coverfitness

Astrološka mapa seksa

facebook-share twitter-share pinterest-share

Astrološka mapa seksa

Ne postoji vodič koji bi vam baš objasnio kako da imate dobar seks. Takođe ne postoji nijedna definicija lošeg seksa. To je zato što ne želimo svi isto - a to je ok. Seks je konstantno i duboko istraživanje naših dubina, kaže psiholog-astrolog Jennifer Freed. Ali kako da saznamo šta nas najviše ‘pali’ i čini istinski zadovoljnim? To je ono što naša Jennifer definiše kao ‘seksualnu mudrost’. Sva naša seksualna iskustva mogu nam nešto reći o tome ko smo i šta želimo, a šta ne. Zbog toga je Jennifer počela da radi na neobičnim radionicama sa temom kako steći seksualnu mudrost. Želela je da pomogne ljudima da krenu svojim individualnim, seksualnim putovanjima koristeći lične astrološke mape, odnosno - zodijak.

Kakvu vezu imaju seks i astrologija? Prvo, J. Freed kaže da naše natalne astrološke karte otkrivaju uopšteno dosta o nama (imamo sunce, mesec, položaje i aspekte planeta, znakova, tako da je sve korisno razmotriti). Ali, kaže, znakovi nam mogu dati uvid i u naša seksualna iskustva i različite delove nas koji se iskazuju seksom. Ona veruje da će se ljudi ugodnije osećati kada razgovaraju o seksu kad imaju astrološki okvir za to. Seksualna mudrost, objašnjava J. Freed, stiče se onda kada smo otvoreni ka sebi - jer tada možemo biti otvoreni i sa nekim drugim.

Seksualna mudrost

Autor: Jennifer Freed

Mudrost se stiče iskustvom podjednako dobrih i loših, važnih, životnih izbora i učenja iz svakog od njih. Ona dolazi putem istraživanja, proučavanja tema i naše spremnosti da otvorenog uma dolazimo do novih ideja i otkrića.  Seksualna mudrost, posebno, zahteva neprestano razmišljanje o socijalnim porukama koje dobijamo kao feedback, našim najdubljim emocionalnim potrebama, signalima iz naših tela i naše svesti kada se želje oslobađaju iz nas.

Kada utelovljujemo seksualnu mudrost, živi smo, samouvereni, erotski nabijeni u svom najvišem obliku. Imamo osećaj da je naše telo vrhunska kreacija kroz koju se mogu osvetliti i afirmisati svi delovi nas samih. Svoju celokupnost prihvatamo kao živu umetnost, a seksualnost doživljavamo kao duboki dar koji spaja našu životinjsku i božansku prirodu.

Koji izbori, postupci i uverenja mogu biti naši najveći učitelji? Kada imamo trenutke telesne, umne, emocionalne i duhovne ekstaze, odmah se prisetimo koliko smo živi i za šta sve sposobni. Ovi trenutni prikazi mogu nas dovesti do najvećeg potencijala kao ljudskih bića. Ali sa druge strane, naši razočaravajući ili negirajući seksualni kontakti mogu podjednako biti moćni destruktivni, ali veoma edukativni alati.

Kada imamo seksualne izbore koji se završavaju prazninom i osećajem razočarenja, maltretiranim, ne voljenim ili osramoćenim bićem, ta bol može rasti u namado te mere da iz nje izađemo mudriji i jači, da shvatimo šta NE želimo. Iza naših obrazaca seksualnog ponašanja često se kriju nezadovoljene emocionalne potrebe i mnoštvo samodestruktivnih poruka. Ali neispunjenje seksualnih iskustava takođe se može pretvoriti u nove samospoznaje o tome kako postoji izlaz i kako novim odnosom prema sebi možemo da izvučemo one pouke koje stoje iza tih pogrešnih poteza. Put ka punom seksualnom sazrevanju popločen je brojnim preprekama i zaobilaznicama koje nas pozivaju da evoluiramo i sebe više vrednujemo. Ponekad se svi susrećemo sa neugodnim psihološkim aspektima samih sebe koji traže razumevanje, ljubav i pažnju. Ova iskustva mogu nam pomoći da otkrijemo svoju sposobnost da imamo zdrav, originalan, emocionalno zadovoljavajući i uravnotežen odnos sa našim seksualnim i emocionalnim potrebama.


