Ada Mall

INSTAlacija

facebook-share twitter-share pinterest-share

INSTAlacija

Bio sam slobodan da Instagramu tokom vanrednog stanja promenim ime. Dakle, Instagram tokom izolacije slobodno može da se naziva „instalacija“. Razumete, Instagram i izolacija, jednako je INSTAlacija. Pune dve nedelje izolacije učinile su da su svi korisnici društvenih mreža postali influenseri. Naprsno su svi počeli da kuvaju, pratili su ih oni koji su iznenada shvatili da je spas u čitanju, filozofijom „u zdravom telu je zdrav duh“ počeli su da se bavi i oni koji su do juče pored teretane samo prolazili. Razapeti između lepog vremena i naredbi da se ostane kod kuće, najsmešniji su mi bili oni koji su pola dana bili napolju prkoseći odredbama, a drugu polovinu su korisliti da se iz kućne atmosfere obraćaju pratiocima uz hešteg #ostanikodkuće.

Instalacija je pokrenula i trend objavljivanja svih onih fotografija koje do sada nismo imali prilike da vidimo. Pobeđuju oni koji su se na vreme fotografisali pa sada samo listaju arhivu. Malo je takvih, ali svaka im čast!

Ja apsolutno razumem ovakvo ponašanje korisnika društvenih mreža. Dokolica je najvredniji poklon savremenom čoveku. Problem nastaje onda kada nije kvalitetna.

Pomno pratim INSTAlaciju i najviše me oduševljavaju napori ljudi da održe glamoruznost koja je inače osnovni način istupanja na društvenim mrežama. Upinjanje da se i tokom izolacije dođe do najvećeg broja lajkova i komentara najbolje oslikava vreme u kome smo izolovani. Pored dobro uvežbane estetike izdvajaju se poruke podrške, a većina misli da će posle svega ovoga biti mnogo bolji ljudi. Ubeđen sam da neće.

Kod mene je situacija ista kao i pre karantina i socijalne izolacije. Na društvenim mrežama radim ono što sam i radio, a to nameravam da nastavim i kada sve ovo prođe. Malo je nas iskrenih, samo svojih i duhovitih koji nismo promenili način obraćanja onima koji nas prate.

Ostanite kod kuće i tako dokažite da volite sebe, jer samo tako ćete dokazati da volite i one oko sebe. Molim vas ne objavljujte šta sve radite kod kuće. Pre svake objave setite se da je Dunja Jovanić objavila fotografiju na kojoj su joj gaćiće spuštene ispod kolena, a iz ugla viri njen pas. Setite se da „pičkoši“, koji su me inače ovih dana i blokirali, unuk i baka dane u izolaciji provode zajedno u istom krevetu, uprkos objašnjenjima da to nije preporučljivo. Ne mogu da zanemarim i estetski momenat koji nimalo nije prijatan. Setite se da je Aleks Bezmarević objavila fotografiju na kojoj sedi na ringli?!

Molim vas pre svake objave setite se da će sve ovo proći, ali će vaše glupe objave ostati. Još jednom #ostanitekodkuće i budite dostojanstveni tokom INSTAlacije.

Ne pratite Instagram nalog @mili_estradanje.Povezane objave
  1. Paralelni svet poznatih Paralelni svet poznatih
  2. Nije lako lajkovati, ili „LIZNI ME DA TE LIZNEM“ Nije lako lajkovati, ili „LIZNI ME DA TE LIZNEM“
  3. Instagramuša VS influenserka Instagramuša VS influenserka
  4. Gde je rođen Gde je rođen "gospodin Uticaj"?
To Top