Ada Mall

Avionski kafići na Tajlandu pružaju utehu

facebook-share twitter-share pinterest-share

Avionski kafići na Tajlandu pružaju utehu

Milioni širom sveta su ostali zaglavljeni kod kuće zbog pandemije. Onima koji su navikli da veći deo vremena provode u vazduhu, putujući da li zbog poslovnih ili privatnih obaveza, prisilno ateriranje na nekoliko meseci posebno je teško palo. Na drugom kraju sveta su se dosetili kako da olakšaju ovu muku. Naime, „avionski kafići“ na Tajlandu nude kupcima priliku da se pretvaraju da su na nebu - a ideja je izgleda zaživela. Na brodu penzionisanog komercijalnog aviona u primorskom gradu Pataji, ljubitelji kafe sede udobno zavaljeni u sedištima prve klase i fotografišu se pored ormarića iznad glave.

Sa boarding kartama u rukama, neki „putnici“ su se čak odlučili za obilazak kokpita.

Avionski kafei na Tajlandu pružaju utehu

Photo: Profimedia

„U ovom kafiću mogu da sedim kao u prvoj klasi i da petljam u kokpitu pretvarajući se da sam kapetan aviona“, izjavio je jedan od gostiju sve popularnijeg koncepta kafića. „Sedenje ovde zaista mi pruža osećaj da sam u avionu i da krstarim vazduhom“.

U drugom kafiću, u sedištu nacionalnog avio prevoznika Thai Airways-a u Bangkoku, izgleda da su gladni gosti nisu propuštali avionsku hranu dok su gutali špagete karbonaru i govedinu u tajlandskom stilu, a koju je na plastičnim poslužavnicima serviralo kabinsko osoblje. Za 38-godišnjeg Intravut Simapicheta, koji je u kafić došao sa suprugom i bebom, iskustvo je više od obroka.

Avionski kafei na Tajlandu pružaju utehu

Photo: Profimedia

„Spadam u red osoba koje putuju vrlo često, a sada kada smo prisiljeni da ostanemo kod kuće ... to je pomalo depresivno“, rekao je dok su putnici pozirali sa prtljagom na lažnim vratima aviona.

Tajland je prva zemlja izvan Kine koja je otkrila slučaj koronavirusa, ali je od tada registrovala oko 3.400 infekcija i 58 smrtnih slučajeva. Ograničenja putovanja ipak su uništila ekonomiju koja se oslanja na turizam, dok su se Tajlanđani prisilno „usidrili“ zbog karantinskih zahteva u drugim zemljama. Vlada trenutno razmišlja o putničkim balonima sa odabranim zemljama.

Avionski kafei na Tajlandu pružaju utehu

Photo: Profimedia


Povezane objave
  1. Tajlandska kuhinja – autentičnost u svakom zalogaju Tajlandska kuhinja – autentičnost u svakom zalogaju
  2. Da li se vratilo poverenje u stručnjake? Rane lekcije globalne krize Koronavirusa Da li se vratilo poverenje u stručnjake? Rane lekcije globalne krize Koronavirusa
  3. Korona profiterstvo Korona profiterstvo
  4. Zašto izbegavati grickanje noktiju, naročito tokom pandemije? Zašto izbegavati grickanje noktiju, naročito tokom pandemije?
To Top