coverfitness

Billie Elish – tipičan izdanak Generacije Z

facebook-share twitter-share pinterest-share

Billie Elish – tipičan izdanak Generacije Z

Od trenutka kada je stupila na muzičku scenu bilo je jasno da smo dobili novog idola modernih klinaca koji se ne uklapa u ušećereni Barbie kalup pop zvezde na koji su nas generacijama pre nje navikli Disney i muzička industrija. Po mišljenju mnogih, američka pevačica Billie Elish tipičan je izdanak Generacije Z po mnogo čemu.

Veliki deo medijske pažnje oko Eilishove vrtio se oko njenog stila, koji se sastoji pretežno od vrećaste, neprilagođene odeće. Na početku karijere izjavila je da voli da se oblači izlazeći iz svoje zone komfora kako bi privlačila pažnju svih oko sebe. Pokušava da bude „drugačija od puno ljudi" i odeva se suprotno od onoga što drugi nose. Želeći da "izgleda upečatljivo", Eilish je rekla da je "ljudima dokazala da je važnija nego što su mislili" i da joj je drago što za druge izgleda zastrašujuće jer ih to tera da je slušaju. Godine 2019. godine to postaje glavna fora - Billie Eilish, jeziva, čudna, zastrašujuća devojka, idol i heroina neprilagođenih tinejdžera koji žive u svom svetu. Te godine, Eilish se pojavila u reklami za Calvin Klein, u kojoj je spomenula da se oblači u vrećastu odeću kako bi sprečila ljude da komentarišu njeno telo.

billie eilish grammy awards

Bili na Grammy Awards 2020 (photo: billboard)

 

Saradnje

U aprilu 2019. godine Eilish je predstavila kolekciju u saradnji s Takashi Murakami, inspirisanu njenim muzičkim spotom "You Should See Me in a Crown", koji je Murakami takođe režirao i animirao, kao i ograničenu seriju figurica od vinila po uzoru na taj video. Istog meseca, Eilish je sarađivala sa Adobe Creative Cloud-om na nizu reklama, kao i na likovnom konkursu za socijalne mreže, gde bi korisnici slali artworkove sa hashtagom "#BILLIEkADOBE".

Eilishova se pojavila u debiju reklamne kampanje Calvin Klein "I Speak My Truth In #MyCalvins" u maju 2019. godine, kao i kampanji "Seize the Awkward", nizu oglasa koji ciljaju na podizanje svesti o mentalnom zdravlju. Sarađivala je modnim brendom Freak City iz Los Anđelesa. Njena dopadljivost i versatilnost dobila je potvrdu i kroz nastup na svečanoj večeri koju je priredio Chanel na Shelter Islandu koja je upriličena povodom promocije brendovog pop-up jaht kluba.

U avgustu 2019. godine Billie Eilish udružuje se s Apple-om kako bi kupcima Apple Store-a omogućila eksperimentisanje s njenom pesmom "You Should See Me in a Crown" na sesijima Music Lab-a u njihovim prodavnicama. Njena saradnja sa modnim brendovim Siberia Hills izazvala je ogromnu polemiku nakon što je otkriveno da je kompanija plagirala dizajn jednog od fanova lika Nozomi Tojo iz Love Livea, koju je za Eilishovu liniju odeće nacrtao umetnik Makoto Kurokawa. Brend je kasnije saopštio da sama Eilishova nije bila upoznata sa kopiranjem. Na kraju krajeva, svakom junaku show biza koliko god osoben bio, nedostaje malo medijske drame i kontroverze kako bi začinio svakodnevicu.

 

billie eilish concert 2020

Bili na turneji "Where do we go?" (photo:celebmix)


Detinjstvo

Po svemu jedinstvena i neobična moglo se naslutiti već na osnovu njenog pravog imena. Pazite sad - Billie Eilish Pirate Baird O'Connell. Rođena 18. decembra 2001. godine u Los Anđelesu u Kaliforniji. Ona je ćerka učiteljice, glumice i scenariste Maggie Baird i građevinskog radnika Patrick O'Connell, koji je honorarno radio kao glumac u filmovima poput Iron Man-a. Oba njena roditelja su muzičari amateri. Ona je irskog i škotskog porekla. Pevačicino srednje ime prvobitno je trebalo da bude njeno ime, dok bi joj Pirate (koji je predložio njen brat Finneas, četiri godine stariji) bilo njeno srednje ime. Odrasla je u kvartu Highland Park u Los Angelesu.


Nije išla u školu, već ju je majka podučavala kod kuće. To je podrazumevalo i časove osnova pisanja pesama. Bili i Finneas zajedno su radili na nekoj muzici, dok je pisao i producirao sopstvene pesme i nastupao sa svojim bendom. Bili je rekla da su je Finneas i majka inspirisali da se bavi muzikom. Njihovi roditelji su ohrabrili braću i sestre da se izraze i istraže šta žele, uključujući časove umetnosti i glume. Elishova je napisala svoju prvu "pravu" pesmu sa 11 godina za majčino predavanje. Pesma govori o zombi apokalipsi, inspirisanoj televizijskom serijom The Walking Dead iz koje je uzela redove scenarija i naslove epizoda. O'Connell je išla na neke glumačke audicije, što joj se nije svidelo; međutim, uživala je u snimanju pozadinskog dijaloga za gužve i radila je na filmovima Diary of a Wimpy Kid, Ramona and Beezus, and the X-Men. Nastupila je na talent showima i pridružila se dečijem horu u Los Anđelesu s osam godina. Po ličnom priznanju, njen muzički ukus formirali su The Beatles, Justin Bieber, Green Day and Lana del Rey.

A ovako Bili provodi dane u karantinu:

 

Povezane objave
  1. Gen Z menja značenje onoga što je sexy Gen Z menja značenje onoga što je sexy
  2. Stonsi ponovo kotrljaju (VIDEO) Stonsi ponovo kotrljaju (VIDEO)
  3. LADY GAGA & ljubav na fantastičnoj planeti (VIDEO) LADY GAGA & ljubav na fantastičnoj planeti (VIDEO)
  4. Avgustovski EXIT na 20 bina Avgustovski EXIT na 20 bina
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top