Ada Mall

GINO D'ACAMPO - Italijan na privremenom radu u Velikoj Britaniji

facebook-share twitter-share pinterest-share

GINO D'ACAMPO - Italijan na privremenom radu u Velikoj Britaniji

Gino D'Acampo rođen je u velikoj porodici u Torre del Greco, Napulj, na jugu Italije. Hrana koju su jeli bila je veoma tradicionalna - jednostavni recepti zasnovani na svežem i zdravom voću, povrću, ribi i mesu.

“Moj deda je rekao da za dobar recept ne treba previše sastojaka, jer ako su sastojci vrhunskog kvaliteta i punog ukusa, zašto biste želeli da prikrijete ili promenite njihov ukus?” Ovako ujedno glasi životna i kulinarska filozofija proslavljenog italijanskog celebrity kuvara Gina D’Acampa koji je prosto zaludeo tv publiku Velike Britanije.

Kada je imao 11 godina, prvi put je ušao u dedin restoran i odlučio da je kuvanje zanimanje kojim želi da se bavi. Nakon obuke u ugostiteljskom koledžu Luigi de Medici, Gino je došao u London sa 19 godina i radio u restoranu „The Orchard“ u Hampsteadu, a potom u restoranu „Cambio“. Njegovo znanje i veština u mešanju maslinovih ulja zapala je za oko producenata emisije „Great Food Live“ na UKTV Food… i TV kuvarska zvezda je rođena.

Uz pomalo bezobraznu duhovitost i zahvaljujući izuzetnom šarmu i talentu, ubrzo se pojavio u tv klasiku „Ready, Steady Cook“ - i mnogim drugim programima, uključujući „Gino protiv Britanije“. Osvojio je srca pomalo hladnih Britanaca kada je pobedio u takmičarskom reality programu „I'm A Celebrity - Izvucite me odavde“ i obezbedio mesta u kasnijim projektima ITV pojavivši se u emisijama poput „This morning“, „There’s No Taste Like Home, Let’s Do Lunch with Gino & Mel, pet sezona serijala „Gino’s Italian Escape“ i guilty pleasure serijalu „Celebrity Juice“.

Gino je autor nekoliko bestselera kao što su „Fantastico!“, „Gino’s Pasta“, „Italian Home Baking“, „Gino’s Italian Escape“ koja je ispraćena uzbuljivim putopisno – kulinarskim tv serijalom o italijanskoj hrani i gradovima na Apeninskom poluostrvu.

Gino je takođe vlasnik uspešnih restorana koji ubrzano širi svoju imperiju. Može se pohvaliti restoranima „My Pasta Bar“, specijaliziran za posluženje brze italijanske večere, a koji se može pronaći na tri lokacije u Centralnom Londonu, dok restorani sa punom uslugom - Gino D'Acampo – My restaurant - trenutno nudi tipičnu fantastičnu italijansku hranu u Mančesteru, Lidsu, Liverpulu, Harrogateu i londonskoj stanici Camden i Euston, sa nekoliko novih lokacija koje čekaju na otvaranje.

Oženjen je Džesikom i imaju troje dece Luciana, Rocca i Miu.


Povezane objave
  1. Kuvaj kao Italijanka Kuvaj kao Italijanka
  2. Souffle sa tri vrste sira Souffle sa tri vrste sira
  3. Riblji takosi sa svežim kupusom, ananas salsom i kremom od avokada Riblji takosi sa svežim kupusom, ananas salsom i kremom od avokada
  4. Savršena letnja salata iz Italije Savršena letnja salata iz Italije
To Top