GOCA TRŽAN: Samo srećan čovek je dobar čovek

facebook-share twitter-share pinterest-share

GOCA TRŽAN: Samo srećan čovek je dobar čovek

Od pojavljivanja na sceni, u prvom trenutku kao deo grupe TAP 011, a potom kao neko ko je krenuo da gradi svoju solo karijeru, GOCA TRŽAN je osoba koja ne prihvata klišee i utapanje u bezbojnu masu.

 • To bi bio prvi utisak za posmatrače sa strane. Kada biste se našli pred praznim listom hartije sa zadatkom da napišete svoju autobiografiju, verujem da bi se našlo pet trenutaka oko kojih biste gradili celu priču. Podelite ih sa našim čitaocima.

Mislim da bih počela od svog detinjstva provedenog kod bake i deke gde bila srećna i slobodna, polaganje prijemnog ispita na FDU, pevanje u mjuziklu KOSA, rođenje moje ćerke i skok padobranom sa 2,500 m.

 • Zbog iskrenosti i jasno izraženog stava po mnogim pitanjima, mediji su, tokom godina, od tebe uspeli da naprave ono što zapravo nisi i od čega želiš svim silama da se udaljiš. Na koji način pokušavaš da sačuvaš lični i mir svoje porodice?

Iskreno, ne shvatam ni medije ni sebe preozbiljno. Moj posao nisam ja i ne dozvoljavam da se identifikujem sa Gocom Tržan sa scene. Moj mir je nenarušiv, zato što zapravo mediji i ne znaju puno o meni osim onoga što dozvolim. I uostalom, zašto bih morala previše da se otkrijem, ionako konzumenti svega toga smatraju da imaju pravo na svoje mišljenje... Zato uživam u svom svetu koji nema puno veze sa medijima i mojim poslom.

 • Neostvareni tinejdžerski san bila je gluma. Vremenom ste uspeli da se oprobate i u toj ulozi. Da se kojim slučajem snima biografski film, ko bi glumio Gocu Tržan kao devojčicu, kao devojku/majku a ko kao baku?

Uh, bre kakvo pitanjeeee. Ok, kao devojčicu možda Branka Katić iz pubertetskih dana, kao devojku Vesna Trivalić, a kao ženu u zrelim godinama Danica Maksimović.

 • Izvan svih tabloidnih očekivanja, brak sa sadašnjim suprugom opstaje. Koliko je oboma bilo teško da izborite sa komentarima i sačuvati svoju zajednicu?

Veruj da nas dvoje uopšte ne čitamo ni ono što novine pišu o nama, ni komentare, niti o tome razgovaramo. Nikad naš odnos ništa od tih gluposti nije stavilo na neki ozbiljniji ispit. To su banalnosti koje su potpuno mimo nas.

GOCA TRŽAN

 • Na koji način Goca Tržan provodi svoje slobodno vreme, van scene?

Trenira, kuva, čita, ide kod god može u prirodu, poklanja puno pažnje nezi lica i tela, mazi se sa svojim ukućanima (muž, ćerka, mačke)...

 • Imajući u vidu da ste majka uskoro jedne tinejdžerke, na koji način se borite sa novim pubertetom? Kako gradite odnos sa svojom ćerkom?

Trudim se da se ne borim, nego da ga prihvatim i da jasno postavim granice između puberteta i neprihvatljivog bezobrazluka. Volim svoje dete i pružam joj podršku ali sam i stroga i zahtevna, jer mislim da mora da pronalazi svoje kapacitete i proširuje ih. Gradimo odnos u kome mora da se zna ko je roditelj , ali isto tako mogu sa njom da se glupiram i budem detinjasta kako bi ona bila opuštena.

 • Devedesete doživljavaju veliki comback. Budući da na domaćim prostorima važite za nekoga ko je 90-tih počeo svoju karijeru, šta je po Vašem mišljenju njihova zaostavština?

Uh, osim ratova, turbo folka, jezive nemaštine i inflacije ne znam mogu li uopšte da govorim o nekoj zaostavštini. Muzički gledano TAP011 je imao buntovnički i kritički stav prema vremenima u kojima je muzicirao.

 • Koje trendove izdvajate iz te dekade kao pozitivne i vredne povratka, a koje treba duboko pokopati?

Bilo je dobre muzike, uglavnom strane. A sve ostalo zakopati i betonirati.

 • Našim životima, u dobru i zlu, danas gospodare društvene mreže. Kako ste se uklopili u taj trend? Vaši PRO & CONS?

PRO: potrebne za moj posao.

CONS: otuđenost, gubljenje vremena, lažno predstavljanje, zloupotreba, zavisnost.

 • Kako gledate na trend domaćih Youtube i social media senzacija? Prolazna stvar ili?

Pa videćemo. Nemam ništa protiv. Ali nisam ni preterani obožavatelj svih pojava na YouTube-u.

 • Kratkih 5 pitanjna:
  • Knjiga koja je na Vas ostavila snažan utisak u poslednje vreme? – Moja genijalna prijateljica /Elena Ferante/
  • Pozorišna predstava sa aktuelnog repertoara koju preporučujete našim čitaocima? Uh, recimo „Producenti“ sa Terazija
  • Film koji je značajno uticao na Vašu životnu filozofiju? – Kosa, Koliba
  • Omiljena destinacija kojoj se često vraćate i zašto? – Autrijski Alpi jer zimi tamo skijamo a leti hajkujemo.
  • Kako glasi životna filozofija Goce Tržan? Samo srećan čovek je dobar čovek

 GOCA TRŽAN

 

 

 

Povezane objave
 1. TAP011 - veliki povratak TAP011 - veliki povratak
 2. Dani lepote u ADA MALL-u Dani lepote u ADA MALL-u
To Top