cover citati

Kako izaći iz lošeg raspoloženja?

facebook-share twitter-share pinterest-share

Kako izaći iz lošeg raspoloženja?

Ponekad se jednostavno nađete u lošem raspoloženju kojeg nikako ne možete da se otresete, bilo da je to zbog toga što ste prekasno ostajali budni gledajući seriju, posvađali se sa mamom ili su vas hormoni dohvatili. COVER ekipa daje Vam 10 isprobanih načina da vas vrate u one visoke vibracije kada se sledeći put nađete u lošem raspoloženju.

 

1. Idite u šetnju

Iskreno, nema mnogo problema koje duga šetnja ne može rešiti. Svež vazduh, fizički pokret, osećaj sunca na licu ili kombinacija svega toga, ali šta god da je - deluje. Kada se nađete u lošem raspoloženju, samo obucite trenerku, slušalice, a zatim izađite napolje i IDITE.


2. Smejte se smešnim memovima/klipovima

Ne postoji bolji protivotrov za loše raspoloženje od smeha. Kada ste u lošem raspoloženju, pretražite Vaše omiljene meme stranice ili youtube klipove. Već nekoliko minuta kasnije, osećaćete se bolje.


3. Zapisujte svoje misli

Dnevnik je jedan od naših omiljenih alata za samorazvoj. 

Započnite tako što ćete zapisati pet stvari koje volite na sebi, zatim zapišite pet stvari na kojima ste zahvalni u svom životu, a zatim pet dobrih stvari koje su se dogodile u poslednjem 24 sata, ma koliko male bile. Na kraju zapišite pet stvari kojima se radujete.


4. Pozovite svog najboljeg prijatelja

Izduvajte svoju lošu energiju u razgovoru, a zatim dozvolite da vam prijatelj da novu perspektivu, podsećajući vas koliko zapravo vredite.


5. Meditirajte

Kada smo loše raspoloženi, toliko je lako dopustiti da se naš um utrkuje sa negativnim mislima i zamišljamo najgore moguće slučajeve. Odvojite trenutak da pronađete mir, tako da ćete sebi pružiti priliku da se jednostavno resetujete. Čak i nekoliko minuta pažljivog disanja, osećaja kako se trbuh podiže i spušta dok udišete i izdišete, može biti dovoljno da vam pruži priliku da razmišljate drugačije.


6. Organizujte dance party za sebe

Probudili ste se se lošeg raspoloženja? Otresite to ovako - Puštajte svoj omiljeni album u punom zvuku, a zatim samo dozvolite svom telu da se kreće u ritmu muzike na bilo koji način koji čini da se osećate najjačom, oslobođenom i živom.


7. Okupajte se u kadi

Ponekad samo treba da promenimo scenu, pustimo dan i prigrlimo malo vremena za samopomoć. Zapalite sveće, stavite masku za lice, potopite se u mehurićavu kadu i dozvolite sebi da se istopite u prostor opuštanja.


8. Rezervišite vaše omiljeno mesto

Svima nam je potrebno nešto čemu možemo da se radujemo, a taj osećaj uzbuđenog iščekivanja često može biti dovoljan da nas izvuče iz negativnog raspoloženja. Pristupite internetu i rezervišite večeru u svom omiljenom restoranu, negu lica ili ulaznice za predstavu ili čak provedite 15 minuta praveći Pinterest kolaž za sledeći praznik.


9. Vizuelizujte

Kada vam se čini da je sve previše, upotrebite um da vas odvede negde drugde. Zatvorite oči i samo zamislite kako proživljavate svoj savršen dan. Uzmite u obzir sve detalje, svaki miris, svaki osećaj. Proživite dan od početka do kraja. Ovo je prvi korak ka ispoljavanju vašeg savršenog dana i sjajna vežba za podizanje vibracije.


10. Napravite vaše omiljeno jelo

Praveći vaše omiljeno jelo, cela vaša kuća mirisaće na delić neba, a zatim sedite i uživate. To je siguran način da se izvučete iz svakog lošeg raspoloženja!

Povezane objave
  1. Najbolji načini samopomoći prema zodijaku Najbolji načini samopomoći prema zodijaku
  2. Sve što treba da znate o Reikiju Sve što treba da znate o Reikiju
  3. 7 najboljih knjiga o samopomoći 7 najboljih knjiga o samopomoći
  4. Šta žene čini srećnim? Šta žene čini srećnim?
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top