Dijagnostika karme - kako emocije formiraju našu sudbinu i kako možemo pronaći oslobađanje! S.N. LAZAREV

facebook-share twitter-share pinterest-share

Dijagnostika karme - kako emocije formiraju našu sudbinu i kako možemo pronaći oslobađanje! S.N. LAZAREV

Već dugi niz godina ruski iscelitelj, vidovnjak i psiholog Sergej N. Lazarev istraživao je kako nas destruktivne emocije dovode u nesklad sa Univerzumom i šta naše više ‘ja’ i Kosmos rade da ograniče njihov štetni uticaj. Njihov efekat može biti fatalan - ne samo za nas, već i za čitavu našu rodbinu. Dobra vest: svi imamo moć da očistimo negativne uticaje ‘karme’!

Ne događa se često da naiđete na knjigu koja vam otvara sasvim novi univerzum. Pet svezaka Sergeja N. Lazareva o Dijagnostičkoj karmi nalaze se na tako retko opisanim stranicama savremene literature. Ruski iscelitelj je verovatno pronikao dublje u nevidljivo carstvo poslednjih nekoliko godina nego bilo ko drugi. Videvši oči i isceljujuće ruke, bio je u stanju da otkrije prave izvore naših bolesti - i što je još važnije, kako možemo sami da ozdravimo, bez ičije pomoći.

Kada pogledate oko sebe za onim što je dobro, ako ste ispravni i mislite dobre misli, videćete ovaj svet kao vrt pun lepote. - Paramahansa Iogananda

Nakon što je (očigledno!) isceljujućim rukama vratio zrdravlje nebrojenom broju ljudi, prešao je na potpuno novi nivo 1990. godine: prepoznao je da se u energetskim i informacionim sistemima koji okružuju ljude pojavljuju specifične deformacije polja [koje se zovu ‘aure’]. Ove deformacije dovode do fizički manifestovanih bolesti i poremećaja. Ovo možda ne zvuči revolucionarno i novo - homeopatija, spagikularna medicina ili Bachovi lekovi deluju na nivou ovih polja. Ali 1991. godine Lazarev je otkrio da na ovom energetskom nivou roditelji, deca i unuci predstavljaju jedinstvenu celinu. Ponašanja i osećanja roditelja direktno utiču na fizičko stanje njihove dece. Dakle, ako bi se psiha roditelja mogla promeniti, Lazarev je podvlači, mogla bi i fizička kondicija dece.

Iako su veoma složene, njegove realizacije mogu se lako sažeti: čim tretiramo svog bližnjeg na negativan način, stvaramo distorziju u sopstvenom energetskom polju i u poljima pogođenih. Dugoročno, ovo deluje kao blokada zdravog, srećnog života, jer, zbog tih deformacija, ljudsko energetsko polje više ne vibrira u skladu sa Univerzumom koji nas okružuje. Vremenom, polje Univerzuma osigurava blokiranje takvih izobličenja jer bi u protivnom destruktivno uticali na Univerzum kao celinu. Ove se blokade sastoje od kontrastnog programa za sve što se dogodilo. Na primer, ponos se ispravlja poniznošću, a sebičnost – sumnjom, preispitivanjem. Prekomerna vezanost za nešto obično se nadoknađuje redovnim gubitkom te stvari. A ako dotična osoba ne nauči na ovim lekcijama, tada se mora primeniti još jača blokada razorne vibracije: bolest, nesreća ili čak smrt. Ako se blokada ne reši na jedan od ovih načina, čak bi mogla da se odrazi na suptilnije strukture osobe te nastane velika pustoš u njegovoj duši i, konačno, čak i njegovom umu. Iz perspektive božanske ekonomije, mnogo je bolje u ovakvim slučajevima prekinuti „divlja lutanja“ prevremenom smrću.