Naši seksualni izbori retko imaju bilo kakve veze sa ogromnom željom ili seksualnom potrebom po svaku cenu. Naše odlučivanje sa kim ćemo imati seks ima više veze sa neispunjenim i nesvesnim silama unutar emocionalnog bića koje još nismo naučili da negujemo i lečimo. Nijedan deo našeg seksualnog iskustva nema koristi od poniženja. Kada prestanemo da se optužujemo ili stidimo, možemo početi da istražujemo koji delovi nas vode glavnu reč u našim izborima partnera.

Svaki ranjeni deo naše seksualne psihe čeka da se ponovo integriše u ljubavnu celinu i izleči razumevanjem i saosećanjem. Na primer, ako me privlači nedostupan seksualni partner, mogu da osvestim i saosećam sa delovima sebe koji se čine nedovoljno vrednim da imaju kompletnu ljubav i početi da isceljujem nesigurnosti koje su me lažno naučile da nikada ne mogu biti u potpunosti zaštićena i voljena od nekoga ko bi zadovoljio sve moje emocionalne potrebe.

Sa toliko društvenog naglaska na naš seksualni status u smislu da budemo poželjni, vidno privlačni i iskusni, često smo pod pritiskom da razmišljamo i dokazujemo se umesto da budemo ‘prisutni’. Svima nam treba više ohrabrenja da primetimo polomljene ili oštećene komade samih sebe i da pronađemo načine da se kroz ljubav nosimo sa tim ranama. Potrebni su nam i mnogo vidljiviji primeri da verujemo i ne odustanemo od sebe. Seksualna mudrost nije fiksno stanje. To je put na kome postajemo jasniji u svojim željama i pouzdanijima u same sebe, potpunije ličnosti koje se iskreno izražavaju.

 

ZODIAC ZNAKOVI

Kroz simbole i znakove zodijaka možemo sagledati svoje mogućnosti, jače strane i postati mudriji. Astrološki profil svake osobe sadrži mnogo više detalja od navedenih, stoga ćemo samo ovlaš dati smernice za svaki od njih.

Svaki horoskopski znak, takođe, ima svoju esencijalnu energiju, odnosno osnovni ‘fond’ energije koji se odnosi na seks i seksualnost.

Ovan:

Kroz samospoznaju koji daje energiju ove drevne vatre, duboko ste u kontaktu sa snagom sirove želje. Vi neprestano koristite ovu ogromnu snagu da budete autentični u onome što mislite da je najbolje za vas i vašeg voljenog.

AKCIJA:

Pokušajte da pretvorite svoje impulse za seksualno osvajanje ili puko takmičenje u istinsku seksualnu vrednost i snagu. Razgovarajte sa partnerom o vremenima u kojima ste bili sposobni da budete strpljivi i razumni, saosećajni, kada ste pucali od samopouzdanja. Postavite sebe iznova na takvim erotskim kvalitetima.

 

Bik:

Poštovanjem svoje senzualne prirode, Bik tretira telo kao sveti hram u kome dočekuje i pruža čulna, opipljiva zadovoljstva.

AKCIJA:

Osvestite da zadovoljstvo može biti i okvir za unutrašnju radost života. Iskoristite veliki kapacitet za samosavlađivanje da biste uživali u svojim najvišim vrednostima. Razmislite o trenucima kada ste se osećali najlepše u svom telu i bili u kontaktu sa sopstvenim, unutrašnjim bićem. Posvetite se telu kao najuzvišenijem hramu.

