Ada Mall

Godina Vola u kineskom horoskopu

facebook-share twitter-share pinterest-share

Godina Vola u kineskom horoskopu

Vo je druga od svih horoskopskih životinja. Prema jednom mitu, car žada je rekao da će o redosledu odlučivati redosled kojim su stigli na njegovu zabavu. Trebalo je da volovi stignu prvi, ali je Pacov prevario vola da ga poveze. Tada su, čim su stigli, Pacov skočio dole i sleteo ispred Vola. Tako je vo postao druga životinja. On je takođe povezan sa Zemaljskom granom (de zhī / di zhi) Chou (chǒu) i satima 1–3 ujutru. U terminima jin i jang (yīn yáng / iin iang), Vo je Jang.

Volovi su vredni radnici u pozadini, inteligentni i pouzdani, ali nikada ne zahtevaju pohvale.

U kineskoj kulturi vo je cenjena životinja. Zbog njegove uloge u poljoprivredi, pripisuju mu se pozitivne karakteristike, poput marljivosti i iskrenosti. Uparen sa nebeskim stablima (tiān gàn), postoji 60-godišnji kalendarski ciklus. Iako je chou povezan sa zemljom, godine takođe kruže kroz pet elemenata prirode (wǔ xíng).


 

Poslednje godine Vola

Volovi su iskreni i ozbiljni. Nisko su ključni i nikada ne traže pohvalu ili da budu u centru pažnje. To često skriva njihov talenat, ali priznanje će steći svojim trudom. Oni veruju da svako treba da radi ono što se od njega traži i da ostane u okviru svojih granica. Iako su ljubazni, teško im je da razumeju ubeđivanje koristeći patetiku. Retko kad izgube živce, logično razmišljaju i postaju sjajni vođe.


Element

 Godina

Bogatstvo

Metal

1961, 2021

Volovi se rano suočavaju sa preprekama, iako nema finansijskih briga. Prijatelji i porodica nisu od velike pomoći, ali moći će da uživaju u ugodnoj penziji.

Voda

1973, 2033

Volovi imaju lagodan rani život i poštuju ih ceo život. Imaće porodicu koja voli, ali preporučljivo je da se venčate kasno.

Drvo

1925, 1985

Ovi volovi su multitalentovani i žive poput povetarca. U početku postoje neke poteškoće, ali sve se izgladi.

Vatra

1937, 1997

Ovi volovi su prijateljski nastrojeni i društveni. Nema finansijskih briga čitav njihov život.

Zemlja

1949, 2009

Ovi volovi su detaljni i vole da budu vođe. Obično zarade puno novca, ali izgleda da ne mogu da izdrže. Međutim, oni su u stanju da uspore i uživaju u kasnijim godinama.

 

Muškarci rođeni u godini volova su pouzdani i možete im verovati. U sve što rade ulažu celo svoje srce. Osećaju veliku odgovornost i prema svojoj porodici. Međutim, zbog svog samopouzdanja (gotovo arogancije) ne dozvoljavaju nikome da se protivi njihovim pravilima. Od svoje dece imaju velika očekivanja, iako je to možda nerealno.

Žene rođene u znaku vola su mirne i nežne. Nikada se neće predati sudbini i retko razmišljaju o izboru alternative. Ovo bez sumnje vodi u život borbe. Ali bez obzira na sve, prošetaće putem koji odaberu do kraja. Uprkos ovoj tvrdoglavosti, oni brzo razmišljaju i reaguju.


 

Kompatibilnost

Najkompatibilniji sa Volom: Pacov, Zmija, Petao

Fiksni zemaljski aspekt pacova je voda, dok je Vo zemlja. Moraju dopunjavati ličnosti i imati iste ciljeve u životu. Zmija i Petao takođe lepo pristaju Volu. Zmije ne samo da će pružiti toplinu i romantiku, već nude i pomoć i podršku u radu. Iskreni i odani, njih takođe može privući meko i ljubavno srce Petla.

