coverfitness

Daisy Jones - Devojka sanjivog pogleda

facebook-share twitter-share pinterest-share

Daisy Jones - Devojka sanjivog pogleda

Ona je mlada dama o kojoj bruji cela planeta zahvaljujući izuzetnoj roli u jednoj od najatraktivnijih TV adaptacija BBC-a bestselera Sally Rooney, Normal People. Reč je o očaravajućoj ljubavnoj priči koja je u nekoliko nedelja stekla kultni status, i mnogima oplemenila vreme provedeno u karantinu prethodnih meseci. Ime ove devojke melanholičnog pogleda je Daisy Edgar Jones.


Daisy Edgar-Jones rođena je u Islingtonu. Majka Wendy poreklom je iz Severne Irske, a otac Philipp Škot koji je dugogodišnji direktor kompanije Sky Arts i voditelj zabave na Skyu. Odrasla je u Muswell Hillu u Londonu, a prvu školsku predstavu imala je u 5. godini. Pohađala je školu Mount Mount za devojčice i Woodhouse College pre nego što je bila primljena u Nacionalno pozorište za mlade. Studirala je na Otvorenom univerzitetu.


Svoju uspešnu karijeru gradila je stepenicu po stepenicu i vrlo strpljivo. Nakon što se 2016. pojavila u prekobrojnom božićnom specijalu na BBC-ju One, sa 17 godina Edgar-Jones uz Oliviju Marsden glumi u ITV-ovoj komediji-drami „Cold Feet“ zajedno s Jamesom Nesbittom. Godine 2018. pojavila se kao Jessica Thompson u filmu "Tihi svedok", a u nezavisnom igranom filmu o poodmakloj dobi "Pond Life" redatelja Billa Buckhursta. Pojavila se i u produkciji National Youth Theatre predstavi „The Reluctant Fundamentalist“.

 

Daisy Edgar-Jones

Daisy na setu za "Normal people"

Edgar-Jones pojavljuje se zajedno sa Emily Gresham u seriji 2019. „Rat svetova“ nasuprot Gabrielu Byrneu i Elizabeth McGovern. U maju 2019. objavljeno je da je Edgar-Jones dobila glavnu ulogu Marianne, zajedno s Paulom Mescalom kao Connellom u seriji „Normal People“, adaptacija romana Sally Rooney. O iznenadnom ali zasluženom uspehu ove role i cele serije az Porter magazin je izjavila:


"Ja sam takav cinik da sam mislila da seriju niko neće videti!" bila je iskrena. Iako su glumci i članovi ekipe u Irskoj bili uvereni da stvaraju nešto posebno, Edgar-Jones kaže da "nikada nisu očekivali da će serija biti tako dobro primljena i dalekosežna".


„Zaista je zabavno igrati ženu koja je puna mana i komplikovana i nije samo tu da se kikoće na sve što muškarac kaže“, kaže Daisy o svojoj junakinji.


„Svi su bili na nivou zadatka. Osećalo se kao sjajan tim koji stoji iza svega, ali Lenny [Abrahamson, jedan od reditelja] je govorio: „Čak i ako imate najbolje ljude i zaista napravite nešto sjajno, možete to pokloniti svetu i nikoga da ne dotaknete. „Pa sam se nadala da će se mojim prijateljima i porodici dopasti to, ali zaista nisam razmišljala dalje od toga.“


Ukoliko niste pogledali ovu izuzetnu seriju potražite je na streaming servisu HULU.

Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top