cover citati

Kako bi izgledao Happy Meal kada bi McDonald's odbacio svu plastiku?

facebook-share twitter-share pinterest-share

Kako bi izgledao Happy Meal kada bi McDonald's odbacio svu plastiku?

Generacije širom sveta su odrastale na porodičnim odlascima u poznati lanac brze hrane koji je pronašao idealnu formulu da uz omiljena jela klincima pokloni atraktivne igračke i tako sve članove familije učine srećnim i zadovoljnim. Misija uspela, ali smo zato navukli bedu na vrat planeti i učinili je tužnijom i zagađenijom. Vreme je da se stvari promene, jer ne vredi sedeti skrštenih ruku.


Dizajnerka iz Malezije ponovo je osmislila legendarni Happy Meal tako da je u potpunosti napravljen od ekološki prihvatljivih materijala, uključujući igračku, koja je napravljena od drveta. I daleko od toga da je novo rešenje dosadno. Ovaj Happy Meal je pun prelepih ilustracija i zabavnih, interaktivnih komponenti. Projekat postavlja pitanje: Zašto McDonald's ne prelazi na ovo ekološki zdravije rešenje?


McDonald's kaže da ulaže napore da svoj Happy Meals učini zelenijim. U septembru je objavio da će smanjiti plastiku na bazi fosilnih goriva u svojim igračkama Happy Meal za 90% do 2025. godine (u poređenju sa bazom iz 2018.). Međutim, nastaviće da pravi ove igračke ili od reciklirane plastike ili od plastike dobijene od obnovljivih materijala poput kukuruza – od kojih nijedno nije biorazgradivo.

happy meal ecology design

photo: promo

 

Regina Lim, dizajnerka iz Malezije, odlučila je da ne čeka McDonald's. Dok je dizajnirala svoju kutiju, inspirisale su je šume istočne Malezije u kojoj je odrasla. Kutija, zajedno sa pakovanjem za McNuggets, pomfrit i pića, sadrži divne, šarene slike flore i faune. Iako je ovo samo prototip, Lim kaže da bi u idealnom slučaju McDonald's proizvodio papirne proizvode od recikliranog papira, možda čak i sa semenkama divljeg cveća.


Igračka unutra je trio drveća; tu su i kartonski izrezi žirafe, slona i zebre koje dete može da sastavi u 3D životinje. Kao poslednji procvat, sama kutija se otvara i otkriva priču o tome kako seme izrasta u drveće. COVER vam prenosi neke od ovih originalnih ideja koje će dati dorinos čistijoj i ekološki osvešćenijoj planeti Zemlji.


Izvor: Fast company

Povezane objave
  1. Rešite se upotrebe plastičnih slamčica Rešite se upotrebe plastičnih slamčica
  2. Prva papirna pivska boca na svetu Prva papirna pivska boca na svetu
  3. Električni auto kojem ne treba punjenje Električni auto kojem ne treba punjenje
  4. Hoćemo li staviti tačku na aktivno uništavanje okoline? Hoćemo li staviti tačku na aktivno uništavanje okoline?
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top