cover citati

Missoni lansira novu kolekciju kapsula sa Supreme NYC

facebook-share twitter-share pinterest-share

Missoni lansira novu kolekciju kapsula sa Supreme NYC

Supreme New York je modni svet obradovao vešću da će lansirati kapsula kolekciju u saradnji sa italijanskim luksuznim brendom Missoni. Supreme/Missoni kolekcija će uključiti bomberke, dukseve sa kapuljačom i kačkete koji nose naziv oba brenda, kao i šarena pletiva - Missonijev potpis - koje čine vrhunac linije. Asortiman će se u prodaji pojaviti 18. novembra, osim u Japanu, gde će proizvodi stići na tržište 20. novembra. U septembru, Missoni lansira kapsulu sa Palm Angels.


Dok je inicijativa brenda za uličnu odeću bio iznenađujući potez, veza sa Missonijem je u skladu sa DNK i istorijom italijanske luksuzne marke. Osnivač kompanije Otavio Misoni, koji je preminuo 2013. u 92. godini, bio je sportista, takmičio se na Olimpijskim igrama u Londonu 1948. godine.

supreme missoni 2021

PHOTO: supreme

 

Počeo je da se bavi modom godinu dana pre događaja kada je zajedno sa svojim prijateljem i saigračem Đorđom Obervegerom proizveo vunene trenerke koje će nositi italijanski olimpijski tim. Tokom Igara, Misoni je takođe prvi put sreo svoju doživotnu partnerku Rozitu Jelmini, koja je poticala iz porodice specijalizovane za izradu šalove i trikotaže.


Nakon venčanja 1953. godine, mladi par je osnovao malu radionicu trikotaže koju su nazvali Maglificio Jolli. Njihovo znanje o konstrukciji trikotaže i mašinama pomoglo im je da razviju inovativni pristup laganim pletivama koje će postati Missonijev zaštitni znak zajedno sa povećanom senzibilnošću boja koja je od tada činila svaki artikal brenda. Tokom godina, kompanija je povećala svoju veličinu i proširila se tako da obuhvati večernju odeću, kupaće kostime, dodatke, mirise i nameštaj.


Missonijevo povezivanje sa Supreme-om dodatno označava ključnu godinu za brend, pošto bi osnivač napunio 100 godina 2021. Kao što je objavljeno, umetnička izložba u muzeju MA*GA u Galarateu, Italija, i dva dokumentarna filma — „Otavio Missoni 100 ” i „Being Missoni” emitovani na Sky Sport-u i Sky Arte-u, respektivno — bili su među inicijativama koje proslavljaju godišnjicu ranije ove godine.

missoni supreme 2021

PHOTO: supreme

 

Supreme se često udruživao sa etiketama iz kategorije tzv. aktivne odeće ili na outwear kao što su Nike, The North Face, Vans, Champion, Timberland, Lacoste, Levi's i Stone Island. Godine 2017., saradnja sa Louis Vuitton-om katapultirala je brend skejta u sferu luksuza, gde je konsolidovao svoje prisustvo dodatnim saradnjom sa imenima kao što su Rimowa, Jean-Paul Gaultier, Yohji Yamamoto, Junya Watanabe i Emilio Pucci.


Povezane objave
  1. Supreme & Pat McGrath prva beauty kolaboracija Supreme & Pat McGrath prva beauty kolaboracija
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top