coverfitness

Fenomen zvani Timothée Chalamet

facebook-share twitter-share pinterest-share

Fenomen zvani Timothée Chalamet

Zbog čega je svet opsednut ovim mladim glumcem?

Kako izadje novi trejler za njegov film, društvene mreže preplave se njegovim screenshotima i mimovima. Nekako i sam film kao film padne u vodu jer su ljudi preokupirani samo njime – Timoteom.

Ovaj 24-godišnji glumac iz Njujorka primećen je prvi put 2012. u seriji "Homeland", a svet je osvojio 2017. u romantičnom gej filmu “Call me by your name”, koji je izmedju ostalog bio nominovan i za Oskara. Timoteov nostalgičan pogled i misteriozan šarm očarao je celu planetu, što mu je uz veliki talenat za glumu donelo nominaciju za Academy Award. Fanovi su toliko bili zaludjeni njegovim likom u filmu, da su ga i u privatnom životu “ship“-ovali sa Armie Hammerom, na pres konferencijama i sličnim dogadjajima.  

timothee chalamet call me by your name

photo: Timothee Chalamet u filmu Call me by your name

Timote je rodjen u Njujorku (Menhetn) 1995. godine. Otac Marc je poreklom Francuz, po profesiji plesač i trgovac nekretnina, dok je majka Nicole iz Njujorka poreklom jevrejka iz Rusije/Austrije. Njegovo poreklo doprinelo je tome da bude bilingualan - govori engleski i francuski, takodje poseduje američki i francuski pasoš. Timote je odrastao u umetničkoj porodici i pojavljivao se na binama Njujorških pozorišta još od detinjstva. Srednju školu završio je na smeru Art and performing arts, gde mu je classmate bio Ansel Elgort. Svojevremeno, Timote je išao na Univerzitet Columbia.

Fun fact: Pravilan izgovor njegovog imena je na Timote sa akcentom na e (franc.), ali ga u svetu većina zove Timoti.


Timothée na društvenim mrežama

U današnje vreme interneta jako je bitno kako se poznata ličnost povezuje sa publikom, pa na Timoteovom Twitter profilu možemo videti tweetove koje pokazuju da je on sasvim normalna osoba kao i svako od nas. Upravo to je ono što privlači još više fanova, budući da se najveći fandomi nalaze upravo na Twitteru.

Timoteov Instagram profil broji 9.5 miliona followersa, sa svakom slikom od po par miliona lajkova. Komentari su prepuni izjava ljubavi i očajne želje da ih Timote primeti, najviše od strane tinejdžera i devojaka/momaka u 20tima. Bedhair, trendy outfiti i spontane slike – pun pogodak za GenZ publiku. Zbog svog smisla za poziranje i modu, Timote je postao muza i inspiracija mnogih fashion brendova.

Pored šire publike, Timote nije ostao neprimećen ni medju poznatima, te je Jennifer Lawrence javno izjavila da ima crush na njega, a Colton Haynes je svoju mačku nazvao “Timothée ChalaMeow.”


TikTok i viralni slow dance

Ako si na TikToku, sigurno ti nije promakao dance challenge iz čuvene dance scene iz “Call me by your name”. Ako bismo navodili razlog zbog čega je ovaj challenge postao viralan..pa to je prosto zbog Timoteovih fanova. Ukoliko i ti želiš da napraviš svoju verziju slow dance scene, unesi BGM Melanie Martinez - Play Date. Zahvaljujući ovom viralnom plesu iliti Timoteu, pesma Play Date počela je da trenduje i chartuje u celom svetu.

@stcrvds

i made this for quinn and quinn only @diarrheaquinn (ib @sandy.0234 ) ##timotheechalamet ##timothée ##fyp ##foryou ##callmebyyourname ##cmbyn ##elioperlman

♬ Play Date - Melanie Martinez


Naravno, nije samo njegov izgled i šarm razlog zbog čega je publika “odlepila” na njega. U privatnosti je goofy i ponekad awkward, sa čime mladja publika posebno može da se relatuje. Na setovima je ozbiljan i posvećen, a njegov talenat za glumu može se pohvaliti čak i da niste njegov fan. Ovakvi fenomeni u glumačkom svetu ne dešavaju se svaki dan. Trenutno pored Timotea, veliki fandom poseduju i glumci poput Tom Holland-a i Cole Sprouse-a. Mladi, lepi, talentovani i prizemni, sa dosta spontanih momenata – to su trenutno viralni glumci u jednoj rečenici.

Poznati filmovi u kojima je Timote glumio pored kultnog “Call me by your name” su još i “Little Women” (2019.) i “Ladybird” (2017.), a trenutno je u najavi film “Dune”, zakazan za kraj 2020. Manju ulogu igrao je i u poznatom “Interstellar” (2014.).


Povezane objave
  1. Batik moda predivne Alessandre Ambrosio Batik moda predivne Alessandre Ambrosio
  2. 6 audio knjiga čiji su naratori poznate ličnosti 6 audio knjiga čiji su naratori poznate ličnosti
  3. 10 zimskih trendova poznatih - od bež do boje mandarine 10 zimskih trendova poznatih - od bež do boje mandarine
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top