Ada Mall

Gen Z menja značenje onoga što je sexy

facebook-share twitter-share pinterest-share

Gen Z menja značenje onoga što je sexy

Matenmatički gledano, Generaciju Z čine oni rođeni između 1996. i 2006. To je prva generacija koja je pubertet započela Instagramom, izumljenom 2010. Za razliku od svojih prethodnika Milenijalaca, današnji tinejdžeri odrastaju u svetu samopomoći, uporedo s hashtagovima za pozitivnu sliku o svom telu i kampanjama na društvenim mrežama koje podržavaju raznolikost i rodnu fluidnost. Tradicionalni reklamni divovi više nemaju moć kakvu su nekad imali - sećate li se poslednjeg puta kad ste obratili pažnju na bilbord? - što znači da su današnje devojke izložene drugačijim reperima lepote, onome koji nisu iskrivili nekontrolisani marketinški magovi ili korporativne kompanije koje pokušavaju ugoditi muškim pogledima.

Umesto toga, njihovu viziju privlačnosti oblikuju stvarni ljudi koji objavljuju stvarne slike, a to pozitivno utiče na percepciju ženskih standarda lepote, kaže Chloe Combi, autorika Generacije Z: Njihovi glasovi, Njihovi životi. "Instagram dobija sve zasluge zbog stvaranja ogromne količine teskobe", kaže ona za Vogue. "Moć Instagrama i platformi poput njih učinila je potrošače tvorcima njihovih vlastitih medija. Generacija Z živi svoj reality. "

View this post on Instagram

business meetings.

A post shared by Kylie ✨ (@kyliejenner) on

Naravno, to ne znači da je preterivanje sa filterima i Facetunea postalo zastarelo - 140 miliona foloversa Kylie Jenner nije palo s neba - ali možda će se uskoro suočiti s obračunom u skladu s navikama društvenih medija Gen Z, napominje Emily Gordon -Smith, direktor proizvoda široke potrošnje u kompaniji za svetske trendove, Stylus. „Ekshibicionizam i ulepšavanje u Kardashianima nije nestalo sa Instagrama“, kaže ona za Vogue, „ali zasigurno izgleda zastarelo i nevažno za čitavu novu generaciju koja koristi društvene medije na potpuno drugačiji način i odbacuje ovu vrstu seksualnosti" 

Naravno, ovaj inat društvenim normama utiče i na način na koji se Gen Z oblači. Pogledajte nekoga poput Billie Eilish, na primer, 17-godišnja mega pop zvezda koja nastupa gotovo isključivo u vrećasti odeći. Na taj način, "Niko ne može imati mišljenje, jer nisu videli šta je ispod", objasnila je pevačica kad je naišla na oglas za divove donjeg veša Calvin Klein koji je nosio zeleni trenirku. Izbacujući dugotrajne ideale o tome kako se mlade žene trebaju oblačiti, celebrity face poput Eilish podstiču Gene Z-ere da menjaju štikletine i miniće za udobne trenerke.

Povezane objave
  1. Šta je Co-Star? Astrologija na mobu Šta je Co-Star? Astrologija na mobu
  2. Kylie Jenner najmlađa milijarderka na svetu Kylie Jenner najmlađa milijarderka na svetu
  3. Da li GEN Z ubija beauty industriju? Da li GEN Z ubija beauty industriju?
  4. Rodno neutralni emoji novost u Apple update-u Rodno neutralni emoji novost u Apple update-u
To Top