Ada Mall

Najatraktivnija mesta za ljubitelje jahanja u Španiji

facebook-share twitter-share pinterest-share

Najatraktivnija mesta za ljubitelje jahanja u Španiji

Sa dugom, bogatom istorijom kulture jahanja, Španija je jedno od najpopularnijih odredišta te vrste u Evropi. Sa preko 40 sertifikovanih konjičkih ruta širom zemlje, nizom terena i sigurnim španskim konjima za jahanje, očekuje vas avantura za sve nivoe upražnjavanja ovog sporta. Bez obzira na to da li radije činite u obalnim ili planinskim predelima, predstavljamo vam regije u kojima ćete zaista uživati.


Andaluzija

Najjužnija regija Španije, Andaluzija je poznata po proizvodnji visokokvalitetnih vina i maslinovog ulja i po tome što je dom jedne od najpopularnijih turističkih obala u zemlji, Costa del Sol. Konji su uvek bili važni za istoriju i kulturu Andaluzije, s tim što je region čak imao i svoju posebnu rasu - andaluzijskog, ili čistog španskog konja - koja je formalno priznata od 15. veka.

spanija jahanje andaluzija

photo: google

Andaluzija nije samo istorijski i kulturno važan region; ima najrazličitiji teren i vegetaciju u Španiji, uključujući alpske planinske vence i suptropske ravnice, što ga čini fantastičnom destinacijom za jahanje. Ovde se mogu naći mnoga različita iskustva u jahanju, uključujući putovanja kroz jedinu evropsku pustinju Tabernas (u provinciji Almerija); staze koje slede preko andaluzijskih stepa i planinskog lanca Sijera Nevada; časovi dresure u glavnom gradu regije, Sevilji; ili posete međunarodno poznatom sajmu konja u Herezu.


Katalonija

Regija Katalonija, možda najpoznatija po gradu i provinciji Barselona, nalazi se na drugom kraju Španije, u severoistočnom uglu zemlje. Omeđena Sredozemnim morem na istoku, Katalonija uživa u zaista mediteranskoj klimi sa vrućim, suvim letima i blagim kišovitim zimama, nudeći mogućnosti za avanture na konjima tokom cele godine. Na primer, Barselona ima široke mogućnosti i lako je dostupna zahvaljujući gradskom aerodromu Barselona – El Prat.

jahanje spanija katalonija

photo: google

Za divlje avanture jahanja, odlučite se za istraživanje Pirineja, koje dele Španiju od Francuske i dostižu preko 11 000 stopa. Iskusniji jahači mogu uživati u vožnji duž planinskih vrhova, a postoje i staze koje uključuju putovanje preko planinskog terena i delova obale sa pozadinom Sredozemnog mora. Ako ovo nije bilo dovoljno, Katalonija je takođe dom zapanjujućeg vulkanskog nacionalnog parka Garrotka; krenite u jahački obilazak ovog neverovatnog pejzaža koji sadrži oko 40 uspavanih vulkana.


Kanarska ostrva

Ležeći severozapadno od afričkog kopna u Atlantskom okeanu, Kanarska ostrva su arhipelag koji obuhvata nekoliko ostrva, uključujući Gran Kanaru, Fuerteventuru, Tenerife i Lanzarote. Mnoga ostrva imaju peščane plaže postavljene u pozadini planinskih lanaca; zahvaljujući svom položaju, Kanari uživaju u toploj, suptropskoj klimi koja ima samo manje fluktuacije u zavisnosti od doba godine.

jahanje kanarska ostrva

photo: google

U blizini severne Afrike, konji na Kanarskim ostrvima imaju tendenciju da budu mešavina arapskih i španskih rasa koje su sigurnih nogu na vulkanskom terenu. Sva ostrva nude šanse za jahanje, ali posebno se ističu Tenerife - ostrvo je dom najvišeg španskog vrha, vulkanske planine Tiede i okolnog nacionalnog parka Tiede. Ima li boljeg načina za otkrivanje ovog prirodnog čuda od kasača po planinskim stazama za konje?


Balearska ostrva

Sačinjena od dve grupe ostrva, uključujući Majorku, Menorku i Ibicu, Balearska ostrva su arhipelag u zapadnom Sredozemnom moru u blizini španskog kopna. Baleari su takođe jedno od najpopularnijih odredišta u Španiji, što je lako razumeti kada uzmete u obzir bujne prirodne pejzaže, azurne vode i toplu, suvu klimu po kojima su ova ostrva poznata.

Iako su Baleari najpoznatiji kao odmorišta na plaži, takođe su odlični za one koji su zainteresovani za jahanje. Bez obzira na to da li je u pitanju šetanje peskovitim plažama ili promatranje zalaska sunca preko horizonta sa vašeg sedla, ovde postoji iskustvo jahanja - posebno na ostrvu Menorka. Ovo malo ostrvo ima jedan od najlepših španskih primera zelenog puta, prirodni put Cami de Cavallas: 114 milja drevne staze duž litica, kroz šume i usred tirkiznih uvala, koje se sve mogu istražiti na konjima.


Camino de Santiago

Ovo posebno spominjanje za one koji su zainteresovani da prate svetski poznati Camino de Santiago - poznat i kao Put Svetog Jakova. Iako većina hodočasnika hoda čuvenom stazom, moguće je (i čak se preporučuje) putovanje na konju. Najpopularnije rute za jahače su Francuski put, Primitivni put i Portugalski put; sve tri rute vodiće vas kroz mala sela i zapanjujuće pejzaže pre nego što stignete do strahovitog Santiago de Compostela.

jahanje spanija kamino de santijago

photo: google

 

U okviru hodočašća, jahačima je dozvoljeno da dovedu konje do trga Plaza del Obradoiro i katedrale, što označava kraj staze. Međutim, da biste Camino de Santiago pohodili na konju, morate zapamtiti da zatražite od lokalne policije dozvolu za ulazak na trg, usput stavite pečat hodočasničkom pasošu i planirajte svoju rutu kako biste bili sigurni da ćete naći smeštaj tamo gde ćete i vi i vaš konj moći da se odmorite i oporavite.

Povezane objave
  1. Celebrity hotelski apartmani Celebrity hotelski apartmani
  2. Najskuplji kruzeri današnjice Najskuplji kruzeri današnjice
  3. Rafting - krotitelji nemirnih voda Rafting - krotitelji nemirnih voda
  4. Krupajsko vrelo – maldivski tirkiz u sred Homolja Krupajsko vrelo – maldivski tirkiz u sred Homolja
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top