coverfitness

Čaj od ruže i lavande aromatizovan kanabisom

facebook-share twitter-share pinterest-share

Čaj od ruže i lavande aromatizovan kanabisom

Kad pomislite da kuvate s kanabisom, prvo što vam padne na pamet može biti vrhunski klasik – pot brownies. Međutim, uz pomoć maslaca i ulja aromatizovanih kanabisom, možete izvući i mnoštvo drugih recepata, od doručka do večere. COVER izdvaja svog favorita.

Pre nego što se odvažite na ovaj nesvakidašnji kuhinjski poduhvat, imajte na umu zakonsku regulativu koja se tiče korišćenja kanabisa. Dok čekamo da ovo pitanje i kod nas bude rešeno jednog lepog dana (čitaj – legalizovano), recept koje smo odabrali shvatite kao zabavu i informaciju više – šta bi bilo kad bi bilo. 

Ova biljka je, osim po svojim opuštajućim svojstvima, pogodna za one koji imaju problema sa nesanicom, artritisom ili mukom, ali i za one koji se bore sa depresijom i anksioznošču.

Kanabis lako dodajete u hranu praveći domaću tinkturu. Kada se čuva u frižideru, tinktura će se održati gotovo neograničeno, spremna da je umešate u vašu omiljenu hranu ili napitak pre služenja. Posebno je umirujuće u toploj šolji čaja sa mirisom ruže, jasmina i lavande.


Sastojci

 • Tinktura kanabisa
 • 240 ml alkohola – rakije, ruma ili votke
 • 1 do 3 grama cveta kanabisa (videti napomenu dole)


Čajna mešavina

 • ¾ šolje listova crnog čaja
 • ¾ šolje listova zelenog jasmina
 • 1 kašika latica različka (po želji)
 • 1 kašika cvetova jasmina (po želji)
 • 1 kašika suvih latica ruže, sigurnih za ishranu
 • 1 kašika sušene lavande

*koliko god sve zvučalo egozotično, sastojke biste mogli kupiti u bolje snabdevenim proadvnicama zdrave hrane i čajevaPriprema:

Korak 1

Zagrejte rernu na 100 C; raširite kanabis na malom plehu. Konoplju sušite 45 minuta; prebacite u posudu i pustite da se ohladi.


Korak 2

Sipajte alkohol u staklenu teglu i učvrstite poklopac. Odvojeno stavite teglu i kanabis na 1 sat u zamrzivač. Dodajte kanabis u alkohol u tegli, dobro zatvorite i nekoliko minuta snažno protresite tinkturu. Vratite teglu u zamrzivač na 24 sata. Proresite teglu najmanje 3 ili 4 puta tokom tog perioda.


Korak 3

Sito s finom mrežicom postavite preko velike merne čaše sa izlivkom; papiri filter za kafu. Sipati tinkturu kroz filter; odbaci filter. Koristite mali levak, sipajte tinkturu u četiri bočice od tamnog stakla od 60 ml. Tinktura je odmah spremna za upotrebu, mada će vremenom postati moćnija (ali tamnija i gorka). Čuvajte tinkturu u frižideru do 1 godine.


Korak 4

Da biste napravili čajnu mešavinu, kombinujte sastojke čaja i čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi dok ne budu spremni za upotrebu. Da biste pripremili šolju čaja, dodajte 1 kašičicu čajne mešavine u 1½ šolje ključale vode dok se ne ulije, oko 5 minuta (ili prema želji). Umešajte tinkturu kanabisa po vašem ukusu (pogledajte dole informacije za doziranje THC-a) i zasladite po želji.Napomena:

Posebna oprema: staklena tegla od 240ml sa poklopcem; papirni filter za kafu, velika merna čaša sa izlivkom, mali levak, četiri bočice od tamnog stakla od 60 ml. Tinktura sadrži približno 6 mg THC po kaščici na osnovu 20% THC soja kanabisa.

Povezane objave
 1. Meringa sa šljivama Meringa sa šljivama
 2. 5 recepata od zelene boranije za brzu večeru 5 recepata od zelene boranije za brzu večeru
 3. Souffle sa tri vrste sira Souffle sa tri vrste sira
 4. 9 tajni zdravijeg načina kuvanja 9 tajni zdravijeg načina kuvanja
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top