 

Blizanci:

Oni su gladijatori duhovitih, divnih i iskrenih razgovora o reciprocitetu svojstvenom svim značajnim, intimnim susretima. Razumeju važnost isceljenja odnosa i preciznog odmeravanja kvaliteta sa partnerom.

AKCIJA:

Usredsredite se na to da budete prisutniji u sadašnjem trenutku i da budete u stvarnom dodiru sa zadovoljstvom. Razmislite o vremenima u kojima ste se mogli osloboditi u iskustvu koje ste imali, a da vam je um bio miran i spokojan. Verujte da možete biti potpuni kada malo usporite.

 

Rak:

Njihov kapacitet za brigu i povezanost stvara prostor za ranjivost i potrebu da budu bezbedni i zbrinuti.

AKCIJA:

Okrenite svoje ekscesivne nagone da brinete o drugima, prema sebi i neprestano se pitajte: „Kako mogu pružiti više pažnje svojoj duši?“ Razmišljajte o vremenima u kojima je neko zaista težio ispunjenju vaših potreba i kako ste se tada osećali. Shvatite da ćete ostvariti svoje najveće želje onda kada ih komunicirate, jer to znači da druga strana onda ne mora da čita vaše misli.

 

Lav:

Radost i ljubav koju lako i spontano izražavaju Lavovi promoviše istinsku igru u ljubavnom, seksualnom odnosu.

AKCIJA:

Oživite trenutke u svom životu kada ste toliko bili zaokupljeni ljubavlju da niste imali potrebu da se dokazujete da ste uvek superiorniji od drugih. Razmislite o trenucima kada ste se osećali najživljim i ispunjenim i bili potpuno spontani i osećanji. Gradite sada taj osećaj i svoju snagu prizivajući igru i radost sebi i drugima.

 

Devica:

Vaš uvid o tome šta služi najvišem dobru a ujedno zadovoljava potrebe drugih, pruža čvrst temelj za vašu seksualnost, kako biste potpuno procvetali.

AKCIJA:

Obratite pažnju na detalje sopstvenog blagostanja i neprestano se pitajte: "Kako mogu da služim svojoj najvišoj vibraciji i verujem u božansko blagostanje?" Prisetite se vremena kada su vas obožavali zbog toga što ste bili tako lagani, puni poleta. Stavite akcenat i pažnju na nešto veće od vas, što daje osećaj unutrašnjeg mira.

 

Vaga:

Vaša estetika tera vas da odaberete seksualna iskustva koja su lepa, skladna i potvrđujuća.

AKCIJA:

Stavite sebe na prvo mesto pre nego što odlučite da zadovoljite potrebe drugih. Razmišljajte o vremenima u kojima ste dozvolili da se sva pažnja usmeri na vaše zadovoljstvo i sreću. Ojačajte svoju sposobnost da primite onaj poklon (svoju pažnju) koji vi dajete drugima.

 

Škorpija:

Transformacija vas inspiriše na one intimne veze koje produbljuju vašu emocionalnu autentičnost i pomažu da prigrlite svoju tamnu stranu sa nežnošću, potpunim razumevanjem procesa i stabilnošću.

AKCIJA:

Zadržite se na pozitivnim energijama koje vas okružuju. Napravite pakt da se dublje pozabavite onim što život čini tako bogatim i neverovatnim. Razmislite o vremenima u kojima ste se osećali najmoćnijom i potpuno otkrivenom verzijom sebe. Osvestite i ponovo potvrdite da je vaša tajna moć – vasa neustrašivost!

 

Strelac:

Istraživanje smisla života i pozitivnih impresija kroz vođenje ljubavi donosi optimizam i zahvalnost.

AKCIJA:

Žudite uvek za neobičnim čak i u običnim trenucima života. Pogledajte kako jednostavne rutine i rituali sa nekim ko vam je drag mogu biti sveti. Delite priče o tome kada ste bili opušteni i otvoreni prema iskustvima koja ste imali, a da ne tražite i ne želite uvek više. Izgradite sebe u nameri da prihvatite život kakav jeste.

