coverfitness

Novi TikTok izazov koji može biti vaša dnevna rutina

facebook-share twitter-share pinterest-share

Novi TikTok izazov koji može biti vaša dnevna rutina

Ko ne voli zabavni TikTok izazov? Ovih dana postoji naizgled beskrajan broj novih (i ponekad sasvim otkačenih) načina da testirate svoju snagu i fleksibilnost u ovoj aplikaciji od koje smo sve zavisniji iz dana u dan.


Najnoviji izazov koji postaje viralan na TikTok-u testira vašu mobilnost od glave do pete i dovešće do ispitivanja koliko nisko možete da se spustite u čučanj. Potrebna je nula opreme, može se obaviti u skoro svakoj sobi vaše kuće i izgleda super direktno, ali pošteno upozorenje: Ovaj izazov zahteva prilično izvanrednu ravnotežu, pokretljivost i snagu. Samo pitajte osnivačicu Blogilatesa Cassey Ho-a i ostale hrabre duše koje su to pokušale na TikTok-u.


@blogilates

Believe this #mobilitychallenge was adapted from overhead barbell squat form! Still working on bringing feet in closer! #squat #mobility #flexibility

♬ původní zvuk - user7666367644274


U svetu CrossFit-a i dizanja tegova obično se naziva „terapija čučnja“. Taj potez uključuje suočavanje sa zidom, podizanje ruku iznad glave, polaganje dlanova uz zid i usmeravanje nožnih prstiju direktno prema zidu u pripremi da napravite čučanj širokih nogu.


Zatim ćete polako spustiti kukove u čučanj, videći - naravno - koliko nisko možete da idete rukama i dalje dodirujući zid. Pažnja na vaše držanje je presudna, jer ćete želeti da obezbedite da kičma ostane u neutralnom položaju (ovde ne treba savijati leđa!), Da vam kolena ostanu u ravni s nožnim prstima, a vaša snaga dolazi iz kukova i jezgra dok vaš „spust“ ne dosegne najnižu tačku. Pete bi takođe trebalo ostaviti čvrsto postavljene kako bi održale ravnotežu. (Ako ne možete da držite pete dole, to bi moglo značiti da morate da poradite na pokretljivosti zgloba.)


Kada dođete do dna, želite da zadržite tu istu kontrolu kako biste vratili svoju telesnu težinu, kako ne biste nazadovali i rizikovali povredu. (Napomena: Vaša sposobnost da završite izazov takođe zavisi od vaše individualne anatomije i trenutnih sposobnosti - ako pokušate i osetite bol, trebalo bi da prestanete.)


„Verujem da je ovaj izazov za mobilnost adaptiran iz provere forme za čučanj iznad šipke, koji se izvodi u powerliftingu i CrossFitu“, kazala je Ho objasnivši svoj potez. "Moja sestra i ja smo zapravo napravile verziju ovoga pre nekoliko meseci gde smo se polako približavale zidu - ali stopala su MORALA da budu potpuno normalna!"


Kao što vidite (i kao što je Ho istakla), potez testira pokretljivost i snagu u ramenima, kukovima i kičmi (srednji deo kičme koji se proteže od gornjeg do donjeg dela leđa). Mobilnost nije samo fleksibilnost - već sposobnost tela da bez napora pristupi čitavom opsegu pokreta (ROM ili puni potencijal kretanja) bez bola i nadoknade. Ovaj izazov savršeno testira vašu pokretljivost, jer ne samo da se vidi koliko nisko možete da se spustite, već i koliko duboko možete da pređete u opseg pokreta, a da istovremeno angažujete sve one mišiće potrebne da biste se držali uspravno u čučnju - i ustali iz njega.


Vežbanje ovog pokreta može vam pomoći da izvežbate pravilnu formu čučnja, kao što su CrossFit profesionalci već dugo isticali. Čučanj u leđima zahteva i gradi snagu, fleksibilnost, pokretljivost i koordinaciju. Ako ne čučite dobro, pristupate samo delu svojih atletskih sposobnosti.


Spremni da probate? Ova pokretljivost u čučnju je nešto na čemu možete raditi bez obzira gde se nalazite na vašem fitnes putu. Ali razmislite da pogledate više informacija o terapiji čučnjeva i kako da pravilno napravite čučanj u leđima pre nego što to uploadujete na TikTok.

Povezane objave
  1. 6 najboljih prijateljskih TikTok izazova 6 najboljih prijateljskih TikTok izazova
  2. 101 kalifornijske VSCO devojke 101 kalifornijske VSCO devojke
  3. Top 10 najpraćenijih TikTok zvezda (2020) Top 10 najpraćenijih TikTok zvezda (2020)
Kolačići
Cover.rs prikuplja Vaše lične podatke kako bismo Vas redovno obaveštavali o prodavnici, događajima i ponudama. Pogledajte našu Politiku privatnosti kako biste saznali više o zaštiti podnetih podataka i upravljanju istim.
To Top