coverfitness

Mercedes-Benz EQS električna limuzina 2022

facebook-share twitter-share pinterest-share

Mercedes-Benz EQS električna limuzina 2022

Mercedes-Benz je zaintrigirao javnost predstavivši prvi kompletni pogled na prelepu i tehnološki opterećenu kabinu luksuznog EV-a. Jedan od vrhunaca predstojećeg luksuznog EV-a je masivni MBUKS hiperscreen koji pokriva celu širinu kontrolne table. Mercedes je početkom ove godine objavio nekoliko najavnih slika nadzorne table Hiperscreen od stuba do stuba, ali ovo je prvi put da smo ga pravilno pogledali.

Širine 56 inča, gigantski kontrolni ekran pomračuje sve što se trenutno nalazi na tržištu, uključujući 17-inčni pravougaoni ekran u novim Teslinim modelima S i Modelu Ks. Hiperscreen će biti dostupan samo na vrhunskim EQS-ovima ili kao opcionalni dodatak za asortiman. Kupci kojima se ne sviđa ogroman ekran sa instrumentima mogu jednostavno da se odluče za tradicionalnije podešavanje koje izgleda vrlo slično onom iz nove S-klase.

mercedes eqs 2022

photo: mercedes

 

Mercedes kaže da je ultraširok zakrivljeni ekran jedne vrste sastavljen od jednog stakla stakla otpornog na ogrebotine i skupa ekrana iza njega. Ne zavaravajte se da verujete u hiperscreen kao trik funkciju; poseduje ozbiljnu vatrenu snagu. Koristi osam CPU jezgara, 24 GB RAM-a i 46,4 GB po sekundi propusnog opsega RAM-a, zajedno sa ponudom veštačke inteligencije (AI) i potpuno novim korisničkim interfejsom.

mercedes eqs 2022

photo: mercedes

 

Kao poređenje, središnji ekran u dizajnu lica Tesla Model S ima 10 teraflopsa procesorske snage, što je ozbiljno impresivno; ali je uglavnom za igre u automobilu. Hiperscreen takođe poseduje haptične povratne informacije kako bi njegovo korišćenje učinilo intuitivnijim i omogućilo korisniku utisak da koristi mehanički prekidač.

Pored džinovskog kontrolnog ekrana, predstojeći Mercedes-EQS dolaziće sa karakteristikama kao što su HEPA sistem filtracije, specijalni mirisi, 10 različitih programa masaže i umirujući sintetički zvukovi koji stvaraju opuštajuće okruženje u kabini. Biće zanimljivo videti da li je EQS u stanju da postavi novu meru u svom segmentu slično onome što Mercedes-Benz S-klasa neprekidno radi decenijama.

Povezane objave
  1. Apple će do 2024. godine izgraditi samovozeći automobil Apple će do 2024. godine izgraditi samovozeći automobil
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top