Ada Mall

Beograd u očima svetskih travel blogera

facebook-share twitter-share pinterest-share

Beograd u očima svetskih travel blogera

Svakodnevica u Beogradu ume da bude i te kako siva, zamarajuća. U konstantnoj jurnjavi za boljim životom, gubite vreme za sebe i opažanje sveta oko sebe. Stičete utisak da srpska prestonica nikada nije bila prljavija, zapuštenija i raskopanija. Čuveni francuski arhitekta LeKorbezje je rekao da je Beograd najružniji grad na najlepšem mestu. Sa druge strane, sve veći broj stranih turista na ulicama našeg grada koji se neretko u njega vraćaju, nam govori da imamo dragulj o kojem ne vodimo dovoljno računa i da ga uzimamo zdravo za gotovo.

Najbolji način da se uverimo u njihov sud o našem gradu, jesu atraktivni video klipovi svetskih world bloggera koji uprkos predrasudama o Srbiji iz radoznalosti dolaze u Beograd kako bi se iz prve ruke upoznali sa svim zanimljivostima koje naša prestonica ima da ponudi. Surfujući YOUTUBE-om naleteli smo na nekoliko zanimljivih videa.

Predstavljamo vam mlade svetske putnike sa Novog Zelanda, Dane and Stacy, koji sebe opisuju kao digitalne nomade, a koji bi do kraja ove godine trebalo da posete oko 60 zemalja. Jedna od stanica na ovom putovanju bio je i Beograd.


 


Mladi par Amerikanaca koji se krije iza imena Whatdoesntsuck, srpsku prestonicu je nazvao skrivenim turističkim draguljem u 2019. godini i sa svojim pratiocima na blogu i društvenim mrežama podelili utiske o 24-časovnom boravku.


  

Juliana McDonnella je britanski filmadžija i glumac ovenčan nagradama, autor putopisnog bloga www.joolzguides.com koji se sasvim slučajno obreo u našem gradu prilikom planiranja sopstvenog odmora. Uprkos uvrženom mišljenju o Srbiji na britanskom ostrvu kao i savetima njegovih prijatelja, rešio je da poseti naš grad i napravi sjajnu reportažu o znamenitostima.Cilj ovog teksta nije da nekome solim pamet, već da skrene pažnju na samo delić bogatstva koje ovaj grad skriva. Možda ne bi bilo loše da za početak razmislimo o stvarima koje jesu kozmetičke prirode ali vrlo lako mogu vratiti delić čistoće i belila zbog koga je grad prvobitno i dobio ime. Ukoliko šetate svog psa vodite računa da uredne počistite iza njega, otpaci koje ostavljate za sobom za početak neka uredno završavaju u kantama za smeće, vodite računa o ono malo cveća i zelenila koje je ostalo u ovom gradu, dignite glas protiv uništavanja starih fasada bezveznim grafitima.


Photo: Pixabay

Povezane objave
  1. Celebrity hotelski apartmani Celebrity hotelski apartmani
  2. Najskuplji kruzeri današnjice Najskuplji kruzeri današnjice
  3. Rafting - krotitelji nemirnih voda Rafting - krotitelji nemirnih voda
  4. Putuj kao supermodel Jelena Ivanović Putuj kao supermodel Jelena Ivanović
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top