Ada Mall

Knjiga "Grozničavi san" čuvenog autora Džordža R. R. Martina

facebook-share twitter-share pinterest-share

Knjiga

Od autora čuvenog serijala „Pesma leda i vatre“ Džordža R. R. Martina stiže „Grozničavi san“, vampirski roman iz 1982. godine.

„Grozničavi san“ je odlična mešavina avanturističke književnosti, horora i precizno opisane istorijske pozadine i neizostavno je štivo za svakog istinskog ljubitelja Martinovog fantastičnog sveta.

Kada Abner Marš, propali rečni kapetan i brodovlasnik, dobije ponudu da se uortači s bogatim aristokratom, posumnjaće da tu nešto smrdi. A kada se upozna sa avetinjski bledim Džošuom Jorkom, čovekom čeličnosivih očiju, znaće da je bio u pravu. Jer Jorka nije briga što je ledena zima 1857. zbrisala gotovo sve Maršove brodove s lica zemlje. Nije ga briga ni što mu se uloženi novac neće vratiti ni za deset godina. Jork ima sopstvene razloge što želi da proputuje silnu reku Misisipi uzduž i popreko, i ti razlozi ne treba da se tiču Marša – ma koliko se Jorkovi postupci činili bizarni, proizvoljni ili hiroviti.

Marš ima nameru da odbije Jorkovu ponudu. Iza nje se krije suviše tajni, i sve sluti na opasnost. Ipak, zlato je zlato, uz to mu se pruža prilika da sagradi nov brod koji bi mogao ući u istoriju – a tu je i užasna žestina Jorkovog neodoljivog pogleda. Tek u toku prve plovidbe Marš shvata da se upustio u nešto zlokobnije, ali možda i plemenitije, nego što je mogao da pretpostavi.

Ovo je neponovljiva priča o pohodu jednog vampira da ujedini svoju vrstu s ljudskom, o brbljivom lađaru punom snova o slavi, o besmrtnim legendama iz epohe parobroda i o jednoj veličanstvenoj, prastaroj reci.

Povezane objave
  1. Jedna nit - novi roman autorke bestselera Devojka sa bisernom minđušom Jedna nit - novi roman autorke bestselera Devojka sa bisernom minđušom
  2. Potresan roman o sudbini porodice Sigmunda Frojda Potresan roman o sudbini porodice Sigmunda Frojda
  3. Novi roman autorke Pedeset nijansi sive Novi roman autorke Pedeset nijansi sive
  4. Novi roman Lusinde Rajli Novi roman Lusinde Rajli "Anđeosko drvo"
To Top