Ada Mall

Modni vesnici proleća 2021. u pretkolekciji Alexander McQueen

facebook-share twitter-share pinterest-share

Modni vesnici proleća 2021. u pretkolekciji Alexander McQueen

Mnoge kolekcije koje su predstavljene tokom proteklih nekoliko meseci, a dizajneri su kreirali naš budući izgled inspirisan toliko omraženim lockdownom. Kreativna direktorka Sarah Burton dizajnirala je žensku odeću Aleksander McQueen za proleće-leto 2021. godine iz svog doma. Tim je koristio tkanine na zalihama koje su već čekale da zablistaju u novim modelima i samo ih je iznova prefarbao i preštampao i tako upotrebio ostatke materijala prethodnih sezona.

alexander mcqueen ss 2021

photo: profimedia

Trench kaputi su okosnica ženske kolekcije SS21 McQueen, koji dolaze u kombinaciji sa  preuveličanim suknjama, eksplozivnim ogrlicama i hibridnim tkaninama - savršenim za nepouzdano britansko vreme. U pravoj prirodi McQueen-a, krojenje je igralo glavnu ulogu u ovom showu, sa smoking jaknama, korset haljinama za isticanje ženskog tela i oversized muškim košuljama napravljenim da laskavo vode celu priču.

alexander mcqueen ss 2021

photo: profimedia

Dva izvanredna looka iz kolekcije SS21 bile su dve haljine koje su crpile inspiraciju iz prošlosti i bez napora je dovele u budućnost. Uz osvrt na reviju SS03 pod nazivom Irere, gde je predstavljena poznata haljina od ostriga, Burton koristi sličnu tehniku u haljini sa volančićima. Dizajnirana sa visokim dekolteom, a završena potapljanjem u crno i ružičasto, haljina je savršen koktel grubog i mekog.

Druga haljina vredna pažnje bila je završni look kolekcije. Koristeći crteže u beležnicama ateljeskog tima, na asimetričnoj haljini do poda sa pojačanim obimom suknje skice su ručno izvezene na svileni til preko kosturnog korzeta. Ništa manje od veličanstvenog!

Pretkolekcija proleće-leto 2021. savršena je kombinacija novog i starog koja dokazuje da je oživljavanje podjednako čarobno kao i nešto potpuno novo.


Povezane objave
  1. ST MARTINS SCHOOL - Fabrika modnih čuda ST MARTINS SCHOOL - Fabrika modnih čuda
  2. Psihologija i moda: Ko želite da budete? Psihologija i moda: Ko želite da budete?
  3. IGRAMO SE MODNIM TRENDOVIMA IGRAMO SE MODNIM TRENDOVIMA
  4. MOHITO – nova klasika MOHITO – nova klasika
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top