Najmanje kompatibilni sa Volom: Jarac, Konj, Pas

Zemaljski aspekti jarca i vola snažno se sukobljavaju. Oni mogu tolerisati međusobne razlike, ali napetosti će uvek biti. Konji imaju slobodan i divlji duh i možda nemaju ozbiljan stav prema životu. Ovo je suprotno od ličnosti Vola. Sa psima je teško naći zajednički jezik.


Srećne stvari za Volove

 • Boje: plava, žuta, zelena
 • Brojevi: 1, 4
 • Cveće: đurđevak i srećni bambus
 • Pravci povoljnosti: Istok, Jugoistok
 • pravci bogatstva: severozapad
 • Pravac ljubavi: Jug

 

Nesrećne stvari

 • Boje: crvena, smeđa
 • Brojevi: 3, 6

 

Karijere savršene za vola

Volovi često grupišu porodicu i rade zajedno. Oni traže dugoročan i stalan rad. Zbog toga su studiozni u školi i dobro izvode sve predmete. Ovo pomaže u stvaranju snažne podrške za bilo koji budući put u karijeri. Zbog njihove prikrivene ličnosti, stabilan posao je najbolji za Volove. Njihov snažan osećaj odgovornosti takođe ih čini savršenim kandidatom za profesionalne i stresne poslove. Tu spadaju lekari, advokati, privrednici i nastavnici. Svojim tehničkim veštinama i trudom mogu dobiti priznanje društva i dostići svoje sopstvene standarde. Bez obzira za koju se karijeru odluče, to je samo nešto što ih zaista zanima. Iako im možda odgovara bilo koji posao koji odgovara njihovim veštinama, trebalo bi da izdvoje vreme da pronađu nešto što vole. Samo u stabilnom okruženju koje odgovara njihovim strastima, oni mogu pronaći svoj pravi poziv.


 

Zdravlje i životni stil

Poput divljih volova koji slobodno trče po poljima, ljudi rođeni u godini Vola su zdravi i u formi. Posete bolnicama su retke, ali to ponekad dovodi do prekomernog samopouzdanja. Zanemarivanje tokom mladosti rezultiraće problemima u kasnijim godinama. Kao radoholičari, Volovi će ponekad provoditi dane sa minimalno hrane i odmora, a zatim se opijati. Neredovna ishraa će dovesti do lošeg varenja i problema sa digestivnim sistemom. Neredovno vežbanje je ono što uzrokuje da se razbolite od „slučajnih“ bolesti. Kada dostignu srednji vek, postoji veliki rizik od srčanih bolesti. Moždani udar je još jedan rizik. Pored toga, često pate od bolova u zglobovima. Većina ovih problema potiče od neredovnog vežbanja. Za zdrav život treba da upamte da prave pauze u radu, da se istegnu i opuste.


 

Horoskop

Veruje se da je godina rođenja osobe, poznata kao Ben Ming Nian, nesrećna zbog sukoba sa Tai Sui. Stoga će 2021. godina biti dobra za Volove. Možete se susresti sa neočekivanim izazovima, posebno u karijeri i na studijama, zbog kojih možete biti pod stresom, rasejani i emocionalni. Nebesko stablo Ksin iz 2021. godine pripada Metalu, koji će donekle pomoći Volovima. Ključ za prevazilaženje bilo kog potencijalnog peha je jačanje vašeg morala. Iskoristite ovo vreme da negujete svoje odnose. Uz podršku porodice i prijatelja, verovatno ćete uspeti da se krećete kroz bilo kakve poteškoće i steknete dublju zahvalnost za ono što imate.


 

Karijera

Iako vam 2021. može doneti peh, doneće vam i stabilne izglede za karijeru. Budući da je energija Vola potisnuta u Ben Ming Nianu, ove godine ćete teže postići napredak u svojoj karijeri. Možda će vam biti izazov postići očekivane rezultate, iako ste staloženi i vredni. Štaviše, Volovi će ove godine morati da nastave sa obiljem opreza u odnosima na radnom mestu. Moraćete da napravite kompromis kako biste izbegli neprijateljske interakcije sa kolegama.

