coverfitness

Istinite priče o ženama za koje nikad niste čuli - a trebalo je

facebook-share twitter-share pinterest-share

Istinite priče o ženama za koje nikad niste čuli - a trebalo je

„100 opakih žena u istoriji“ Hane Džuel

Kad čujete ili pročitate nešto o malom broju žena koje je istorija zabeležila, teško je da se ne zapitate: zašto sve one izgledaju tako uštogljeno i ispravno? Istina je da se istoričari (uglavnom muškarci) uporno trude da zaglade stvarne pojedinosti iz njihovih života ili najčešće izostavljaju žene koje su narušavale predstavu o uzornoj ženi.

Hana Džuel vam zato predstavlja istinite priče o neverovatnim ženama. O ženama koje su bile suviše hrabre, sjajne, nekonvencionalne, politički svesne i suviše siromašne da bi dobile priznanje od svojih savremenika, sitnih duša. O ženama koje su smatrali previše opakim za svoje vreme, previše glasnim da bi bile priznate, previše smelim da bi bile plaćene za svoj rad i ponekad previše odvažnim da bi im bilo dozvoljeno da žive.

Čitajte priče o njima i ogrejte se toplim, golicavim osećanjem koje potiče od toga što prvi put saznajete da je oduvek bilo žena koje „zabole“ za sve živo. To je isto onako zadovoljavajuće kao katartičan vrisak – mada manje uznemirava prijatelje i susede.

Hana Džuel je novinarka koja radi video-priloge za Vašington post. Pokriva oblasti kulture, politike i svakodnevnog života. Ovo je njena prva knjiga.

„100 opakih žena u istoriji“ Hane Džuel možete naći od srede 14. jula u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.


Povezane objave
  1. Jedna nit - novi roman autorke bestselera Devojka sa bisernom minđušom Jedna nit - novi roman autorke bestselera Devojka sa bisernom minđušom
  2. Potresan roman o sudbini porodice Sigmunda Frojda Potresan roman o sudbini porodice Sigmunda Frojda
  3. Novi roman autorke Pedeset nijansi sive Novi roman autorke Pedeset nijansi sive
  4. Promocija nove knjige Reiki učitelja Margarite Milenković Promocija nove knjige Reiki učitelja Margarite Milenković
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top