cover citati

Jednostavne vežbe za lenje vežbače

facebook-share twitter-share pinterest-share

Jednostavne vežbe za lenje vežbače

Da li se plašite ideje da idete u teretanu? Oblije vas znoj pri pomisli na traku za trčanje? Ne plašite se, vežbanje ne mora da bude naporna aktivnost. Ako ste neko ko ne želi da provodi dane na časovima vežbanja, ili jednostavno nemate vremena ili energije da zakažete kompletan trening, imamo rešenje za vas. U nastavku delimo pouzdane vežbe koje možete da uradite čak i u najlenjijim danima. Nemojte se stresati, samo se znojite.


Istezanje

Dok otvarate oči ujutru, budite pažljivi kada pomerate svoje telo da biste se probudili. Istegnite se dok ste u krevetu da biste probudili svaku ćeliju tako što ćete prvo ispružiti ruke, a zatim ih pomerati s jedne na drugu stranu. Sledeće: torzo. Dok ležite na leđima, držeći donju polovinu tela pritisnutu na dušek, podignite torzo nagore. Držite ga tamo nekoliko sekundi i otpustite. Obećavamo vam da će buđenje biti mnogo lakše.


Podizanje nogu

Vežba u kojoj još uvek ležite na leđima? Imamo rešenje. Nakon istezanja, uradite nekoliko ponavljanja podizanja nogu. I jedan, i dva… podignite noge u vazduh, jednu po jednu, i uradite ova ponavljanja 50 puta na svakoj nozi.


Pilates krug

Evo trikova za lenje vežbače: „Stavite pilates krug između gležnjeva, pritisnite ga dok radite V-up u krevetu. Napomena: ovo je kada istovremeno podižete ruke i stopala u V. Takođe možete pritisnuti krug, radeći na unutrašnjoj strani butina. Radeći V-up, radićete svoje jezgro. Takođe možete da ga stavite na spoljne članke i pritisnete dok radite V-up, a to radi na spoljašnjem delu nogu.”


Pas koji gleda dole

Savršen način da započnete svoje jutro, pas koji gleda nadole omogućava istezanje celog tela, istovremeno aktivirajući mišiće stomaka i ramena. Za ovo popularno istezanje, počnite u položaju daske, ruke u širini ramena, stvarajući pravu liniju od vrha glave do peta. Koristeći trbušnjake, podignite kukove ka gore. Uživajte u ovom opuštajućem istezanju po celom telu, pedalirajući petama da biste aktivirali mišiće listova i istegnuli celo telo. Radite ono u čemu se osećate dobro, puštajući disanje da vodi vaše pokrete.


Jumping jacks

Omogućite protok krvi u telu i da vam srce počne da ubrzava sa četiri seta od 40 skokova. Ponovite sekvencu kasnije popodne ako ste za to.


Planks

Plank vežba je odličan trening niskog intenziteta koji aktivira celo telo. Počnite na podlakticama ili rukama, podignite telo od tla, stvarajući snažnu liniju od vrha glave do stopala. Pobrinite se da pupak bude čvrsto povučen prema rebrima, omogućavajući veću aktivaciju jezgra. Plankovi se takođe mogu raditi na jednoj strani, koristeći svoj stomak za balansiranje i fokusirajući rad na kosim mišićima i središnjem delu stomaka. Držite jedan minut.


Čučnjevi

Čučnjevi su osnovni deo vežbanja, jačaju vaš gluteus i angažuju stomak u jednom, jednostavnom pokretu. Jednostavno počnite sa nogama u širini kukova, stavljajući svoju težinu na pete i polako spuštajte gluteuse kao da sedite u stolici. Uverite se da držite ravnu liniju niz leđa da biste zaštitili donji deo leđa i kolena. Ponovite ovaj pokret 20 puta.


Trbušnjaci

Pokret za jake, seksi trbušne mišiće. Počnite da ležite na leđima, bilo na prostirci za jogu ili tepihu, ili jednostavno stavite ćebe ili peškir ispod leđa za udobnost. Stavite stopala ravno na pod, sa petama privučenim blizu gluteusa. Sa rukama iza glave, širokih laktova, podignite glavu, vrat i ramena. Za izazov, postavite stopala ispod sigurne površine, poput kauča ili fotelje, i podignite glavu, vrat i ramena do kraja da biste dodirnuli butine. Ponovite ovaj pokret 20-30 puta.


Trčanje u mestu

Trčanje može biti prilično zastrašujuće. Ostvarite svoj kardio udarac jednostavnim trčanjem ili skakanjem u mestu. Ovaj potez je prilično razumljiv i ne zahteva mnogo koordinacije, ali može ubrzati vaš otkucaj srca i znoj. Uključite muziku koja se pojačava i krenite na stacionarno trčanje pre treninga da biste pokrenuli sagorevanje kalorija. Počnite sa dva do tri minuta džogiranja ili skakanja u mestu, a zatim nastavite na vreme kako idete.


Pustite omiljenu pesmu i smislite koreografiju za nju

Vežbe ne moraju biti strukturirane i naporne. Ako tražite brzo sagorevanje i povećanje serotonina, pojačajte svoju omiljenu pesmu, očistite plesni podijum i dajte sve što imate. Jednostavno plesanje od srca može biti odličan način da pomerite svoje telo, pokrenete se i osetite napor. Započnite ili završite dan ubitačnom plesnom žurkom - ovo će pokrenuti povećanje serotonina, a istovremeno će sagoreti neke od tih tvrdoglavih kalorija.

Povezane objave
  1. Najbolji kućni treninzi Najbolji kućni treninzi
  2. 9 načina da optimizujete ili se odlučite da redovno trčite 9 načina da optimizujete ili se odlučite da redovno trčite
  3. Prednosti korišćenja traka za vežbanje sa otporom (VIDEO) Prednosti korišćenja traka za vežbanje sa otporom (VIDEO)
  4. Inovacije: Tehnologija sportske medicine koja menja način vežbanja Inovacije: Tehnologija sportske medicine koja menja način vežbanja
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top