Ada Mall

Barovi koje morate posetiti u Amsterdamu

facebook-share twitter-share pinterest-share

Barovi koje morate posetiti u Amsterdamu

Neke od najčešćih asocijacija na Amsterdam su kanali, marihuana i nesvakidašnji šarm Red light distrikta. Trebalo je neko vreme da se shvati, ali kultura koktela zvanično je stigla do Amsterdama. Po danu, probajte čašu slada kad god budete mogli u nekom od poznatih gradskih smeđih kafića ili vekovima prisutnim salama za degustaciju. Noću se uputite u neki od opuštenih kafića ili elegantnih salona kako biste isprobali jedan od novih brendova evertimea predstavljenog u kreativnom koktelu koji je za vas pripremio živahni bartender željan isprobavanja svežih sastojaka i tehnika. A kako je duh poznat kao holandski prethodnik modernog džina, ne čudi što je gin i tonik manija preplavila Amsterdam sa nekoliko barova koji nude menije sa nekoliko različitih zalogaja uz klasično piće. Ako alkoholna pića nisu vaša stvar, potražite pivo holandskog porekla na lokaciji Proeflokaal Arendsnest i Brouverij 't IJ. Takođe nije sramota da naručite Heineken i popijete ga za stolom na kanalu. Napokon si u Amsterdamu. Šta god da tražite, evo naše liste barova u Amsterdamu.

Wynand Fockink

Wynand Fockink prvi je put otvoren 1679. godine kao kombinacija degustacione sobe, prodavnice i destilerije. Bar i dalje drži taj izgled iz 17. veka s visokim prozorima. Iza šanka drvene se police podižu pod težinom zidnih boca koje su oblagale zid. Jedno je sigurno, biće ovo pravo amsterdamsko iskustvo.

Photo: PROMO /PR

The Butcher

Tu je "The Butcher", poznati burger bar. Pronađite vrata pozadi i pozvonite zujalicom. Nakon otvaranja otkriva se slabo osvetljeni bar obložen zelenim barskim stolicama. Obavezno rezervišite unapred slanjem e-mila direktno; vratiće vam vreme i lozinku za unos.

Photo: PROMO / PR

Hiding in Plain Sight

Skriven u mirnom uglu na ivici četvrti Crvenih fenjera, HPS je skrovište dobrodošlice, koje je spolja tako neobično da biste mogli lako prošetati bez prethodne najave. Jelovnik sličan knjizi štampan na debelom papiru navodi klasike poput šerberi i savršenog martinija, zajedno sa mnoštvom kreacija poput „poljupca“, sa Calvadosom, komorom, narandžama, limunom i proseccom.

Photo: PROMO / PR

To Top