Kao što je pomenuto, ovo je krajnje pojednostavljeno objašnjenje korišćeno za predstavljanje osnovne ideje kosmičke aktivnosti koja se izvodi s matematičkom preciznošću i naučnom tačnošću. Uprkos svojoj naučnoj tačnosti, to, međutim, ne utiče na svaku osobu na isti način. U zavisnosti od osnovnog stava osobe prema životu, on se može umanjiti ili čak neutralizovati. Ako je osoba vrlo ljubazna i draga, njen efekat se uveliko ublažava. Ako osoba ljubi Boga svim svojim srcem, radi na sebi, teži duhovnom i redovno traži oprost za njegove prestupe, onda te blokade može ponovo i ponovo da otopi. Lazarev piše: „Glavna stvar je razumeti i prepoznati sopstvene greške i kroz zagrljaj se vratiti u stanje harmonije sa Univerzumom i Božanskim. (…) Čišćenje deformacija strukture polja putem svesti i udubljenosti dovodi do transcendentnih rezultata u obnavljanju zdravlja ljudi na fizičkom nivou. “

Međutim, osoba mora u potpunosti promeniti svoj pogled na svet i učiniti Boga apsolutnim prvim prioritetom. Prema Lazarevu, 80 odsto naše energije trebalo bi da se posveti Bogu, a samo 20 odsto treba da se koristi za naše potrebe. U svakodnevnom životu to se uglavnom manifestuje u stavu koji osoba zauzima prema životu; ako je neprestano svestan činjenice da je njegovo fizičko telo samo ‘prevozno sredstvo’ božanstva koje živi u njegovom srcu koje želi da raste i da se razvija i evoluira, tada kreće na dobar početak. Ako takođe vidi božansko u svakoj drugoj osobi, u svakoj biljci, svakoj životinji, u svim elementima, i zna da ništa što postoji nije iplod njega već onog božanskog izvora u njemu, tada čovek živi u stavu stalne zahvalnosti. Prvo vidi Boga u svemu - i na taj način 'koristi' njegovu energiju na pravi način!

„Kada osetimo ljubav prema Univerzumu, dobijamo veliku količinu energije“, objašnjava Lazarev u svojoj prvoj knjizi. „Moramo se dovesti do najvišeg nivoa energetskog polja - etike, plemenitosti i ljubavi - da bismo dobili dovoljno energije i živeli sa tim idejama. (...) Čovek mora znati da Energija, koju dobija kroz najviše emocije, može isceliti telo, sudbinu i dušu. "Mentalitet potrošača, sa druge strane,„ uvek vodi u degradaciju ", kaže Lazarev.

photo: Pixabay

“Grafička vidovitost“

Lazarev naziva svoju metodu istraživanja Karme "grafičkom vidovitošću". S tim, on ne gleda na same incidente, već na zakone koji se krše. Tako on sagledava ono što se dogodilo u apstraktnom obliku. Nekoliko primera:

Kada su mu doveli kritično bolesno novorođenče, mogao je da pretpostavi da je grešilo u prethodnom životu i sada se trudi zbog toga. „Ali video sam da deformacija strukture deteta na polju odgovara deformaciji strukture polja majke, što je dovelo do zaključka da se roditeljske strukture polja prenose na njihovu decu.“

Kada je ispravio majčinu deformaciju polja, dete se brzo vratilo u zdravlje. Lazarev: „Shvatio sam koliko zavisi detetovo zdravlje od ponašanja majke, naročito u poslednjih nekoliko meseci pre rođenja. Izuzetna mržnja koju je doživelo tokom trudnoće obično je uzrok dečije traume ili bolesti organa na glavi, poput problema sa vidom ili sluhom. Ako su majčinska osećanja teško povređena, dete će biti izuzetno osetljivo. Ponašanje majki određuje sudbinu i zdravlje deteta u razvoju ", piše Lazarev. Međutim, otac takođe igra ulogu: „Roditelji prenose svojoj deci sve informacije o sopstvenom ponašanju i ponašanju svojih predaka; dečja sudbina, telo, karakter i etika stvoreni su iz tih informacija. "Dečja sopstvena karma je, naravno, često u skladu sa ovim uslovima.

Jednoga dana mlada žena koja se očajnički zaljubila u mladića, ali čija veza nije trajala, prišla je Lazarevu. Ova neispunjena ljubav mučila je mladu ženu dugi niz godina i nijedan drugi muškarac nije mogao da joj osvoji srce. Cela situacija je za nju bila mučna i nerazumljiva. Lazarev je otkrio da za to nije odgovorna mlada devojka, već njena baka: „Na moje iznenađenje, mlada devojka je znala o čemu se radi. Njena baka bila je duboko zaljubljena u mladog čoveka kad je bila mlađa, ali udala se za drugog. Baka je ljubav ubila u sebi i prema čoveku koga je volela, a njena unuka je morala da sve popravi svojom patnjom. Nakon što sam razgovarao s bakom i ona je prepoznala da je ubila jubav i time prekršila najviši zakon, mlada je žena oslobođena svoje patnje, ovom metodom.

