Ada Mall

Muke introverta u radu od kuće

facebook-share twitter-share pinterest-share

Muke introverta u radu od kuće

Ah, ta nova normalnost! Termin o kojem ste u poslednje vreme čitali zilion puta, sve zahvaljujući pandemiji koronavirusa. Ceo svet je okrenula naglavačke i ništa više nije isto. Živimo je poslednjih sedam meseci. Kad je sve počelo, verovatno ste pomislili da je vašim introvertnim kolegama upala kašika u med onog trenutka kada su vas šefovi poslali da radite od kuće. Ipak, nije sve tako ružičasto. Ukazujemo na 3 najčešća problema sa kojima se susreću.

Kad malo razmislite, rad od kuće može imati pogodnosti za introvertne ljude koji imaju tendenciju da svoje baterije napajaju daleko od gužve u svom društvenom okruženju, ali to može imati i svojih zamki. U stvari, studija Greater Dividea nedavno je pokazala da oni koji su se identifikovali kao introvertirani imaju veću verovatnoću da će imati problema sa mentalnim zdravljem tokom karantina, u vreme kada su nalozi za rad kod kuće bili na visokom nivou od njihovih ekstrovertiranih vršnjaka.

U istraživanju koji su preduzeća morala da rade prema distribuiranom poslu, introverti, koji čine oko 40 do 50% globalne radne snage, takođe se bore sa promenama, samo na drugačiji način. Za one poput mene koji možda nisu svesni svojih izazova, evo tri borbe sa kojima se vaše introvertirane kolege mogu suočiti i kako ih podržati: 


GRUPNI VIDEO ČATOVI UBIJU BATERIJE BRŽE OD IPHONE-a

Kada se berza srušila u februaru kao reakcija na pandemiju, Zoom-ova cena ostala je nepromenjena. U stvari, kompanija za video konferencije se neprestano uzdizala do svoje sadašnje pozicije da bi izgubila zvanje kralja video ćaskanja.

Iako su pogodni za sastanke na daljinu, video pozivi zapravo mogu više iscrpiti introverte nego interakcije iz stvarnog života, prema mišljenju stručnjaka. Ne samo da je teže čitati neverbalne nagoveštaje ili se prirodno opustiti u razgovoru, već video pozivi mogu stvoriti disonancu, dovodeći do sukobljenih osećanja, što introvertne zaposlene, naročito, može iscrpiti.

Možete da podržite svoje zatvorene kolege tako što ćete biti selektivniji kada zakazujete grupne video pozive. Razmislite o tome da nebitne grupne sastanke učinite neobaveznim i ponudite im alternativne načine da pruže svoj doprinos. Kanali poput Slack-a i kolaborativni softver poput Google dokumenata mogu biti odličan način da se uvaže potrebe vaših introvertiranih kolega, a istovremeno im omogućavaju da daju dragocen doprinos grupnim razgovorima.


OTVORENI KONCEPT STANOVA I KUĆNIH ŠKOLA SU STVARNOST

Ako niste bili deo 3,4% onih koji su radili na daljinu pre 2020. godine, većina nas još uvek smišlja kako kućnu kancelariju učiniti produktivnom. Za introverte, koji su umešni u uređivanje tihih uglova rada, imati partnera ili decu kod kuće tokom radnog dana, posebno kada je prostor tesan, ne samo da odvlači pažnju, već može biti i mentalno iscrpljujuće.

Ako je vaša kompanija prešla na model rada na daljinu, pronalaženje načina da pomognete zaposlenima u stvaranju efikasnih radnih prostora ima ogromnu korist za produktivnost i dobrobit zaposlenih. Za zatvorene radnike, više od ergonomski ispravne stolice ili stola, ovo verovatno znači osiguravanje mirnog prostora za rad.


VIRTUELNI HAPPY HOURS NE GASE ŽEĐ ZA DRUŽENJEM

Introvertirani su možda prvi koji napuste prazničnu zabavu ili se drže čvrsto drže grupe na poslovnim događajima, ali socijalna veza im je potrebna jednako kao i njihovim ekstrovertiranim saradnicima; oni to jednostavno rade drugačije. Na primer, tamo gde vaše ekstrovertirane kolege mogu da šire široku mrežu, na primer, vaše introvertne kolege će verovatno pokrenuti promišljen razgovor sa manje ljudi. Introverte retko zanima small talk i više vole da vode veće razgovore oko ideja, vrednosti i osećanja.

Međutim, u virtuelnoj radnoj snazi introvertiranim osobama, posebno onima koji žive sami, može biti teže da pokrenu značajne socijalne interakcije. Za razliku od njihovih ekstrovertiranih saradnika za koje je veća verovatnoća da će imati niz veza van radnog mesta, introverti se mogu osloniti na svoje radno mesto kako bi te veze podstakli kroz organizovane događaje.

Da biste pomogli introvertima da se prilagode kulturi rada na daljinu, podstaknite društvena okupljanja na kojima zaposleni mogu da stvore smislene odnose i da ostanu povezani sa kolegama. Razmislite o kvalitetu, a ne o kvantitetu. Na primer, manja okupljanja koja se rotiraju oko zajedničkog interesa ili kreativne ideje mogu biti odličan način za introverte da neguju svoju potrebu za dubljim vezama u intimnijem okruženju.


Povezane objave
  1. Da li se vratilo poverenje u stručnjake? Rane lekcije globalne krize Koronavirusa Da li se vratilo poverenje u stručnjake? Rane lekcije globalne krize Koronavirusa
  2. Zašto izbegavati grickanje noktiju, naročito tokom pandemije? Zašto izbegavati grickanje noktiju, naročito tokom pandemije?
  3. Novo normalno - da li smo spremni? Novo normalno - da li smo spremni?
  4. Novo zaštitno odelo COVID-19 namenjeno posebno za koncerte i festivale Novo zaštitno odelo COVID-19 namenjeno posebno za koncerte i festivale
To Top