Godina 2021. biće sjajna da Volovi usavrše svoje veštine i podstaknu talente. Zapamtite - kada sreća nije na vašoj strani, naporan rad biće vam odlična zamena. Ove godine nebeska stabljika Ksin donekle će potisnuti vaše bogatstvo. Ben Ming Nian će prouzrokovati nestabilnost sreće Volova, pa bi Vo zato trebalo da uspostavi jači sistem upravljanja budžetom kako bi se pripremio za kišne dane. Izbegavajte luksuzne kupovine tokom ovog perioda i budite štedljivi kako biste sprečili finansijska previranja.


Srećni meseci: april, septembar i decembar

Nesrećni meseci: maj, jun i jul


 

Edukacija

Volovima će možda biti izazov napredovanje na studijama ove godine. Vo ima inherentno jaku radnu etiku, koja pomaže da se na vašem putu učenja unese osećaj stabilnosti. Međutim, čak i uz obećanu stabilnost, morate da napravite temelje za buduće akcije. Možda ćete ove godine izabrati između različitih puteva u vašem obrazovanju, poput prelaska u drugu školu, odlučivanja o glavnom predmetu ili izbora novog savetnika. Budite hladne glave dok merite ove odluke. Ako budete razboriti u donošenju odluka ove godine, vaš trud će se vremenom isplatiti.


 

Veze

Volovima će možda biti teško da dodatno poboljšaju odnos sa partnerom ove godine. Razmerice u vašoj vezi mogu uticati na vaše mentalno stanje, a određeni događaji mogu se činiti van vaše kontrole. U to vreme vaš partner može zalutati ili gajiti sebične ambicije. Budite strpljivi. Teškoće će vremenom proći. Iako je vaš put možda kamenit, ljubav i dobrota će vas uvek okupiti. Nažalost, singl Vo ove godine neće imati puno sreće u ljubavi. Između njihovih tradicionalno pasivnih ličnosti i ovogodišnje pehove, ova godina će biti razočaravajuća za ljubav. Razmislite o tome da se ove godine fokusirate na učenje više o sebi. Otkrijte šta želite u ljubavi i šta možete da unesete u vezu. Ljubav će na kraju doći, ali ove godine možda nije pravi trenutak.


 

Zdravlje

Ove godine budite oprezni sa zdravljem. U Ben Ming Nianu, sreća Volova postaće nesigurna. Ove godine ćete biti skloniji hvatanju manjih infekcija, pa imajte na umu da zakažete rutinske preglede. Tai Sui će vam ove godine baciti mnogo vrućih krompira i to vam može izazvati stres i anksioznost. Bolesti mogu dovesti do ozbiljnijih problema ako se ne leče, zato se odmorite kad god nađete vremena za to. Pokušajte da vežbate češće i klonite se rizičnih aktivnosti kad god je to moguće.


 

Lifestyle

Kineska astrologija predviđa da će ova godina početi s relativno niskom notom za Volove. Sukob Ben Ming Nian-a sa Tai Sui-jem dovešće do značajne nestabilnosti vaše sreće i lako možete naići na nešto neočekivano ako se ponašate prenagljeno. To vas, međutim, ne bi trebalo sprečiti da radite na ličnom razvoju i živite svoj najbolji život. Ako ikada upadnete u nevolje, potrudite se da se prilagodite situaciji. Uz malo truda i odlučnosti, opet ćete pronaći svoj izlaz. Budite mirni i budite strpljivi sa sobom - točak sreće će se uskoro okrenuti u vašu korist.


Povezane objave
 1. Najbolji načini samopomoći prema zodijaku Najbolji načini samopomoći prema zodijaku
 2. Astrološka mapa seksa Astrološka mapa seksa
 3. Vodič za biranje poklona prema horoskopskom znaku Vodič za biranje poklona prema horoskopskom znaku
 4. Wellness horoskop Wellness horoskop
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top