cover citati

Koji je Vaš eneagram broj i šta to znači? (TEST)

facebook-share twitter-share pinterest-share

Koji je Vaš eneagram broj i šta to znači? (TEST)

Enneagram je sistem opisivanja ličnosti koji može funkcionisati kao dragoceno sredstvo za razumevanje i poboljšanje sebe ako to želimo. Jill Willard, lider meditacije i autorka Intuitivnog bića, uzbuđena je zbog ovog instrumenta traženja duše i pomaže nam da ga bolje razumemo.

„Poverenje u sebe - u intuiciju, srce, telo i um - može biti teško. Enneagram nam može pomoći da malo više verujemo u to ko smo ili šta smo izabrali “, započinje Willard. Pomaže nam da se uskladimo sa najboljom verzijom sebe, a voleti, osećati i birati ljude i situacije u životu postaje mnogo lakše. “

Enneagram je sistem analize koji predstavlja klasifikaciju ličnosti kao i tipove ličnosti. Pokušajte o tome da razmišljate kao o svom „intelektualnom“ umu koji ispunjava vaš lični način ponašanja. Postoji devet različitih vrsta u spektru Enneagrama. Ovi tipovi su često podeljeni u tri stepena, ili varijante, tipa.


TIPOVI

 • Reformator - učitelj, organizator

 • Pomagač - domaćin, ljubavnik

 • Uspešan čovek - usredsredjuje se na uspeh

 • Individualista - umetnik, romantičar

 • Istražitelj - socijalan, vođen ekspertizmom

 • Odan - od poverenja, pouzdan

 • Entuzijasta - zabavan, voljen

 • Izazivač - moćan

 • Mirotvorac - ležeran


„Poput delova pesme, članova povezane grupe ili porodice ili sa našim glasovima, dobro je znati više o samom sebi kako bismo odredili svoju ulogu u ovom životu“, s ljubavlju kaže Willard. Proces Enneagrama nekome može izgledati narcisoidno, jer je to duboko zaranjanje u sebe. Međutim, to može pomoći u odnosima i tome kako se ponašamo i reagujemo na druge.

Willard to naziva duhovnim, celovitim i ljubavnim „ja“. Radi se o tome da postanemo voljena, uravnotežena, praštajuća, informisana i fleksibilna osoba kako bismo lako posle grešaka napravili ispravke ili se izvinili (što priznaćete mnogima nije lako). Eneagram otkriva „celo naše autentično ja ili neuravnoteženu, nesvesnu energiju koju nosimo“, objašnjava Willard.

Kada čitamo opis našeg dominantnog broja Enneagram, presudno je da nismo strogi prema sebi. Za svaki pojedinačni broj postoji nešto svetla i nešto mraka - to je jin i jang života i sve postoji na ovoj skali. To je način da osvetlimo šta možemo poboljšati. Svest o sebi je ključ ljubavi, komunikacije i samopoboljšanja.

„Moramo izbaciti manje informisane pretpostavke o sebi da bismo se sjajno upoznali. Sadašnji Enneagram tipova ličnosti zaista je hibrid mnogih mudrosti zasnovanih na psihologiji kakvu danas poznajemo. Zahvaljujući Georgeu Gurdjieffu, on je u modernu kulturu uveden davne 1915. godine, i kao i sve dobre stvari, oživljava sada kada se suočavamo sa sobom i svojim načinima postojanja. Ovakve informacije mogu nam pomoći da budemo ljubazni i prema drugima i prema sebi i ljubaznost leči. “

Willard nas ohrabruje da isprobamo ronjenje u našu dušu polaganjem testa enneagrama. Isprobajte neke besplatne opcije poput TruitiCloverleaf ili Your Enneagram Coach.


photo: pinterest

Povezane objave
 1. Najbolji načini samopomoći prema zodijaku Najbolji načini samopomoći prema zodijaku
 2. 7 najboljih knjiga o samopomoći 7 najboljih knjiga o samopomoći
 3. Šta žene čini srećnim? Šta žene čini srećnim?
 4. Metoda za življenje svesnog života Metoda za življenje svesnog života
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top