao što su lokacija, pa čak i kamera, mikrofon i slično. Ako vam to i ne predstavlja neki problem, onda šta mislite o načinu da produžite dnevni život vaše baterije i smanjite potrošnju interneta? I to je moguće.

COVER magazin predstavlja 8 funkcija koje sa par klikova možete isključiti i mirno spavati. (samo za iOS).


1. Isključite sakupljanje ličnih podataka

Jednostavno udjite u Settings > Privacy > Analysis and improvement, zatim isključite opciju iPhone analysis sharing. Isključivanjem ove opcije nećete morati da delite podatke poput trenutne lokacije, korišćenja aplikacija, kao i istoriju vaših razgovora sa Siri-jem.2. Blokirajte pop-ups iz App Store-a

Priznajte da ste se sto puta iznervirali kada vam iskaču pop-up prozori koji traže da ostavite review za odredjeni app? E pa, dobra vest je da taj pop-up može da se isključi. Sve što je potrebno da uradite jeste da udjete u Settings > iTunes and App Store, gde ćete videti In-app ratings and reviews. Isključite ga.3. Ugasite refreshovanje aplikacija u pozadini

Ovaj korak je od velike važnosti svim Apple korisnicima koji se žale na kratak život baterije, kao i brzo trošenje interneta. Da biste isključili ovu opciju, udjite u Settings > General > Background app refreshing, pa izaberite izmedju tri opcije - on, off ili wifi only.4. Isključite deljenje lokacije za nepotrebne aplikacije (1)

Slažete se da nema potrebe da delite lokaciju sa aplikacijama poput aplikacija sa filterima za kameru ili Youtube-om? Ako ste klimnuli glavom, onda pratite sledeće korake: Settings > Privacy > Location service. Tu ćete videti listu svih aplikacija u vašem telefonu. Naravno, ne morate skroz isključiti deljenje lokacije ukoliko neke aplikacije to baš zahtevaju. U tom slučaju, izaberite opciju While using the app.5. Isključite deljenje lokacije (2)

Telefoni prikupljaju našu lokaciju iz 101 razloga, pa za ovu opciju možda niste ranije ni čuli. U pitanju je deljenje lokacije dok pretražujete internet prikačeni za mobilnu mrežu iliti 4G. Nakon što ste ušli u Settings > Privacy > Location service > System service, isključite opciju Cellular network search6. Isključite deljenje lokacije (3)

Da, još nismo gotovi sa lokacijama. I ovo je možda opcija koju bi prvu trebalo da isključite. Radi se o deljenju konkretne lokacije sa defaultnim aplikacijama kao što su slike, mape, kalendari i slično. Iako su podaci šifrovani, moguće je praćenje vaših starih lokacija, pa predlažemo da isključite ovu opciju. Koraci su sledeći: Settings > Privacy > Location service > System service > Significant locations7. Isključite mikrofon i kameru

Mnoge aplikacije po defaultu koriste vaš mikrofon i kameru, a da niste ni svesni. Da biste ugasili ovu opciju, udjite u Settings > Privacy > Mic/Camera, pa isključite aplikacije za koje mislite da su nepotrebne.8. Isključite automatsko puštanje videa

Ako često posećujete App store, znate da se preview videi preporučenih aplikacija, kao i konkretnih aplikacija puštaju automatski, što može nepotrebno trošiti vaš internet. Udjite u Settings > Itunes and App store > Video auto play.

Povezane objave
  1. Najbolje iPhone aplikacije za 2020 Najbolje iPhone aplikacije za 2020
  2. Koronavirusna kultura Koronavirusna kultura
  3. Pet saveta za zaposlene u vreme krize Pet saveta za zaposlene u vreme krize
  4. 6 najboljih prijateljskih TikTok izazova 6 najboljih prijateljskih TikTok izazova
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top