Ada Mall

Mjuzikl o princezi Dajani stiže na Netflix

facebook-share twitter-share pinterest-share

Mjuzikl o princezi Dajani stiže na Netflix

Pre nego što je pandemija koronavirusa ugasila Broadway, mjuzikl o životu neprežaljene princeze Dajane trebalo je da doživi svoju premijeru 31. marta. Trebalo je da nam dočara priču o Dajaninoj "zlobom zadojenoj“ romansi s britanskim predstolonaslednikom, princom Charlesom. 

„Dajana: Istinska muzička priča“ od tada je zaustavljena na neodređeno zajedno sa čitavom njujorškom pozorišnom zajednicom. Međutim, možda zahvaljujući uspešnom izdanju Hamiltona na Disney +, istorijski mjuzikl pronašao je novi dom na Netflixu 2021. godine.

"Govorimo u ime cele postave kad kažem da ne bismo mogli biti uzbuđeniji jer napokon možemo svu ljubav podeliti s ljubiteljima teatra", izjavili su producenti u zajedničkoj izjavi za magazin People. "Iako ne postoji zamena za pozorište uživo, čast nam je biti deo kvalitetne zabave koju Netflix svojim pretplatnicima pruža širom sveta."

Broadwayska glumica Jeanna de Waal, koja glumi princezu Dajanu, rekla je za People kako je provodila sate gledajući YouTube video zapise britanske ikone, "proždirući" intervjue i odlomke princeze sa svojim sinovima, princom Williamom i princom Harryjem.

Mjuzikl o princezi Dajani stiže na Netflix

Photo: Scena iz Dajana: Istinska muzička priča

"Ona ne govori, ali možete videti način na koji se brine o Harryju i Williamu i kako se odnosi prema njima. Kako ona tako intenzivno posmatra", rekala je glumica. "Izgleda da joj ništa ne smeta. Ona je vrlo prisutna u svakom trenutku u koji je umešana. U "Dajana: Istinska muzička priča“ mjuziklu pojavljuju se dvostruko Tonijem ovenčana glumica Judy Kaye kao kraljica Elizabeta, Roe Hartrampf kao princ Charles, i Erin Davie kao Camilla Parker Bowles.

Naravno, "Dajana: Istinska muzička priča“ nije jedina istorijska drama o voljenoj princezi koju očekujemo u bliskoj budućnosti. Još je u junu objavljeno da će Kristen Stewart glumiti Lady D u novoj drami, „Spencer“, režisera Pabla Larraina. On ima prilično dobre rezultate, posebno zbog svog rada na Jackyeju, biografskom filmu Jacky Kennedy iz 2016. godine sa glumicom Natalie Portman.


To Top