coverfitness

Grafik vašeg rasta - da li ste spremni da pobedite?

facebook-share twitter-share pinterest-share

Grafik vašeg rasta - da li ste spremni da pobedite?

Svi redovno postavljamo pitanja sebi - o zdravlju, finansijama, našim voljenima i još mnogo toga - ali postoji jedno pitanje koje se neprestano pojavljuje u razgovorima sa samima sobom: Ko JA zapravo želim da budem?⁠

Teško je odgovoriti na to pitanje odmah. Podcaster i novinarka Celina Canales stvorila je viralni grafikon kako bi pomogla da dodjemo do korena samog pitanja - to je uočavanje tri različite "zone“ u kojima možemo delovati. U grafičkom prikazu najniža je zona komfora, a zatim dolaze tri zone - strah, učenje i rast. ⁠

Iako su ovo daleko od jedinih „zona“ ili stanja uma, iskazi u svakoj zoni mogu vam pomoći da imenujete svoje potrebe i granice - i na kraju, pomažu vam da se krećete i budete ko želite u vreme pandemije i nadalje.


Zona straha

Ova zona bi vam mogla biti poznata - tu smo se svi našli na početku pandemije.

Ako se nađete u ovoj zoni, znajte da je to u redu i niste sami. Ako ste ovde, možda imate strah ili anksioznost zbog pandemije i svoje budućnosti. Ponekad se to manifestuje u taloženju previše negativnih informacija ili gomilanju misli zbog strepnje i neizvesnog stanja u svetu. U ekstremnim slučajevima, ovaj strah takođe može dovesti do ksenofobije.

Strah koji možda doživljavate je ljudski, ali važno je imati na umu da sa ovog mesta možete ići napred. Ustvari, to će imati velike uticaje na vaše blagostanje. Istraživanja pokazuju da život u stalnom stanju straha može oslabiti naš imunološki sistem i uticati na pamćenje, nivo umora i još mnogo toga.


Zona učenja

Kada prepoznate da ste u zoni straha, možete da pređete u zonu učenja. U ovoj zoni, Canalesin grafikon sugeriše da možda pustite neke od tih prisiljenih misli zasnovanih na strahu.

Ovde počinjete da puštate stvari izvan vaše kontrole i na kraju istresete taj umor i preplavljenost koji mogu doći sa taloženjem pitanja na koje nemate odgovore.

Jedan od načina da se oslobodite stvari koje ne možete da kontrolišete je zapisivanje svih "nesigurnih" pitanja u vaš um - i razmišljanje na koja pitanja možete odgovoriti, a koja su van vaše kontrole. Ovo će vam pomoći da svoju energiju ponovo usmerite na ono što je u vašoj moći.

U zoni učenja takođe počinjete da imenujete svoje emocije i prihvatate ih kakve jesu - glavni korak u uvežbavanju saosećanja prema sebi i prema drugima.

Pored toga, u ovoj fazi ćete možda pronaći sebe kako ispitujete informacije koje možda uzalud čuvate u glavi i zauzimate proaktivniji pristup kada je reč o informisanju.


Zona rasta

Na grafikonu, Canales sugeriše da se u ovoj poslednjoj zoni otkriva vaše „ZAŠTO“ i koristite to da podstaknete kako se prikazujete sebi i drugima oko sebe.

Možete pokušati da dodjete do toga razmišljajući o svojim vrednostima. Imenovanje vrednosti koje su vam drage može vam pomoći da pronađete motivaciju i nadu u svom svakodnevnom životu.

Kultivacija prakse pažljivosti i zahvalnosti takođe vam može pomoći da nastavite da rastete u ovoj zoni. Kako možete više se posvetite sebi i steknete naviku da navodite ono na čemu ste zahvalni?

Iako se ova zona čini kao #goals, u redu je ako je još niste dostigli. Ili ako ste je postigli dan ili dva, a zatim odskočili na zonu straha sledeći dan.

Ove zone nisu namenjene da nas osramote, već da nas podsete da možemo da uvidimo kako nam sada ide i preduzmemo korake da se vratimo onakvim kakvim želimo da budemo. To je stalni proces osećanja, odražavanja i prilagođavanja.

Bez obzira u kojoj ste zoni sada, imajte na umu da još uvek ima prostora za rast. Kada odvojite vreme da primetite gde se nalazite, to postaje korisno sredstvo za navigaciju za tamo gde želite da budete u budućnosti.

Povezane objave
  1. Najbolji načini samopomoći prema zodijaku Najbolji načini samopomoći prema zodijaku
  2. Sve što treba da znate o Reikiju Sve što treba da znate o Reikiju
  3. Šta je energetska tehnika knjiga života - hronike akaši Šta je energetska tehnika knjiga života - hronike akaši
  4. 7 najboljih knjiga o samopomoći za 2020. 7 najboljih knjiga o samopomoći za 2020.
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top