coverfitness

ATHENA CALDERONE za ZARA HOME

facebook-share twitter-share pinterest-share

ATHENA CALDERONE za ZARA HOME

Kada uđemo u dom Athene Calderone u Bruklinu, jedna stvar nam odmah zapadne za oko: lepota je prisutna u svemu što ona radi. Ova multidisciplinarna dizajnerka projektuje prostore nabijene emocijama u kojima se stapaju njena ljubav prema vintage komadima, umetničkim delima i dekorativnim predmetima. Za Athenu Calderone, kontrast između starinskih predmeta i novih dizajnerskih elemenata stvara vrlo distinktivni lični narativ koji kuću zaista čini domom.

Za sastanak sa nama, Atena je odabrala svoje favorite iz kolekcije Zara Home kojima je uredila svoj stan u Njujorku. Blago klasičnog dizajna pomešano je sa modernim komadima i najneočekivanijim teksturama, ističući time Ateninu ličnost i filozofiju: „Živeti lepo“. Zaista fascinantan kreativni proces.

athena calderone zara home

photo: zara home

 

„Uvek tragam i istražujem. Tako me ponela pomisao da ako ostanemo znatiželjni– ako neprestano čitamo recepte, jedemo hranu kuvara kojima se divimo, unosimo umetnost, arhitekturu, boju i teksturu, listamo Instagram dizajnere koji nas zaintrigiraju–– onda negujemo ovo stanje trajne inspiracije koje je upravo toliko zrelo za kreativnost “.

athena calderone zara home

photo: zara home

 

„Moje smernice za prelep sto. Uključite teksturu i kontrast. Unesite nešto iz prirode. I uvek puno svetlosti sveća. “

athena calderone zara home

photo: zara home

 

Athena Calderone veruje da bi kuća trebalo da bude intimni portret onoga ko u njoj živi. Kad otvorite vrata svog doma, vi otkrivate svoju intimu, svoje emocije i svoju priču.

athena calderone zara home

photo: zara home

 

„Kuhinja mi uvek nudi priliku da stvaram, to je ipak moja radionica i mesto koje okupljam sa onima koje najviše volim. Dizajn je delikatan ples koji balansira i između estetike i funkcije. Nikada ne bi trebalo da otimate funkcionalni prostor ukrasnih predmeta. “

athena calderone zara home

photo: zara home

 

Dom bi trebalo da bude ugodan i da čini da se gosti osećaju prijatno, skoro kao i kod svoje kuće. Gospođa Kalderon to dobro zna i upravo iz tog razloga ona prostore ukrašava sa ciljem evociranja porodičnih trenutaka, putovanja i posebnih uspomena. Ateni se sve zasniva na emocijama. Sve od njenih knjiga recepata do njenih izvrsnih podkasta, elegantan je prikaz toga kako se bilo koji deo svakodnevice može pretvoriti u nešto jedinstveno. To je element kojim su protkani svi njeni projekti.

athena calderone zara home

photo: zara home

 

„Kuća drži emocije. Fascinirana sam snagom lepote i sećanjima koja su prožeta stvarima koje sakupljate. “

Povezane objave
  1. COVER trendovi u vašoj bašti COVER trendovi u vašoj bašti
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top