cover citati

Megajahta u obliku labuda za super bogate

facebook-share twitter-share pinterest-share

Megajahta u obliku labuda za super bogate

Ovaj smeli novi koncept megajahti sigurno će razbarušiti nekoliko peruški. Podnožje od 450 stopa ima oblik labuda, uključujući i odvojivu glavu koja se može koristiti kao zaseban čamac.

Gigantska ptica nosi ime Avanguardia, što na engleskom znači „avangarda“. Koncept je potpisao otkačeni italijanski dizajner Pierpaolo Lazzarini iz Lazzarini Design Studio. Firma sa sedištem u Rimu izbacila je brojne atraktivne dizajne, od letećih automobila do hiper jahte u obliku metka, ali ova vodena ptica možda će izazvati najveći pljusak do sada.

Megajahta za super bogate u obliku labuda

Photo: Profimedia

Avanguardia je prepuna letećih linija i suptilnih oblina koje joj daju elegantnu siluetu labuda iz stvarnog života. Ogromno plovilo podeljeno je na pet zasebnih paluba i može da primi do 60 osoba. Baš kao i životinja, „glava“ (poznata i kao kontrolni toranj) deluje kao mozak za manevrisanje brodom. Ali ujedno je i zasebna krstarica od 50 stopa koja može da izvrši dnevne izlete.

Megajahta za super bogate u obliku labuda

Photo: Profimedia

Kontrolni centar je podržan fleksibilnim „vratom“ koji koristi uporište dajući mu čitav opseg pokreta. Kada se spušta, pada na sredinu megajahte kako bi pomogao da je usmeri u pravom smeru. Suprotno tome, kada se brod usidri, vrat spušta glavu do vode gde se odvaja za nezavisno krstarenje.

Igračke dolaze u obliku helikoptera na najvišem nivou, para Lazzarinijevih mlaznih kapsula koje se nalaze na krmi i hrpe superautomobila koji sede usred brodova, jer zašto ne? Mlazne kapsule se takođe mogu dodati na zadnji deo posude za dodatni pogon.

Kad smo već kod pogona, snaga labuda dolazila bi u obliku dvostrukih električnih bočnih motora i centralnog MTU Rolls-Roice motora. Zajedno, ova postavka bi mogla da potisne megajahtu na maksimalnu krstareću brzinu od oko 18 čvorova.

Megajahta za super bogate u obliku labuda

Photo: Profimedia

Iako je Avanguardia u ovoj fazi samo koncept, dizajnerski studio je rekao da bi to moglo postati stvarnost u budućnosti ako klijent bude u mogućnosti da investira.

Povezane objave
  1. Lego Apple Park Lego Apple Park
  2. Hotel u Plavoj laguni Hotel u Plavoj laguni
  3. IKEA & Pizza Hut kolaboracija IKEA & Pizza Hut kolaboracija
  4. Kelly Wearstler – glamurozni potpis u uređenju enterijera Kelly Wearstler – glamurozni potpis u uređenju enterijera
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top