Ada Mall

Kućne biljke koje možete uklopiti uz vaš enterijer

facebook-share twitter-share pinterest-share

Kućne biljke koje možete uklopiti uz vaš enterijer

Umorni ste od beživotnog enterijera? Ili je možda vaša soba prazno platno spremno za bojenje? Kućne biljke mogu dodati pravu količinu intrige - one su slobodna forma, one su čiste i skulpturalne; oduševljavaju svojom nepredvidljivošću, a opet umiruju svojim postojanim prisustvom. Medjutim, kada pričamo o biljkama u okviru enterijera sobe, mora se uzeti u obzir nekoliko stvari. 

Vazu u kojoj se nalazi biljka morate smatrati komadom nameštaja. A šta ako u svoju dizajnersku šemu planirate da uvrstite više od jedne biljke? U tom slučaju, savetujemo grupisanje biljaka na način na koji prirodno rastu. Ne želite da stavite paprat pored kaktusa, ​​na primer. Štaviše, biljke koje rastu zajedno imaće slične potrebe, što će olakšati njihovo održavanje.

Konačno, lokaciju treba diktirati prvenstveno prema svetlosti, a tek onda prema ličnom ukusu. Isprobajte biljku ovde ili tamo i pogledajte šta vam izgleda dobro i ne bojte se da je vremenom pomerate. 

COVER pravi izbor najlepših biljaka koje možete uklopiti uz vaš enterijer!


1. Fikus (Ficus Lyrata)

Ovaj grm se može pohvaliti dugačkom, elegantnom stabljikom i granama sa širokim, kožnim listovima. Za postavljanje, predlažemo pod prirodnim osvetljenjem ili pored prozora. Drugim rečima, potrebno mu je što više sunca. Takodje predlažemo obrezivanje gornjih grana kada narastu iznad okvira prozora.

 


2. Monstera Deliciosa

Favorit Henri Matisse-a, ova biljka ima prepoznatljiv list koji izgleda kao da je pažljivo isečen rukom. Savet: Možete da odsečete vrh - sve dok ima pričvršćene vazdušne korene - i ponovo ga zasadite, što znači da ako kupite jedan od njih, lako biste mogli da ih dobijete više, ako želite.


3. Meyer limun

Ovo drvo nosi ime Meyer limun, za kojeg se veruje da je hibrid limuna i mandarine sa suptilnijim, slađim ukusom od limuna. Ali ovo drveće se ne zaustavlja na plodovima: Kad procvetaju, imate predivan miris cvetova citrusa. Mejeri stabla limuna dobro se drže u zatvorenom sve dok imaju puno sunca.


4. Rajska palma (Howea Forsteriana)

Listovi ove biljke izviru iz tla do velikih visina, a zatim se naginju napred, tiho zasenčujući tlo ispod. Izgledaju sjajno u velikoj vazi, ali trebalo bi joj dati puno prostora, jer može da naraste do 3 metara širokog dosega.


5. Aspidistra Elatior

Ako u svoj prostor želite dodati bujnu, tamnozelenu biljku, ova je za vas. Dobro se snalazi u srednjem do slabom osvetljenju i tolerantna je na zanemarivanje, pa je u redu ako zaboravite da je povremeno zalivate.


6. Amazonski ljiljan (Eucharis Amazonica)

Još jedna tamnozelena biljka, ali ova sadrži velike, bele cvetove koji cvetaju tokom zime i ranog proleća. Čak i kada ne cveta, lepa je za gledati. Uspeva u srednjem svetlu; pazite da se zemlja osuši između zalivanja.


7. Sansevieria Cylindrica

Veoma arhitektonska i skulpturalna biljka. Konusni listovi ove biljke dočaravaju slike tornjeva, obeliska ili nebodera.


8. Asparagus Plumosa

Iako ova zatvorena biljka tehnički nije paprat, i dalje ima mekane listove. Može se orezati tako da gotovo liči na malo sablasno drvce, ali sa sopstvenim umom. Takođe mu možete dopustiti da slobodno istražuje vaš prostor i gledate ga kako raste.

Asparagus Plumosa

photo: instagram

Povezane objave
  1. Dizajnerski trendovi u enterijerima za 2020. Dizajnerski trendovi u enterijerima za 2020.
  2. IGRAMO SE MODNIM TRENDOVIMA IGRAMO SE MODNIM TRENDOVIMA
  3. Potkrovlja za pamćenje Potkrovlja za pamćenje
  4. Kelly Wearstler – glamurozni potpis u uređenju enterijera Kelly Wearstler – glamurozni potpis u uređenju enterijera
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top