cover citati

JEFF LEATHAM – kreacije koje se pišu cvećem

facebook-share twitter-share pinterest-share

JEFF LEATHAM – kreacije koje se pišu cvećem

Jeff Leatham je poznati umetnički direktor hotela “Four Seasons George V” u Parizu. Sada svoj umetnički dizajn unosi u predvorje Four Seasons-a u Los Anđelesu. Njegovi luksuzni aranžmani su sada dostupni i za širu klijentelu.


Jeff Leatham, umetnički direktor hotela “Four Seasons George V” u Parizu i Los Anđelesu, svojim cvetnim instalacijama stvara senzaciju od početka cvetne karijere 1995. Njegov rad je kombinacija ljubavi prema cveću i strasti prema dizajnu. Koristeći oblik, boju i jednostavnost, njegove kreacije su dramatične, smele, nezaboravne izjave koje su uvek sastavni deo postavke.

 

Skoro dve decenije, Jeff je izvodio spektakularne izložbe u Parizu. Godine 2014. nagrađen je prestižnim Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres, najvišom počašću za umetnike koji su dali značajan doprinos francuskoj kulturi koju im je dodelio ministar kulture. Jedna od najvećih Jeffovih počasti bila je osmišljavanje velikog događaja u čuvenoj Galerie des Glaces, Hall of Mirrors, u Chateau de Versailles još od vremena Luja XIV i Marie Antoinette.


Jeffova stručnost i dalje privlači pohvale širom sveta. Njegove 3 knjige pružile su inspiraciju kreativcima na svim nivoima. „Cveće Jeffa Leathama“, „Cveće dizajna“ i „Jeff Leatham - vizionarska cvetna umetnost i dizajn“ Rizzolija i dalje su najprodavanije knjige o dizajnu širom sveta.

 

Često upoređivane sa savremenom umetnošću, Jeffove cvetne instalacije motivišu saradnju sa međunarodnim izložbama dizajna i luksuznim brendovima. Renomirani brendovi kao što su Alexander Wang, Balenciaga, BVLGARI, Alexander McQueen, Swarovski, Givenchy, Ellie Saab, Burberry, Waterford, Dom Perignon, Samsung i Chanel samo su neki koji su naručili Leathamov stil dizajna.


Jeffova klijentela je podjednako impresivna kao i njegovo delo i uključuje, ali nije ograničena na, Tinu Turner, Oprah Winfrey, porodicu Kardashian, njegovu svetost Dalai Lamu i bivšeg predsednika Clinton-a i njegovu suprugu. Takođe mu je pripala čast da dizajnira venčanja Marca Mezvinskog za Čelsi Klinton, Sofije Vergare za Joea Manganiella, Tine Turner za Ervina Bacha i mnoga druga zapanjujuća venčanja širom sveta.

 

Leatham je ikona životnog stila i predstavljen je u epizodi Oprah Vinfrey "Dream Jobs", kao i mnogo puta u emisijama Martha Stewart i Queen Latifah. Godine 2009. glumio je u sopstvenoj dokumentarnoj seriji „Cveće neobrezano“. Njegova strast prema dizajnu se širi i nastavlja da napreduje u linijama proizvoda sa sopstvenom JL Home, kolekcijom finih mirisa, kao i dve kolekcije Flowerology i Jeff Leatham za Waterford Cristal.


Dokazano je da Jeff pomera granice modernog cvetnog dizajna i da će i dalje biti proizvođač ukusa tokom narednih godina. U septembru 2018. Leatham je otvorio svoj najnoviji studio u dugo očekivanom hotelu Four Seasons Philadelphia i planira da od njega napravi umetničku destinaciju.


Povezane objave
  1. Moja formula u 2020. Moja formula u 2020.
  2. Jasenka Stekić: Mojih 5 načina kako pobeđujem nezdrav poslovni tempo Jasenka Stekić: Mojih 5 načina kako pobeđujem nezdrav poslovni tempo
  3. Jasenka Stekić: Da li ‘novi luksuz’ znači da si i ti bolja verzija sebe? Jasenka Stekić: Da li ‘novi luksuz’ znači da si i ti bolja verzija sebe?
  4. Wellness Startup Vital Proteins u velikoj potražnji zbog koronavirusa Wellness Startup Vital Proteins u velikoj potražnji zbog koronavirusa
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top