Izazivam vas da ne izazivate

facebook-share twitter-share pinterest-share

Izazivam vas da ne izazivate

Društvene mreže u doba koronavirusa, pored činjenice što postaju jedini prozor u svet, poprimile su nove i vanredne uloge u životima mnogih od nas. Društvene mreže ovih dana imaju informativnu, zabavljačku, ali i „izazivačku“ ulogu kojoj mogu da se odupru samo najhrabriji.

Strah od provođenja vremena kod kuće naterao je dobar deo virtuelne zajednice da iz dosade smišlja još dosadnije izazove, koji za cilj imaju da postanu viralni, skrenu misli sa vanredne situacije i zabave. Na Tviteru su iz dosade počeli na kače „pozadine“ svojih telefona i da odgovaraju na neki mini leksikon, u kome se odgovori na sva pitanja daju pojmovima koji počinju početnim slovom vlastitog imena?! Nadam se da vam je jasno. Nisam učestvovao.

Na totalno posrnulom Fejsbuku izazov je predstavljala igra u kojoj je mesto radnje psihijatrijska bolnica. Uloge su se dodeljivale tako što bi se pritiskom na „@“ slučajno izabranom imenu prijatelja dodelila uloga psihijatra, bolesnika, jenoroga... Nisam učestvovao, iako sam na mnogim statusima bio osoba koja leži u sobi do onoga ko je glavni bolesnik. Pratio ga je izazov „Gde smo se upoznali“. Patetični status koji mora da se pročita, a kao dokaz da ste ga pročitali u komentaru se ostavlja jedna reč koja vas seća na upoznavanje sa osobom koja je podelila cirkularni status. Onda vi treba da uradite isto, da bi ta osoba napisala vama... Ma ne mogu! Uvek se trudim da izbegavam kolektivnu euforiju i patetiku.

Na Instagramu je najzanimljivije. Počelo se sa fotografijama kada smo bili mali. Delovalo je interesantno, pa je to jedini izazov koji sam prihvatio, ruku na srce nisam nikoga izazvao, ali sam postavio fotografiju kada sam imao četiri godine. Bio sam mnogo lepo dete, zašto da se ne vidi?! 

U vidu izazova Instagram su preplavili i snimci vežbanja u kućnim uslovima. Kako karantin odmiče tako sve manje njih vežba. Prvih nekoliko dana bili su napaljeni kao mladi majmuni i ponašali se kao posle novogodišnjih praznika. Svi su vežbali. Ja vežbam kod kuće, ali ne delim snimke. Izuzetne žene su se takođe međusobno izazivale i tagovale druge izuzetne žene. Šta da vam kažem sem da je „girl power“ na društvenim mrežama uvek u modi i u redovnim i u vanrednim okolnostima.

Izazov pevanja kod kuće je brzo počeo nakon ovog, ali kako primećujem još brže se završio. Najpoželjniji artikal kod Srba zahvaćehih virusom COVID-19 se našao i u izazovu. Toalet papir je počeo da se pimpuje kao fudbalska lopta?!

Izazova je mnogo, a ovih dana je najvažnije ne pristajati na njih. Izazivam vas da ne izazivate, ili da bar u svemu tome budete originalni, a da izazovi imaju smisla.

Ne pratite i ne izazivajte Instagram nalog @mili_estradanje.Povezane objave
  1. Saveti za uspešnu karijeru - Facebook i Twitter kao Vaš CV Saveti za uspešnu karijeru - Facebook i Twitter kao Vaš CV
  2. Putuj kao supermodel Jelena Ivanović Putuj kao supermodel Jelena Ivanović
  3. Master class Anne Wintour – noćna mora Facebooka Master class Anne Wintour – noćna mora Facebooka
  4. Dženifer Aniston osvojila Instagram Dženifer Aniston osvojila Instagram
To Top