Njegovo radno iskustvo na polju bioenergetike pokazalo mu je da je najgori od mnogih čovekovih prestupa u njegovom zemaljskom postojanju „ubijanje ljubavi na mnogo različitih načina. Svi drugi prestupi su sekundarni i rezultat su nedostatka ljudske ljubavi prema Bogu, Univerzumu, rođacima, čovečanstvu ...

Njegovo istraživanje mu je takođe pokazalo da postoji nešto što on naziva „sistem samoregulacije polja“. Suština ovog sistema je da se svako delovanje čoveka, za dobro ili loše, vraća njemu kroz jedinstvo informacionog i energetskog polja Univerzuma. Lazarev je utvrdio da se lična odgovornost čovečanstva snažno povećala u poslednjih nekoliko godina; on, međutim, ne zna razlog za to.

Photo: Pixabay

Uticaj roditelja na decu

Lazarev je takođe otkrio razlog zbog kojeg se deca ponašaju mnogo lošije u odnosu na roditelje nego sa drugima kada se igraju. U interakciji sa svojom decom, roditelji ponovo forsiraju i aktiviraju negativne i pozitivne programe koje su im prenosili tokom života. „Gledajući različite probleme, nedavno sam utvrdio da deca ne nasleđuju samo karmu roditelja, već i da roditelji takođe nose odgovornost za ponašanje i postupke svoje dece u praksi. Danas misli, reči i postupci osmogodišnjeg deteta utiču na njegovu ekspresiju prema drugima, odnosno na um, sudbinu i zdravlje roditelja u povratnoj sprezi.

Majka je izraz Božje bezuslovne ljubavi. Bog je stvorio majku da nam pokaže da nas i on voli bez razloga. - Paramahansa Iogananda

U slučaju deteta koje mokri u krevet, uzrok je često taj što je detetova majka potisnula svoju predanost i ljubav prema svom partneru. Vremenom, ovo ponašanje deformiše strukturu polja u području prve čakre. Dete tada može reagovati i na bolesti srca ili glave ili se suočiti sa smetnjama i problemima u sopstvenom životu.

Žena se žalila na nelagodnost pred nekoliko lekara, ali niko nije mogao da utvrdi nešto pogrešno. Molitveni iscelitelji videli su da je žena snažno prokletstvo u svom energetskom polju - previše moćno da bi ih moglo rasterati. Sergej Lazarev otkrio je izvor problema: žena je izričito poželela da se nešto loše desi jednom od njenih kolega s posla. Ovo prokletstvo vratilo joj se i snažno je deformisalo njeno polje. Prokleta koleginica takođe je bila na bolovanju, ne zbog svoje bolesti već zbog toga što joj je dete bilo bolesno. ‘Iskrena’ želja takođe je deformisala dečije energetsko polje! Lazarev je otkrio da je sin žene koja je započela celu stvar isto prokletstvo u svom polju. I sve to i dalje ima svoj efekat - ceo životni vek, osim ako osoba ne ispituje svoja nedela, iskreno ih žali i traži oprost!

Mnogi ljudi misle da je briga o nekome znak ljubavi i brige. Ali kosmos ovo vidi mnogo drugačije. Zabrinutost za nekoga takođe stvara deformaciju polja - kao što je slučaj kod jedne žene koja se brinula za svog supruga (koji je došao dva sata kasnije s posla nego inače) i koji je tada trpeo jake glavobolje. "Danas, gde imamo komandu nad tako visoko energetskim poljem, svesna disciplina je izuzetno važna", upozorava Lazarev. „Jedan od najvažnijih zakona Univerzuma je„ Ne čini zlo, čak ni u mislima “. (...) Studije koje svakodnevno sprovodim uz pomoć ekstrasenzorne dijagnostike pokazuju da je poštovanje etičkih normi osnovni zahtev života, jedini pravi metod preživljavanja i istovremeno najbolja zaštita. "