 

Jarac:

Uživajući u telesnim aspektima utelovljenja, seksu pristupate kao svedočanstvu same prirode. Poštujete mogućnosti da se zajedno sa partnerom popnete na najviše visine, ali ste nepoverljivi.

AKCIJA:

Verujte da vas drugi vole upravo takvi kakvi jeste, bez daljih postignuća. Shvatite da je vaša zemljanost vaš magnetizam. Razmislite o vremenima kada ste se smejali dok niste zaplakali. Budite spremni za istinsko uživanje u vožnji života i bez nekih većih ciljeva. Opustite se.

 

Vodolija:

Originalnost svojstvena vašem znaku vas podstiče na intuitivnost i prilagođavanje sadašnjem, velikodušnom trenutku vođenja ljubavi i podizanju vibracije seksa da bi se oslobodili i dokazali.

AKCIJA:

Setite se kada ste bili toliko omamljeni vezom da niste imali potrebu da popravljate ili poboljšavate situaciju ili je činite savršenom. Osvestite ona vremena kada ste se otvorili ka većoj energiji koja je tekla apsolutno nežno i umirujuće kroz vaše telo i um. Koristite svoje biće kao živi alat da ljude i svet vidite kao celinu, upravo onakvom kakva jeste.

 

Ribe:

Ribe koriste svoje beskonačno saosećanje i empatiju da bi olakšali dušu drugima, ali i sebi. Prihvataju sebe kao božansko biće kroz sjedinjenje u seksualnom činu. Ribe su izrazito čulni znak, pune impulsa.

AKCIJA:

Razmišljajte o svojim osećanjima kao o prolaznim gostima. Napravite više prostora za svoje prave emocije kako bi ih oslobodili. Osvestite ono kada ste se osećali uravnoteženo i imali snažan osećaj sreće i emocionalne stabilnosti. Šta vam najviše pomaže da se osećate stabilno? Ojačajte svoju posvećenost životu kao okeanu čuda i izgradite snagu za plivanje uz plimu i oseku.

NAŠA SEKSUALNA LUTANJA

Kada smo u stanju otelotvorene mudrosti, naša seksualnost je najveći izraz neba na zemlji. Kroz naše mešanje želja i emocionalnu zrelost možemo prevazići svoje fizičko telo u neograničene dimenzije uznesenja. Ali takođe možemo u potpunosti da uništimo svoje telo pogrešnim predrasudama o seksualnosti.

Čak i kada padnemo daleko od ideala kako bi sve trebal da izgleda u idealnom životu, možemo se uvek vratiti na put do njih. Ne dozvolite da se osetite izgubljeno. Jer mi smo bića vredna saosećanja i stalne podrške. Setite se da niko od nas nije naučen da prepozna kako naša emocionalna priroda diktira naše seksualno ponašanje. Možemo izabrati da prihvatimo greške i možemo biti optimistični u tome kako da izlečimo dušu I telo.

Zamislite da smo, kao mladi tinejdžeri, umesto da smo bombardovani neprekidnim marketingom o seksu zasnovanom na imidžu i nerealnim seksualnim očekivanjima i neiniciranim seksualnim istraživanjima, imali priliku da zaronimo u vezu između duha, seksa, emocija i međusobnog ispunjenja, podrškom mudrih mentora koji su spremni da nas prepoznaju kao procvetala seksualna bića. Svi bismo bili spremniji za intimniju priču o dubokoj složenosti našeg seksualnog bića i svojim emocionalnim težnjama.


photo: Canva

Povezane objave
  1. Najbolji načini samopomoći prema zodijaku Najbolji načini samopomoći prema zodijaku
  2. Vodič za biranje poklona prema horoskopskom znaku Vodič za biranje poklona prema horoskopskom znaku
  3. Wellness horoskop Wellness horoskop
  4. Šest retrogradnih planeta u junu Šest retrogradnih planeta u junu
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top