coverfitness

GUY SAVOY – preobražaj namirnica uronjenih u istoriju i radost

facebook-share twitter-share pinterest-share

GUY SAVOY – preobražaj namirnica uronjenih u istoriju i radost

Restoran Guy Savoy nalazi se u ulici Monnaie de Paris, u šest salona iz 18. veka, okrenut prema Seni, Luvru i Pont Neufu. Na ovom mestu, Jean-Michel Vilmotte je dizajnirao savremeni dekor gde su stolovi istinske pozorišne scene koje hvataju svu svetlost i gde umetnička dela potpiruju vatru modernosti.

Za stolom Gaja Savoja atmosfera je topla, a usluga uvek pažljiva na dobrobit gostiju. Što se tiče kuhinje, ona izražava osetljivost kuvara - čorba od artičoke sa crnim tartufom, brioš od lisnatog testa sa pečurkama i tartufima...Kao što Guy Savoy voli da kaže: „Kuvanje je umetnost trenutnog preobraža proizvoda uronjenih u istoriju u radost“.

guy savoy restoran

photo: web

 

Poznat ne samo po hrani, već i po besprekornoj usluzi, koju odlikuje prividnost umesto pobunjenosti, ovaj restoran sa tri Michelin-ove zvezde neprestano očarava svoje večere i izvor je inspiracije za mnoge druge kuvare.

Restoran Guy Savoy može da primi grupe od 8 do 30 osoba. Najmanji njihov salon može primiti najviše 8 ljudi, a najveći do 30 ljudi. U zavisnosti od broja gostiju i trenutnih rezervacija, mogu privatizovati jednu ili više susednih soba. Da bi vaši gosti mogli u potpunosti uživati u obroku, zatvaraju dvostruka vrata dnevne sobe.


Jela sa potpisom

Supa od artičoke sa crnim tartufom, briošom od gljiva sa tartufima i više ...

Služi se tokom cele godine, ova supa je deo istorije restorana. To je jelo prepuno zemljanih ukusa. Artičoka, omiljeno povrće Gaja Savoje, kuva se u sosu od tartufa. Slojeviti brioš od pečuraka podupire ukuse; namazan maslacem od tartufa, ovo je slana evolucija voćnog brioša, toliko voljenog iz detinjstva.

guy savoy restoran

photo: web


Ledene poširane ostrige konkaste od ostriga, granita morskih algi i limuna

Ovo jelo moglo se nazvati „ostrige, ostrige, ostrige“ ... Ljuska je obložena blago kremastim pireom od ostriga; na njega se položi sirova ostriga i prekriva želeom od ostrige. Traka kiselice, dodir bibera i limun upotpunjuju jelo.

guy savoy restoran

photo: web


Dagnje i livadske pečurke ’Land & Sea’ jus

Harmonija i kontrast. Prvo jelo koje savršeno beleži suptilni sklad ukusa mora i šume, okupljeno kombinacijom čorbe od školjki i likera od livadskih pečuraka. Duša ovog jela proizilazi iz sjedinjenja bogatstva pečuraka sa suvoćom dagnji, odvojenih od mora. Biber, lišće rukole i limunov sok dodaju završne detalje.


Povezane objave
  1. TULUM 55 – kosmopolitski kutak u srcu Beograda TULUM 55 – kosmopolitski kutak u srcu Beograda
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top