Lazarev je priznao da zemaljski zakoni nisu u mnogim aspektima usklađeni sa zakonima Univerzuma. „Kad me neko ‘opravdano’ udarim pesnicom, to ne znači da je to dozvoljeno i na energetskom polju. To su potpuno različiti nivoi. Fizičkim udarcem pati samo jedna osoba - osoba koja je kriva. Ali energetski udarac utiče na čitavo srodstvo jer je osoba povezana sa svim svojim odnosima i decom na ‘terenskom’ nivou. Odgovor za to je recipročno kažnjavanje agresora i njegovog srodstva. Prepoznao sam, "kaže Lazarev," da povećanje energetskog potencijala zahteva da čovek posveti najveću pažnju svojim postupcima, emocijama i razmišljanjima: nijedna beznačajna rečenica ne sme biti izgovorena bez razmišljanja, jer to je već uticaj. Shvatio sam zašto se u Bibliji govori o poniznosti i krotkosti: više od svega, ovo je kontrola nečijeg energetskog potencijala. "

Iscelitelji žive opasno

Lazarev je istraživao šta se događa u konvencionalnim isceljivanjima kada čudotvorac izvlači negativnu energiju iz bolesne osobe i usmerava je u vodu, biljke, voštane slike ili kućne ljubimce; šalje ga u centar zemlje ili u kosmos; ili ga sagoreva na različite načine. "Na nivou polja, ova energija, koja sadrži potencijal za agresiju, prelazi u polje predmeta na koji je preneta, deformiše ga i automatski se vraća u polje iscelivača i njegovih najmilijih." Dakle, šteta je dupla: u ciljanom objektu koji je deformisan, i u isceljivaču koji ponovo prima energiju, iako misli da ga je iznenada oterao na drugo mesto. I to ne šteti samo njemu, već i zajedničkom energetskom polju njegovog čitavog bića. „Zato“, upozorava Lazarev, „svaka isceljujuća metoda koja se ne zasniva na duhovnom razvoju čoveka vodi u propast. Ublažavanje određenih simptoma ni na koji način nije pokazatelj izlečenja. "

To je i sam doživeo u svojim ranim terenskim eksperimentima. 1988. lečio je mladu devojku koja je oslepila. Nijedna grana ortodoksne medicine nije mogla da pomogne devojčici. Dve nedelje nakon što je započeo lečenje, bio je u stanju da vrati devojčici vid sto posto! Ali nekoliko meseci kasnije, devojčici bubrezi počeli su da otkazuju i ona je dovedena u bolnicu sa teškim bubrežnim kolikama. Čak ni antibiotici nisu pružili stvarno poboljšanje. Posle samo četiri seanse, Lazarev je ponovo mogao potpuno da izleči devojčicu. „Tada još nisam razumeo da su svi organi međusobno zavisni i nisam znao da se bolest može preneti iz jednog organa u drugi, i sigurno nisam znao da su karakter, sudbina, moral osobe i drugo, parametri koji su takođe uključeni u ovo. "

Kada je dve godine kasnije upoznao devojčinu majku, rekla mu je da se njena ćerka još uvek nije najbolje osećala. Međutim, doživela je nesrećnu sudbinu sa velikom duhovnom patnjom. Šta bi to moglo značiti? Izlečeći fizičke bolesti, Lazarev je izvor devojčinog problema gurnuo na nivo sudbine. To, međutim, nije stvarno rešeno. To nije bilo ni prepoznato ni emocionalno obrađeno.

Photo: Pixabay

Karma čovečanstva

Jednog dana Lazarev je proučavao karmu čovečanstva. Njegove studije su pokazale da je čovečanstvo počinilo najgore od svojih prestupa u 10. veku skrećući se sa Božanskog i birajući pragmatizam i izvodljivo planiranje - tj. Zemaljske stvari. Taj prestup se nalazi u polju svake osobe koja danas živi na zemlji.

Teške, bolne smrti koje većina ljudi danas doživljava verovatno imaju svoj uzrok u onome što se dogodilo u 10. veku. U svakodnevnom životu čovek izgladnjuje svoj duh. Njegova cela težnja je zadovoljenje potreba tela i uma. Zato smrt mora biti teška, jer mentalna i fizička agonija pročišćuju dušu. Lazarev objašnjava kako se to dešava: „Jedina mogućnost da izdržimo agoniju je duhovno uzdignuti sebe iznad nje, prenošenje slabe tačke iz zbačenog tela u duh. Ovaj prirodni proces se dešava automatski. Mučena osoba stiče duh. "

Kako se to postavljalo za vreme starih kraljeva? „Ako ne žele u rat, onda ih primorajte da se prijave“.

