Ada Mall

Ako se korona oduži, ovako će izgledati deljenje obroka

facebook-share twitter-share pinterest-share

Ako se korona oduži, ovako će izgledati deljenje obroka

Da li se još uvek sećate zajedničkih odlazaka sa kolegama na pauze za ručak gde ste vrlo često delili pripremljene obroke? Prošlo je šest meseci otkako ste sa dragom osobom podelili desert, salatu, pecivo. Pandemija je transformisala vreme obroka u uglavnom usamljeni poduhvat.

Boir, dizajnerski studio u Hrvatskoj, uvideo je naše muke i stvorio kolekciju posuđa koje predstavlja jezivi komentar naših trenutnih nevolja. Linija, koja je strogo konceptualna, sastoji se od pet predmeta dizajniranih za par koji želi da ostane fizički distanciran, ali da zajedno uživa u intimnom obroku. U opisu kolekcije, nazvanom The New Normal, Boir objašnjava da je kolekciju inspirisao talas restorana koji su redizajnirali svoje trpezarije sigurnosnim merama predostrožnosti poput barijera od pleksiglasa. Ali ovo je pokrenulo pitanje: Kako ljudi koji nisu u istom karantinskom boksu dele jelo? Njihov konceptualni pribor za jelo zadržava onu važnu socijalnu i kulturnu dimenziju deljenja obroka.

Kolekcija se fokusira na jela koja će se najverovatnije deliti, poput dezerta, grickalica ili hleba. Postoji korpa za hleb koja u sredini ima pregradu. Stalak za pršutu ili suhomesnate proizvode ima dva odvojena dela zajedno sa kleštima koja vam omogućavaju da svoj deo mesa uzmete na sanitarni način. COVER-ov omiljeni komad je dizajniran za dezert, deo obroka koji najviše uživate da delite sa drugima (ili ne?).  Sadrži dva mala tanjira, zajedno sa vrlo dugim kašikama koje onemogućavaju da sami sebe hranite; cilj je da nahranite drugu osobu. Savršen je alat za romantičnu, fizički distaniranu noć sa novim plamenom.

Posuđe je uglavnom napravljeno od čelika kako bi odražavalo našu novootkrivenu opsesiju čistoćom. Tu su i fragmenti kamena u sredini pladnja za deljenje i tanjira amuse-bouche. Dizajneri kažu da su nameravali da ovo „ublaži strogi utisak“ kolekcije.

Povezane objave
  1. Blogeri i korona Blogeri i korona
  2. Traganje za zdravljem Traganje za zdravljem
  3. COVID-19 i novi način kako da budete srećni COVID-19 i novi način kako da budete srećni
  4. Koronavirusna kultura Koronavirusna kultura
To Top