Ada Mall

Mildred Ratched - nova ikona stila sa Netflixa

facebook-share twitter-share pinterest-share

Mildred Ratched - nova ikona stila sa Netflixa

U vrlo kratkom vremenu od pokretanja na Netflixu, serija Ratched dostigla je veliku gledanost svojom zanimljivom i intenzivnom radnjom, čak i od strane najzahtevnijih gledalaca. Uz sve istorijske i bitne trenutke, postoji još nešto što privlači pažnju javnosti: izvrstan stil Mildred Ratched!

Glumačka postava veoma je zanimljiva, a čine je Sarah Paulson (koja je ujedno i izvrsna producentkinja), Sharon Stone i Cynthia Nixon u glavnim ulogama. Serija je rimejk filma "Let iznad kukavičjeg gnezda", istražujući pozadinu jedne od najzloglasnijih holivudskih negativaca: medicinske sestre Mildred Ratched.

mildred ratched style

photo: Netflix

"Mildren je motivisana čistom namerom i upravo je to ono što mora učiniti da bi postigla rezultat koji želi", kaže Paulson. "Spremna je na sve - uključujući stvari koje su opasne i u suprotnosti sa zakonom."

Što se tiče njenog stila, on je inspirisan posleratnom modom 40-ih godina, a može se videti na modnim pistama poznatih brendova. 

Među najupečatljivijim detaljima u izgledu lika je istaknut struk, koji je obežio to doba, ali bez sumnje se ništa ne ističe toliko kao New Look silueta, kreirana od strane Christiana Diora. Izuzetno kontroverzan izgled u to doba - dugačka suknja sa visokim strukom, sa dosta tkanine, savršeno predstavlja koliko je njen lik kontroverzan.

mildred ratched style

photo: Netflix

Mildred je obučena u haljine sa istaknutim ramena, elegantne kapute, suknje koje ističu struk i privlače pažnju jakim bojama. Takođe provodi veliku količinu vremena u uniformi za medicinske sestre, za koju možemo da tvrdimo da je ne samo profesionalna, već i šik modni komad.

"Zelena je bila dominantna simbolična boja koju smo koristili na raznim znakovima za različita značenja", objašnjava Guzzi, kreatorka kostima. Ideja je bila da boja, u raznim nijansama, označava nasilje, ugnjetavanje, požudu, zavist, pohlepu i zlo, a Eyrich i Guzzi su bili zaduženi da to sprovedu kroz kostime u značajnim trenucima radnje.

mildred ratched style

photo: Netflix

Izvan klinike njeni outfiti su ženstveni, a opet oštri u skladu sa njenim karakterom. 

Uz brojne reference sa pisti, Mildred Ratched apsolutno postaje vodeća dama stila u skladu s našom trenutnom modnom scenom.

mildred ratched style

photo: Netflix

Povezane objave
  1. Milenijumsko tržište sleepweara – prolazni trend ili nova epidemija? Milenijumsko tržište sleepweara – prolazni trend ili nova epidemija?
  2. Gillian Anderson zvezda prolećne kampanje brenda DUNE Gillian Anderson zvezda prolećne kampanje brenda DUNE
  3. H&M i NETFLIX kolekcija inspirisana popularnom serijom H&M i NETFLIX kolekcija inspirisana popularnom serijom
  4. Dinastija – Karingtonovi 3 decenije kasnije Dinastija – Karingtonovi 3 decenije kasnije
To Top