Kao što vidimo, duhovni, vezan za Boga, život nije samo mod koji treba da sledi ili, kao „prosvetljena“ osoba, ne sledi. To je pre svega jedinstveni prirodni način života u celom kosmosu. A njegovo poricanje neizostavno donosi čoveku jedan ili drugi oblik patnje. Lazarev je takođe ispitao šta svet trenutno zahteva od onih koji žele da prežive u budućnosti, naime da objedini ono što je nekad izgledalo nepomirljivo: „Da se ​​okrenu od zemaljskog i okrenu ka jedinstvu sa kosmosom; da se okrenu dostignuću informacija i primene u moralnim zakonima i njihovoj praktičnoj realizaciji na svim nivoima. „Ne možete služiti Bogu i Mamonu“, rekao je Isus. (…) Tako da za osobu kojoj je suđeno da opstane u narednih nekoliko godina možemo reći da će morati da bude istovremeno svetac, biznismen, prosečan Joe i reket. “Lazarev precizira: Svaka osoba mora postati prosvetljena; sa prepoznavanjem sveta i novim usklađivanjem sa Univerzumom, ‘svetost’ će se povećavati; Takođe će uslediti samoostvarenje u emotivnom i praktičnom životu. (...) To znači da će privrednik, političar i naučnik morati da postanu moderni ‘sveci’. Moral im mora postati najvažnije pitanje.

Lazarev ovim podvlači snagu našeg uticaja na životnu sredinu i ljude. Dok je prosečna uticajna sila pre dve hiljade godina bila oko 10 jedinica, tokom renesanse je dostigla 23, a do kraja 19. veka bila je 38 jedinica. Danas je dostigao 88 jedinica i još uvek raste. Zato svaki negativan uticaj ima tako dramatične posledice. I zato je izuzetno važno da svaka osoba danas vlada svojim mislima, osećanjima i rečima - i redovno praktikuje samoposmatranje kako bi otkrila šta treba očistiti, gde treba tražiti oproštaj i gde treba izvršiti promene. Iskorišćavanjem oprosta, promene će doći lakše, kao što je Lazarev otkrio: „Kada čovek okrene svoje misli Bogu i zatraži oproštenje za svoje grehe, njegova duša i telo se izuzetno menjaju. U ovom pokušaju, čovek priznaje svoju nesavršenost, otvara se Onome koji nas je stvorio i od Njega dobija snagu da promeni i uđe u harmoniju sa Univerzumom. "

Ali istinsko pokajanje nema nikakve veze sa "beskorisnim mukama savesti, samozadovoljavanjem ili žaljenjem prošlosti", piše Lazarev. „Osobu mogu samo povrediti emocije poput ovih. Pokajati se znači promeniti sebe svim svojim moćima i nikada ne ponavljati te greške. Smisao ovog procesa je da energetski impuls stvoren realizacijom greške ima kreativan efekat. Lanac uzroka i posledica, pri čemu jedna radnja donosi sledeću, prekinuta je žaljenjem. “Prenošenje destruktivnih informacija u okruženju i njegove dalje posledice se poništavaju. Međutim, istinsko pokajanje takođe zahteva ispravan pogled na svet: jer da bih znao gde sam pogrešno postupio, drugim rečima, prekršio zakon, prvo moram da znam kosmičke zakone ...

Naši prestupi takođe utiču na naše prijateljstvo sa životinjama. Pas koji je „slučajno“ pojeo otrov, to je i učinio, kako je otkrio Lazarev, jer je njegov vlasnik nedavno počinio kršenje najvišeg zakona Univerzuma. Drugi pacijent nije bio zadovoljan njegovim lečenjem deset minuta nakon što je napustio Lazarevu praksu; Ubrzo nakon toga, njenog psa gotovo je udario automobil. Lazarev je primetio da su strukture polja žene i psa identične - naime da je prvobitno čisto polje sada predstavljalo poremećaje u predelima glave i prednjih i zadnjih šapa. „Kućni ljubimci su veoma zavisni od etike njihovih vlasnika; ljudi su najčešće krivi za većinu svojih bolesti i trauma. Kada prekršimo zakone etike, oni onda mogu biti kažnjeni zajedno sa nama. "

Photo: Pixabay

To Top