coverfitness

Kultni film LJUBAV i MODA u bioskopu na otvorenom 18. jula

facebook-share twitter-share pinterest-share

Kultni film LJUBAV i MODA u bioskopu na otvorenom 18. jula

Publika DRIVE IN bioskopa će u subotu 18. jula moći da pogleda i prvi domaći film na otvorenom iz 1960.godine Ljubav i moda reditelja Ljubomira Radičevića, u kom glavne uloge tumače zvezde srpskog filma Beba Lončar, Miodrag Petrović Čkalja, Dušan Bulajić. Ovaj mjuzikl, sa primesama komedije i romanse podsetiće na doba stare Jugoslavije i obradovati sve jugonostalgičare.


Da bi zaradili novac za održavanje aero-smotre, grupa studenata organizuje program modne revije za preduzeće "Jugošik", služeći se i sitnim prevarama. Cilj je plemenit, revija je uspela, štete nije bilo ni za koga, pa ni za studentkinju Sonju i mladog modnog kreatora Boru, koji su na kraju rešili svoje nesuglasice.

 

ljubav i moda film

photo: web

Beba Lončar u ulozi Sonje se nakon te uloge proslavila i ubrzo posle tog filma otisla na zapad. Film je rezirao Ljubomir Radičević koji posle tog filma nije rezirao nijedan drugi film (posle 18 godina je napisao scenario za Nije Nego).


Muzika iz filma je uz sam film stekla kultni status. Tu se pojavljuju Đuza Stojiljković, Ivo Robić i Gabi Novak, a interesantno je da jednu epizodnu ulogu igra i Arsen Dedić. Hit pesma Devojko mala je prepevana osamdesetih godina od grupe VIS Idoli.

Povezane objave
  1. Zvezda serije IGRA PRESTOLA u najnovijem Marvelovom filmu NOVI MUTANTI Zvezda serije IGRA PRESTOLA u najnovijem Marvelovom filmu NOVI MUTANTI
  2. Drive-in bioskop na Adi od 8. juna Drive-in bioskop na Adi od 8. juna
  3. 49. FEST – POVRATAK U BUDUĆNOST 49. FEST – POVRATAK U BUDUĆNOST
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top