cover citati

Moja formula u 2020.

facebook-share twitter-share pinterest-share

Moja formula u 2020.

Srećna Nova godina! Svima u ime COVER-a, želim dobrodošlicu u novu godinu, novu deceniju i ujedno puno zdravlja, bogatstva i izobilja.

U ovo doba godine, mnogi od vas posvećuju vreme planiranju za narednu godinu i postavljaju ciljeve.

Tim povodom delim sa vama nešto što će možda mnogima biti zanimljivo i inspirativno kada je nova poslovna godina u pitanju, možda dati dodatne ideje za rezolucije koje još uvek doterujemo tokom januara.


Prva rezolucija treba da bude stvaranje i održavanje zdravog načina razmišljanja. Mentalni mir i harmonija.


Nastaviti sa učenjem

Kako se svet razvija brže nego ikad, ako se ne razvijamo i učimo svakodnevno, stagniraćemo i postati nebitni. Veštačka inteligencija je bitnija nego ikada. Odlučite se za neku vrstu kontinuiranog obrazovanja kako bi uvek mogli dodati svoje veštine. Učenje ne može biti jednokratna aktivnost.

Mora postojati rutina, težnja ka boljem sebi i stalna potraga za poboljšanjem. Ako niste sigurni odakle započeti, pogledajte nove i nadolazeće tehnologije i pronađite ono što vas najviše zanima. Pretražujte svoja područja interesa na internet kursevima, čitajte popularne forume i blogove i pratite trendove u industriji u vestima i na društvenim mrežama. Zatim možete pokušati da učite putem internet kurseva ili tutorijala, video zapisa ili će vam kursevi obuke i sertifikovanja dati strukturiran način učenja.

Iako možda nećete koristiti sve svoje nove veštine i obrazovanje odjednom u svom trenutnom poslu ili projektu, ova vrsta samo-usmerenog učenja pomaže vam da izgradite snažan profil i usmerite stazu svoje karijere u pravcu prema vašem izboru.

Budite bolji u ‘networking-u’

Upoznati nove, interesantne ljude.

Neke od naših najvećih kreativnih uvida dobijamo u razgovoru sa drugima - prijateljima, poznanicima, kljentima, vršnjacima. Dakle, upoznavanje novih ljudi i proširivanje ‘mreže’.

Sledeća rezolucija koju morate da donesete je na neki način učešće u zajednici. To može biti kroz prisustvo ili pomaganje u organizaciji nekih sastanaka, odlazak na konferencije i seminare ili uključivanje u internet forume i diskusije.

Znanje koje imate je bolje podeliti sa drugima, a tempo učenja u grupi biće mnogo brži nego samostalno.

Pohađanjem ili govorom na konferencijama, možete dobiti pristup mnogim novim perspektivama i ljudima iz različitih organizacija i sredina. Ovo će otvoriti puno načina za učenje i angažman. Lokalni susreti i seminari mogu biti polazište za to, a vi imate mnogo toga što možete organizovati, volontirati ili redovno prisustvovati bitnim događajima.

Drugi način da delite svoje znanje mogao bi biti otvaranjem internet foruma, pokretanjem bloga ili pisanjem članaka. Svako ima svoju priču za ispričati, a vaša iskustva mogla bi biti od koristi nekome drugom.

Budite proaktivni u pogledu promovisanja svog imena i veština!

Slušajte i uvažavajte suprotna mišljenja i ideje.

Svi želimo da budemo u pravu sve vreme. Ali u trenutku kada se zaljubimo u naše dokazane obrasce za pobedu, na putu smo nebitnosti.

Putujte kada god je to moguće.

Putovanja nas izlažu novim ljudima i idejama, novim gradovima i kulturama i svi oni oblikuju naše znanje i inspiraciju na jedinstven način.

Pronađite dublje i ‘novo’ značenje u svom radu.

Tajna otkrivanja šta je moja stvarna strast u životu je ujedno i moja svrha. Tako i sreća koju tada osećam potiče od služenja toj svrsi.

Budite oni ‘Ko ste’ bez ustručavanja.

To što ste VI jeste ono što će vas izdvojiti i zbog čega će VAS primetiti. Za svaku kreativnu osobu ključno je da zna ko je, za šta se zalaže, da ima  hrabrosti da to pokaže i podeli sa svetom.

Osvrnite se na 2019. godinu i sve što ste postigli, a zatim rešite da 2020. bude još bolja.

Želim vam najbolju godinu do sada!

photo: Web


Povezane objave
  1. Šta oseća prostor koji ostavljate za sobom? Šta oseća prostor koji ostavljate za sobom?
  2. GRACE - zauvek svoja GRACE - zauvek svoja
  3. Vreme je da radim sve ono što mi donosi radost Vreme je da radim sve ono što mi donosi radost
  4. U raskoraku života U raskoraku života
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top