coverfitness

Mango prenosi mediteranski duh u novoj održivoj denim kampanji

facebook-share twitter-share pinterest-share

Mango prenosi mediteranski duh u novoj održivoj denim kampanji

Porukom "Lower impact, a better world", Mango prenosi mediteranski duh u kampanji za sve njegove linije.

Mango napreduje u svojoj posvećenosti postizanju odgovornije modne industrije i za ovu sezonu lansira kolekciju denima čiji će postupak dorade uštedeti 30 miliona litara vode, zahvaljujući inovativnim i održivijim procesima, kako bi pomogao u postizanju boljeg sveta. Ovom prilikom kolekcija se proširuje na linije Žene, Muškarci i Deca, nudeći održive proizvode svim svojim potrošačima.

Neki od modela uključuju tehnologije kao što su laser ili ozon kako bi se obezbedila održiva i efikasna rešenja za pranje i doradu svakog komada. Pored toga, kvalitet i pažnja prema detaljima su ključni elementi svakog proizvoda, čineći odeću izdržljivijom. Mango promoviše mediteranski način života, povezan sa morem i prirodom, tako da će njegovi kupci voleti njihovu odeću tokom svih sezona.

mango ss21

photo: mango

Raznovrsne i univerzalne karakteristike denim tkanine u ovoj kolekciji važe za sve polove, uzraste i veličine. Siluete su inspirisane denimom devedesetih, koje su predstavljene u mediteranskom okruženju. Denim u praškastim tonovima vraća se u obliku denim košulja i kombinezona sa kaiševima. Pored toga, patchwork na suknjama, pantalonama i jaknama predstavlja duh 90-ih i daje klasici dodatnu harizmu. Od povratka denim haljina do novog preokreta na farmerkama i jaknama, najvažnije je ovog proleća nositi denim kao totalni look.

„Zahvaljujući inovacijama i prilagođavanju održivih tehnologija i procesa, kreiramo kolekcije koje nam pomažu da smanjimo svoj otisak. Zajedno sa drugim timovima i našim dobavljačima odeće i tkanina, neprestano tražimo proizvodne alternative i održivije materijale “, objašnjava Beatriz Baio, direktor održivosti kompanije Mango.

mango ss21

photo: mango

Čvrst u svojoj nameri da nastavi u ovom pravcu i u svojoj posvećenosti odgovornijem poslovnom modelu, Mango radi na postizanju svojih ciljeva do 2025. godine: za 100% pamuka koji koristi dolazi iz održivih izvora i za 50% poliestera da se reciklira. Takođe, do 2030. godine cilj je da 100% celuloznih vlakana koja koristi bude kontrolisanog porekla. Započevši ovo putovanje pre nekoliko godina, Mango ovom kolekcijom nastavlja da pokazuje posvećenost održivijoj modi.

Povezane objave
  1. Divlji šarm Škotske i Anna Ewers za MANGO jesen Divlji šarm Škotske i Anna Ewers za MANGO jesen
  2. #BEANICON, nova MANGO kampanja, pomaže da ostanete svoji #BEANICON, nova MANGO kampanja, pomaže da ostanete svoji
  3. Novogodišnja MANGO priča Novogodišnja MANGO priča
  4. MANGO denim priča MANGO denim priča
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top