coverfitness

Gucci kontroverzna saradnja sa Balenciagom

facebook-share twitter-share pinterest-share

Gucci kontroverzna saradnja sa Balenciagom

#GucciAria obeležava 100 godina od osnivanja


Guccijeva saradnja sa ’sestrinskim’ brendom Balenciaga označava novu eru u vezivanju visoke mode. Balenciagine siluete dobile su Gucci tretman - pomislite na logotipe, kristalne ukrase i brendirane ogrlice.


Brendovi Gucci i Balenciaga pretočili su svoje izraze preko kaputa sa jakim ramenima i kod sukanja s šljokicama, dok su jakne po meri sa Balenciaginim urađenim peščani sat krojevima išarane Guccijevim ikoničnim dvostrukim G monogramom.

gucci aria balenciaga

photo: gucci

 

Iako nije neobično da dizajneri započinju saradnju sa drugim brendovima, obično se visoka moda udružuje sa uličnim etiketama i brendovima, kao što su Nike, Supreme i The North Face. Možda je do ove saradnje došlo jer je Balenciaga iz Kering Groupa kao i Gucci.


Saradnja je predstavljena tokom Guccijeve revije „Aria“ jesen / zima 2021. godine povodom obeležavanja stote godišnjice italijanske modne kuće, filmom koji je režirala Floria Sigismondi, u saradnji sa Alessandrom Micheleom u zamišljenom okruženju londonskog hotela Savoi, preuređenog u noćni klub.

  

U beleškama, Michele, Guccijev kreativni direktor rekao je da je kolekcija delom odala počast bivšem Guccijevom vođi Tomu Fordu, kao i Balenciaginoj Demni Gvasaliji, dok je takođe istakla konjsko nasleđe etikete.

 

Kolekcija ima vajb konjičkog osećaja, od obimnih jodhpur-ova do ogrlica i bisaga koje se nose oko struka, do padock čizmi, konjičkih jakni sa izraženim ramenima i isečenim rukavima, kaciga za jahanje, pa čak i svilenih bluza inspirisanih džokejem. Krojevi su doživeli vrhunac u somotnim odelima u teget i tamnoplavoj boji, odelima za žene sa bočnim šlicevima do, kao i odelima prekrivenim šljokicama. Uzorak Flora brenda takođe je viđen u celokupnom motivu na odelu sa dodatim brendom Balenciaga.


Bilo je i puno preuveličanih karakteristika, poput ogrtača sa velikim nabranim rukavima, živopisne ružičaste jakne sa pernatim rukavima i ležerne prevelike trikotaže sportskog kroja i detalja na patentnim rajsfešlusima.


Povezane objave
  1. Gucci Bloom Ambrosia di Fiori Gucci Bloom Ambrosia di Fiori
  2. Parfemi u koje se zaljubljujete na prvi ‘’špric’’ Parfemi u koje se zaljubljujete na prvi ‘’špric’’
  3. Gucci predstavlja kapsulu u saradnji s franšizom Doraemon Gucci predstavlja kapsulu u saradnji s franšizom Doraemon
  4. Najnovije GUCCI patike za samo 12 dolara? Najnovije GUCCI patike za samo 12 dolara?
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top