Ada Mall

Awareness kampanja transofrmiše crtane junakinje u preživele od raka dojke

facebook-share twitter-share pinterest-share

Awareness kampanja transofrmiše crtane junakinje u preživele od raka dojke

To je zdravstveni problem sa kojim su se suočili mnogi televizijski likovi koje poznajemo i volimo, od Kristine Braverman u tv seriji „Roditeljstvo“ do Samanthe Jones u „Seksu i gradu“. Ali rak dojke retko je ušao u animirane serije.

Umetnik Alexsandro Palombo stvorio je seriju pod nazivom „Preživeli“ koja zamišlja kako bi izgledale poznate crtane junakinje nakon operacija u borbi protiv raka dojke. Jessica Rabbit, Snežana, Wonder Woman i Marge Simpson su među predstavljenim likovima prikazanim ili delimičnom ili potpunom mastektomijom.

 

alexsandro palombo

photo: alexsandropalombo

Palombo je za The Huffington Post rekao da ga je za pokretanje projekta inspirisala smrt jedne od njegovih koleginica koja je preminula od ove bolesti. Slike je prvobitno objavio prošlog oktobra, tokom meseca borbe protiv raka dojke. Odlučio je da istakne hirurške ožiljke kako bi osvetlio snagu i hrabrost koje preživele žene pokazuju u borbi protiv bolesti.


„Morate biti vrlo snažni da biste mogli psihološki da reagujete i prihvatite novi izgled svog tela“, rekao je. „Moja poruka je nada i hrabrost. Verujem da takođe moramo stvoriti svest za mlade i podučavati zdravstveno obrazovanje “.

alexsandro palombo

photo: alexsandropalombo

 

Ove godine u Sjedinjenim Američkim Državama će biti više od 230.000 novih slučajeva invazivnog karcinoma dojke, a 40.000 žena će biti ubijeno bolešću, podaci su iz Fondacie Susan G. Komen. Situacija je podjednako pesimistična i kada su prognoze za Evropu i Srbiju u pitanju.

„Umetnost je moćan način za podizanje svesti o važnim društvenim pitanjima“, rekao je Palombo. „Ja sam umetnik koji veruje i bori se za pravo na izražavanje, slobodu i jednakost.“

Povezane objave
  1. 5 načina da ubrzate metabolizam 5 načina da ubrzate metabolizam
  2. Traganje za zdravljem Traganje za zdravljem
  3. COVID-19 i novi način kako da budete srećni COVID-19 i novi način kako da budete srećni
  4. 7 esencijalnih ulja za muškarce 7 esencijalnih ulja za muškarce
To Top