coverfitness

Novi iOS omogućava face ID unlock čak i dok nosite masku

facebook-share twitter-share pinterest-share

Novi iOS omogućava face ID unlock čak i dok nosite masku

Otključavanje naših iPhone-a je postalo problematično otkako je nošenje maski obavezna stavka u većini delova sveta. Apple-ovo nadolazeće ažuriranje iOS 14.5, međutim, omogućava Face ID unlock čak i dok nosite zaštitnu masku.

Nakon izdavanja beta verzije iOS 14.5, korisnici su primetili zapaženu promenu u novom softveru. Jedan izveštač je primetio da „ako nosite masku i na zglobu imate otključani Apple Watch, možete otključati Face ID-jem na svom iPhoneu“. To znači da funkcija detekcije pametnog sata treba da bude omogućena da bi ažuriranje funkcionisalo. Apple je podelio izjavu: „iPhone može da koristi vaš Apple Watch za otključavanje kada Face ID detektuje lice sa maskom. Vaš Apple Watch mora biti u blizinil, na vašem zglobu, otključan i zaštićen lozinkom. “Korisnici takođe mogu ponovo zaključati svoje telefone koristeći svoj Apple Watch.

Dodatak dolazi nakon što je Apple malo olakšao postupak otključavanja telefona za iOS 13.5 prikazivanjem ekrana lozinke ako korisnik nosi masku. Od sada je dostupna samo beta verzija iOS 14.5. Ažuriranje će dobiti globalno izdanje u narednim mesecima.

Povezane objave
  1. Najbolje iPhone aplikacije za 2020 Najbolje iPhone aplikacije za 2020
  2. 8 funkcija koje bi trebalo da isključite na vašem iPhone-u 8 funkcija koje bi trebalo da isključite na vašem iPhone-u
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top