cover citati

Broken beauty je novi trend u dizajnu, inspirisan kintsugi tehnikom

facebook-share twitter-share pinterest-share

Broken beauty je novi trend u dizajnu, inspirisan kintsugi tehnikom

Broken beauty iliti "lepota slomljenog" je trend u dizajniranju tanjira inspirian japanskom drevnom tehnikom repariranja stvari - kintsugi. Ovaj dizajn ujedno je otmen, ali i smeo, što se uklapa sa današnjim vremenom. 

Dizajnerka Jeanette vodi nas iza scena "slomljene lepote":

„Ranije su naši novi izgledi bili inspirisani mestima, prostorima, čak i umetnošću. Sa "slomljenom lepotom", međutim, bili smo inspirisani uglavnom tanjirima Marcantonio i Seletti Kintsugi. Kao neko ko voli tanjire, sanjala sam da uradim nešto sa ovim tanjirima od kada sam ih prvi put videla 2018. godine, i nisam mogla biti srećnija sa tim gde su završili.

kintsugi tehnika tanjiri

photo: instagram

Dok smo dizajnirali izgled, učili smo o bogatoj istoriji Kintsugija, japanske umetnosti popravljanja polomljenih komada grnčarije lakom pomešanim sa zlatom ili drugim metalom. Ono što se nekad smatralo pokvarenim, sada ima drugi život kao novi objekat. Kintsugi se bavi prihvatanjem nedostataka i uparivanjem delova sa jednostavnom pozadinom žalfije i modernim zlatnim konusnim držačima, gde popravljeni delovi keramike zauzimaju centralno mesto.”


Povezane objave
  1. Lego Apple Park Lego Apple Park
  2. Hotel u Plavoj laguni Hotel u Plavoj laguni
  3. IKEA & Pizza Hut kolaboracija IKEA & Pizza Hut kolaboracija
  4. Kelly Wearstler – glamurozni potpis u uređenju enterijera Kelly Wearstler – glamurozni potpis u uređenju enterijera
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top