Ada Mall

Šta ne treba reći devojci koja je prešla tridesetu?

facebook-share twitter-share pinterest-share

Šta ne treba reći devojci koja je prešla tridesetu?

Jedan od velikih izazova za ženu koje puni 30 je osećanje da je nešto postigla, ali i preispitovanje da li je to dovoljno. I to osećanje "dovoljno" je teško izraziti ali možda najvažnija stvar za razumevanje žene preko 30 godina.

 "Dosta" se ne meri količinom novca, diplomom, pozamašnim cipelarnikom, ili bebama (redosled pobrojanog je vrlo slučajan) - to je mnogo više od toga.

Photo: Pixabay 

Za žene važi ona narodna „Od izvora dva putića“, dve jasne putanje: jedna se odnosi na karijeru, a druga na porodicu. Tek kada napune 30, i njihov profesionalni i lični život zaista počenu da se razvijaju, kreće i preispitivanje - da li su postigle sve, da li imaju posao, muža, decu i zdrav razum. Većina žena i ne misli previše o tim detaljima, dok na vrata ne zazvoni veliki 3-0! Dakle, na pragu tvog 31. rođendana, otkrivamo listu od prvih pet stvari koje nikad ne bi trebalo reći ženi koja se bliži tridesetim.

No.5 "Ah, stigle tridesete?!"

Trideseti rodjendan je prekretnica za mnoge dame bez preterano dobrog razloga. To je kao 15. april za plaćanje poreza – naizgled proizvoljan datum koji vas tera da naprasno popisujete svu svoju imovinu, preispitate sve što ste uradili, ali i ono što jeste ili što se nadate da ćete postati. To je ozbiljna stvar i, iskreno, veoma dosadna.


 Photo: Pixabay 

No.4 "Žene su kao vino..."

Bilo koji blesavi vicevi ili poređenja sa finim vinom su zabranjeni. Napuniti 31, nije isto  što i prigrliti 21, ne osećate se kul. U stvari, svako poređenje sa vinom i ženama poput Anđeline Džoli, koje su "još uvek zanosne i fatalne u svojim tridesetim" jednostavno ne treba praviti. Ne samo ona, već i druge celebrity dame kao što su ona bića su sa druge planete, iza sebe imaju brak (makar jedan), nekoliko plastičnih hirurga na speed dial i verovatno dovoljno dece da mogu da naprave košarkaški tim.

 Photo: Pixabay 

No.3 "Da li to tvoj biološki sat otkucava?"

Učinite sebi veliku uslugu i ne pominjite biološki časovnik. Žene će vam reći da one ne razmišljaju o tome, ali ne dajte se zavarati. Svaka žena (udata / solo / gej / strejt) ima "razgovor" sa svojim ginekologom na tu temu makar jednom. Dame ili ignorišu tu temu ili su opsednute njome - ili kombinacija oba. Pošto su im bebe na pameti sve vreme, dobra je ideja da zaobidjete i pitanje: "Pa, zar ne misliš da je do sada trebalo da budeš u braku?"

 

 Photo: Pixabay 

No.2 "Stvarno bi trebalo da počneš da vodiš računa o sebi."

Nemojte im odjednom govoriti da zaista treba da počnu da vode brigu o sebi, ali i da smanjuju svoje porcije ili probuše kašiku, jer to možda jeste prihvatljivo za 29, ali za ulazak u tridesete?! Slede priče o usporenom metabolizmu, ali i sve trajnijim i postojanijim podočnjacima. Svaka dama će vam odgovoriti: „Mi znamo kako da vodimo računa o sebi“.

 

 Photo: Pixabay 

No.1 "Suviše si matora za to"

Na prekretnici izmedju dve dekade, mnoge devojke otkriju da postoji nekoliko stvari koje 29-godišnjakinja može, a godinu dana starija dama ne može da uradi. Jedna stvar koja nam pada na pamet je da 30-godišnjakinje ne mogu kriviti svoju naivnost za donošenje loših odluka kada su u pitanju izbor muškaraca, karijere ili modnih kombinacija, dok je to za devojke u dvadesetim normalno i opravdano. Na primer, u tridesetim preispitujete dužinu svoje kratke suknje. Odjednom počinjete da analizirate koje su to dužine prikladne vašim „starijim“ godinama. Međutim, kada pogledate u svoje dvadesete, shvatićete da vam ama baš ništa bitno iz te dekade ne nedostaje, jer svako vreme ima svoje čari.

To Top